★ etusivu
★ ponit
★ toiminta
★ muuta

MUISTOSIVU – Vanity Twist     virtuaalihevonen

Vanity Twist jouduttiin lopettamaan vanhuuden tuomiin vaivoihin 28.9.2015, Vanjan ollessa 23-vuotias

     
© Halstock Shetlands


virallinen nimi Vanity Twist 'Vanja' omistaja Jonna VRL-00350
syntymäaika s. 29.12.2008 / k. 28.09.2015 (23v) kotitalli Sointuva SOIN4311
rotu, sukupuoli shetlanninponi, tamma tuoja / kasvattaja Nicole Meckler, Iso-Britannia evm
säkäkorkeus 102 cm painotuslaji valjakkoajo
vh-tunnus VH06-017-4996 koulutustaso Helppo B / re: 60 cm / vaativa

VVJ-I / kesäkuu 2015 (6 + 41 + 17 + 22 + 15 = 101p)

Luonnekuvaus

Vanja ei todellakaan ole mikään helpoin tapaus. Päinvastoin tämä tyypillinen pieni ja pippurinen poni on varsin omapäinen eikä sen kanssa meinaa aina hermot kestää, sillä se tykkää niskuroida ja aiheuttaa varsinkin hoitajilleen harmaita hiuksia. Vanja osaa olla kuitenkin erittäin hurmaava, joten tammalle tuntuu olevan mahdotonta olla vihainen – se on vain niin suloinen. Eikä tamma pahaa tarkoita, se on hyvin ihmisystävällinen ja kujeilee lähinnä tylsistyessään. Huomionkipeä tamma rakastaa rapsutteluja ja paijaamista, jolloin neiti seisoo hievahtamatta paikallaan vaikka koko päivän. Silloin taas kun pitäisi tehdä jotain muuta, kuten vaikka putsata tamman kaviot tai laittaa satula selkään, alkaa levoton liikehdintä ja kärsimätön tuhahtelu. Yleensä hoitotoimet saadaan kuitenkin tehtyä kohtalaisessa ajassa ilman, että kumpikaan osapuoli menettää hermojaan ainakaan kovin pahasti.

Valjakkoajossa tamma toimii yhteistyökykyisesti ja ohjastajaa kuunnellen ja se on todella ketterä. Kouluosuus on ehkä heikoin osa-alue, sillä tamman keskittymiskyky ”tylsässä” osiossa on välillä hakusessa, mutta kestävyys- ja tarkkuuskokeet sujuvat yleensä varsin mallikkaasti. Vanja toimii hyvin myös ratsuna, mutta sillä on tapana testata ratsastajaansa nähdäkseen millainen tyyppi siellä selässä istuukaan. Kunhan sille tekee selväksi, että on ihan turha ryttyillä niin siitä kuoriutuu ihan kelpo kouluratsu. Esteitä tammalla harjoitellaan vain satunnaisesti. Se on esteillä innokas ja vauhdikas, mutta tekniikka ei valjakkoon painottuneella pienellä ponilla tietenkään ole niin hyvä, että yli 40 senttimetrin esteiden ylityksestä voisi edes haaveilla.

Kilpailuissa Vanja hermoilee yleensä varsinkin alkuun todella paljon, ja hermostuneisuus myös näkyy jo lastaamisvaiheessa, jolloin tamma tajuaa että jotain erikoisempaa on tiedossa. Tällöin saattaa traileriin käveleminenkin jo tuntua turhan isolta asialta ja sitä saakin maanitella pidemmän aikaa astelemaan kyytiin. Kyytiin päästyään tamma kuitenkin pysyy kiltisti paikallaan.

© omistaja twinkeyn kirjoittaman luonteen pohjalta

Sukutaulu

i Daredevil
she, 104 cm
valjakkopainotus
evm
ii Quick Shot
she, 98 cm
valjakkopainotus
iii Danny Boy
iie Velvet
ie Inca Gold
she, 105 cm
valjakkopainotus
iei Fancyface
iee Felicity
e Vanity Iris
she, 102 cm
valjakkopainotus
evm
ei Foxtail
she, 103 cm
valjakkopainotus
eii Fandango
eie Isabel
ee Jezzabelle
she, 101 cm
yleispainotus
eei Taragon
eee Xtina

NÄYTÄ / PIILOTA SUKUSELVITYS
Vanjan isä Daredevil on pippurinen poniori, joka on hyvin kärkäs ilmoittamaan kantansa asioista. Dare on kuitenkin parhaimmillaan valjakkoponina, jolloin sen kanssa on jopa mukavaa, joka on mukavaa vaihtelua muuten vastarannankiiskimäiseen olemukseen. Ulkomuodossa ei vikoja oikeastaan ole, Dare on oikein komea ja ylväs poni. Säkäkorkeutta Darella on 104 senttiä. Dare on jo lopettanut kisaamisen ja siirtynyt täysipäiväisesti jalostuskäyttöön.

Isänisä Quick Shot on myöskin kunnostautunut valjakkoajossa, ja se onkin kisannut vaikeissa luokissa pitkän aikaa ja menestynytkin loistavasti. Se nykyään kuitenkin on viettänyt eläkepäiviä useamman vuoden ajan keskittyen jalostukseen. Shotti on säkäkorkeudeltaan vain 98 senttiä, mutta pieni koko ei sen menoa haittaa.

Isänisänisä Danny Boy kuuluu myös valjakkopainotteiseen kastiin, mutta on ennen menestyksellistä valjakkouraansa kilpaillut raveissa jonkun aikaa. Siellä menestys jäi hieman pienemmäksi kuin valjakossa. Danny jouduttiin lopettamaan melko pian uransa lopun jälkeen puhkurin takia.

Isänisänemä Velvet ei koskaan ollut kilparatojen kuningatar, mutta näyttelykehissä se oli ehdoton ykkönen. Ulkomuoto hipoi täydellistä, ja lähes aina kisojen jälkeen kotiin palattiin ruusukkeiden kera. Velvetin lyhyt kilpaura koostui valjakko- ja koulukisoista. Velvet on ollut ahkerasti jalostuskäytössä, ja sen hyvä rakenne on myös periytynyt sen useimmille jälkeläisille.

Isänemä Inca Gold on ylisuloinen, energinen, suurikokoinen shetlanninponi, joka on luonteeltaan hyvin lempeä ja kiltti. Se on hyvä yleisponi, mutta pääpainotus on aina ollut valjakkoajo. Gold on kilpaillut useiden vuosien ajan hyvällä menestyksellä, ja kisailee edelleen silloin tällöin helpoissa luokissa uusien kisaajien opetusponina. Säkää tällä rouvalla tosiaan on 105 senttiä, joten mistään ihan pienestä ja heiveröisestä ponista ei ole kyse.

Isänemänisä Fancyface on kookas, musta shetlanninponi, joka on myös hieman pelottavan näköinen. Luonteeltaan Fance on kuitenkin ulkonäkönsä vastakohta, sillä se on oikein leppoisa ja ihmisrakas tapaus. Se on kuitenkin ruunattu, koska ennen sitä Fance oli riehakas ja erittäin paljon tammojen perään.

Isänemänemä Felicity on melko tuntematon poni Vanjan suvussa. Se ei ole tehnyt mainittavaa kilpauraa, vaan on asustellut viisivuotiaasta erään perheen omistuksessa pienellä yksityistallilla. Perheen lapset ovat pääasiassa ratsastaneet Felicialla, mutta se on myös koulutettua valjakkoajoon.

Vanjan emä Vanity Iris, eli tutummin ja lyhyemmin vain Iris, on kaunis tamma, jolta Vanja on lähes täydellisesti perinyt ulkonäkönsä. Säkäkorkeutta tammalla on 102 cm. Iris on kilpaillut niin näyttelyissä kuin valjakkoajossakin ja menestystä on tullut kummastakin. Myös ratsukoulutuksen perusteet on tälle tammalle opetettu. Luonteeltaan Iris on tyypillinen shetlanninponi, pippurinen ja omapäinen, mutta omalla tavallaan todella puoleensavetävä ja hellyttävä. Iriksen nykyinen asuinpaikka on suurehko siittola Englannissa.

Emänisä Foxtail on valjakkopainotteinen, 103 cm korkea ori, joka on palkittu näyttelyissä monin arvonimin. Luonteeltaan Foxi on ylväs ja omapäinen, ja on ehdottomasti se lauman kingi. Foxi on kilpaillut valjakkoajossa pitkään, mutta myös siltä löytyy ravitausta nuoruusvuosiltaan. Menestys on ollut kohtalaista molemmissa lajeissa.

Emänisänisä Fandango on Vanjan lähisuvun ainoa poni, jolla ei ole ollenkaan valjakkotaustaa. Fandangon kilpailuttaminen aloitettiin melko myöhään, mutta kun poni päästettiin kentälle, niin pitkän koulutuksen tulokset näkyivät. Fandango kilpaili erittäin pitkään este- ja kouluratsastuksen parissa, mutta siirtyi eläkkeelle 18-vuotiaana. Fandango kuoli vanhuuteen 26-vuotiaana omalla kotitallillaan, jossa se oli asunut koko ikänsä.

Emänisänemä Isabel on puolestaan kilpaillut valjakkoajossa lähes koko kisauransa. Muutamia kokeiluja on tehty kouluratsastuskisoissa, mutta menestystä ei siitä tullut juurikaan. Valjakossa Isabel on pärjännyt kohtalaisesti. Isabel on luonteeltaan taas näitä tyypillisiä shetukoita: jääräpäinen, mutta ihana.

Emänemä Jezzabelle on kaunis ponitamma, jonka luonne on tasainen ja rauhallinen, mutta siitä löytyy myös energiaa ja pirteyttä. Se on nappivalinta ratsastuskoululle, ja sellaiselle se myös kasvattajaltaan päätyi. Se kiersi usean vuoden ajan este- ja koulutunneille, kunnes sen omistaja koki ahaa-ilmiön ja halusi ruveta kasvattamaan valjakkoponeja. Niimpä Jez koulutettiin uudelleen, ja omistaja huomasikin, että Jez oli hyvin lahjakas valjakkoajossa.

Emänemänisä Taragonista on hyvin vähän tietoa missään, mutta tiedossa on sen kilpailusuoritukset muutaman vuoden ajalta. Taragon kilpaili pääasiassa valjakkoajossa, vaativissa luokissa, ja parhaimmillaan se oli poniparivaljakoissa, joita se kilpaili todennäköisesti tallikaverinsa kanssa. Taragonilla on neljä jälkeläistä, joista Vanja on kolmas.

Emänemänemä Xtina on päättäväinen ponitamma, jolla on ollut ongelmia nuoruudessaan. Se jätettiin heitteille ensimmäisessä kodissaan, ja sen jälkeen se sysättiin omistajalta toiselle. Lopulta se kuitenkin pääsi lopulliseen kotiinsa, jossa siitä huolehdittiin ja se pääsi myös kokeilemaan siipiään valjakkoponina. Este- ja kouluratsastus ovat aina olleet hieman hankalaa sille, eikä se päästä selkäänsä kuin harvat ja valitut.

Jälkeläiset

Kilpailukalenteri

Valjakkoajo (58 sijoitusta, joista 12 voittoja)
17.08.2009 VVJ, noviisi yhdistetty yksiköille, kutsu, 5/41
24.09.2009 VVJ, noviisi yhdistetty yksiköille, kutsu, 1/87
25.09.2009 VVJ, noviisi yhdistetty yksiköille, kutsu, 2/87
29.09.2009 VVJ, noviisi yhdistetty yksiköille, kutsu, 6/50
01.10.2009 VVJ, noviisi yhdistetty yksiköille, kutsu, 9/86
10.10.2009 VVJ, noviisi yhdistetty yksiköille, kutsu, 3/100
11.10.2009 VVJ, noviisi yhdistetty yksiköille, kutsu, 6/40
12.10.2009 VVJ, noviisi yhdistetty yksiköille, kutsu, 9/100
13.10.2009 VVJ, noviisi yhdistetty yksiköille, kutsu, 10/100
08.11.2009 VVJ, noviisi yhdistetty yksiköille, kutsu, 6/40

09.11.2009 VVJ, noviisi yhdistetty yksiköille, kutsu, 2/40
13.11.2009 VVJ, noviisi yhdistetty yksiköille, kutsu, 1/30
18.12.2009 VVJ, noviisi kestävyyskoe pareille, kutsu, 5/30
19.12.2009 VVJ, noviisi kestävyyskoe pareille, kutsu, 4/30
15.06.2013 VVJ, noviisi yhdistetty yksiköille, kutsu, 5/28
19.06.2013 VVJ, noviisi yhdistetty yksiköille, kutsu, 1/28
25.06.2013 VVJ, noviisi yhdistetty pareille, kutsu, 1/22
26.06.2013 VVJ, noviisi yhdistetty pareille, kutsu, 4/24
27.06.2013 VVJ, noviisi yhdistetty yksiköille, kutsu, 2/24
28.06.2013 VVJ, noviisi yhdistetty pareille, kutsu, 1/22

01.07.2013 VVJ, noviisi yhdistetty yksiköille, kutsu, 2/24
02.07.2013 VVJ, noviisi yhdistetty yksiköille, kutsu, 3/24
05.07.2013 VVJ, noviisi yhdistetty yksiköille, kutsu, 5/30
11.07.2013 VVJ, noviisi yhdistetty pareille, kutsu, 2/22
17.07.2013 VVJ, noviisi yhdistetty pareille, kutsu, 2/14
27.07.2013 VVJ, noviisi yhdistetty yksiköille, kutsu, 2/20
28.07.2013 VVJ, noviisi yhdistetty yksiköille, kutsu, 4/40
02.08.2013 VVJ, noviisi yhdistetty yksiköille, kutsu, 4/30
04.08.2013 VVJ, noviisi yhdistetty yksiköille, kutsu, 4/22
05.08.2013 VVJ, noviisi yhdistetty yksiköille, kutsu, 3/22

07.08.2013 VVJ, noviisi yhdistetty yksiköille, kutsu, 1/22
08.08.2013 VVJ, noviisi yhdistetty yksiköille, kutsu, 1/30
09.08.2013 VVJ, noviisi yhdistetty yksiköille, kutsu, 2/30
09.08.2013 VVJ, noviisi yhdistetty yksiköille, kutsu, 4/22
09.08.2013 VVJ, noviisi yhdistetty yksiköille, kutsu, 1/25
10.08.2013 VVJ, noviisi yhdistetty yksiköille, kutsu, 3/22
12.08.2013 VVJ, noviisi yhdistetty pareille, kutsu, 4/26
12.08.2013 VVJ, noviisi yhdistetty yksiköille, kutsu, 1/22
30.08.2013 VVJ. noviisi yhdistetty pareille, kutsu, 2/18
02.09.2013 VVJ, noviisi yhdistetty yksiköille, kutsu, 1/30

03.09.2013 VVJ, noviisi yhdistetty yksiköille, kutsu, 5/30
03.09.2013 VVJ, noviisi yhdistetty pareille, kutsu, 4/19
04.09.2013 VVJ, noviisi yhdistetty pareille, kutsu, 3/19
05.09.2013 VVJ, noviisi yhdistetty yksiköille, kutsu, 2/30
06.09.2013 VVJ, noviisi yhdistetty yksiköille, kutsu, 4/40
07.09.2013 VVJ, noviisi yhdistetty yksiköille, kutsu, 5/30
09.09.2013 VVJ, noviisi yhdistetty yksiköille, kutsu, 1/30
10.09.2013 VVJ, noviisi yhdistetty yksiköille, kutsu, 2/30
10.09.2013 VVJ, noviisi yhdistetty yksiköille, kutsu, 4/40
13.09.2013 VVJ, noviisi yhdistetty yksiköille, kutsu, 2/30

13.09.2013 VVJ, noviisi yhdistetty yksiköille, kutsu, 4/23
15.09.2013 VVJ, noviisi yhdistetty pareille, kutsu, 1/12
15.09.2013 VVJ, noviisi yhdistetty yksiköille, kutsu, 3/36
18.09.2013 VVJ, noviisi yhdistetty yksiköille, kutsu, 5/30
20.09.2013 VVJ, noviisi yhdistetty yksiköille, kutsu, 3/23
04.10.2013 VVJ, noviisi yhdistetty pareille, kutsu, 2/21
10.10.2013 VVJ, noviisi yhdistetty yksiköille, kutsu, 3/40
13.10.2013 VVJ, noviisi yhdistetty pareille, kutsu, 4/30
28.02.2014 VVJ Cup, noviisi yhdistetty yksiköille, kutsu, 11/123
Kouluratsastus (20 sijoitusta, joista 02 voittoja)
01.07.2013 KRJ, Helppo B, kutsu, 2/80
05.07.2013 KRJ, Helppo B, kutsu, 4/40
07.07.2013 KRJ, Helppo B, kutsu, 2/40
08.07.2013 KRJ, Helppo B, kutsu, 2/40
11.07.2013 KRJ, Helppo B, kutsu, 4/40
17.07.2013 KRJ, Helppo B, kutsu, 5/30
19.07.2013 KRJ, Helppo B, kutsu, 2/60
20.07.2013 KRJ, Helppo B, kutsu, 5/30
22.07.2013 KRJ, Helppo B, kutsu, 5/39
23.07.2013 KRJ, Helppo B, kutsu, 7/50

24.07.2013 KRJ, Helppo B, kutsu, 7/60
25.07.2013 KRJ, Helppo B, kutsu, 5/50
27.07.2013 KRJ, Helppo B, kutsu, 3/30
28.07.2013 KRJ, Helppo B, kutsu, 2/30
29.07.2013 KRJ, Helppo B, kutsu, 1/30
31.07.2013 KRJ, Helppo B, kutsu, 3/40
22.08.2013 KRJ, Helppo B, kutsu, 6/50
14.09.2013 KRJ, Helppo B, kutsu, 5/40
22.09.2013 KRJ, Helppo B, kutsu, 1/30
03.10.2013 KRJ, Helppo B, kutsu, 5/50

Päiväkirja

» 19.06.2013
Vanjalla päästiin kuin päästiinkin kilpailemaan kesäkuussa. Ensimmäiset startit olivat aivan kuun alussa ja ne menivät vielä hieman haparoiden ja jännittäen, mutta ne olivat kuitenkin hyvää kokemusta. Lauantaina Konkkaronkan kisoissa kuitenkin menestystä tuli hienosti! Vanja osallistui noviisiin yksilöluokkaan, jossa osallistujia oli 28. Oma vuoromme oli luokan puolivälissä, joten ihan hirmuisen kauaa ei tarvinut jännittää. Kaikki osiot sujuivat mielestäni ihan hyvin siihen nähden, että kisoja oli alla hyvin vähän, mutta en kuitenkaan uskonut pääsevämme sijoituksille. Kun sijoituksen tulivat, olin onnessani kun kuulin, että olimme Vanjan kanssa viidensiä. Ihan mahtavaa, että niin nopeasti pääsimne sijoittuneiden joukkoon.

Tänään keskiviikkona kisat jatkuivat samassa paikassa ja myös osallistujat olivat suunnilleen samat. Onnistuimme parantamaan suoritusta jokaisella osa-alueella ja Vanjalla oli aivan loistava päivä. Se jaksoi kuunnella koko ajan ohjeita eikä jännitystä ainakaan huomannut lainkaan. Oman vuoromme jälkeen olin aika varma sijoittumisesta, mutta voitosta en uskaltanut haaveilla. Voittohan sieltä kuitenkin tuli! Olin hirmuisen ylpeä Vanjasta, joka vain parin viikon kisaamisen jälkeen otti hienon voiton luokassa, jossa oli lähes 30 osallistujaa. Hienoa Vanja!

» 06.03.2013
Vanjan jalka on nyt parantunut täysin ja olemme jo parin päivän ajan saaneet liikuttaa sitä varovaisesti. Tarhaan emme vielä tammaa uskalla vielä, sillä emme halua vamman missään nimessä uusiutuvan ja tarhat ovat edelleenkin liukkaat, vaikka lämpötilat ovatkin jo pikkuisen plussan puolella. Tänään oli ensimmäinen kerta, kun Vanjalla ratsastettiin loukkaantumisen jälkeen, muut liikuttamiset ovat olleet vain taluttamista ja juoksutusta. Laitoin itse Vanjan kuntoon ja vein sen maneesiin, jossa yksi junioriratsastajistamme Eva oli jo valmiina valmentajan kanssa. Vuorossa olisi kevyt koulutreeni, jossa voitaisiin seurata Vanjan jalan kestämistä. Itse siiryin katsomon puolelle tarkkailemaan tilannetta.

Eva on erittäin lahjakas nuori ratsastaja, joka on pienen koonsa takia värvätty pienten shetlanninponiemme kisaajaksi. Eva ottikin homman haltuun ja Vanja toimi hänen kanssaan todella rennosti ja hyvin ohjeita noudattaen. Jalka ei näyttänyt vaivaavan lainkaan, joten saimme treenin jälkeen eläinlääkäriltä luvan ruveta harjoittelemaan taas aktiivisesti kilpailuja varten. Ensimmäisiin kilpailuihin on toiveissa päästä kesäkuun alussa, joten Vanjalla on vajaa kolme kuukautta aikaa päästä huippukuntoon. Tämänpäiväinen lupasi kuitenkin todella hyvää tulevaisuutta ajatellen.

» 26.01.2013
Kirjoittanut Jonna

Saimme tänään huonoja uutisia Vanjaa koskien, sillä se loukkaantui tänään tarhassa ilmeisesti liukastumisen seurauksena. Mitään vakavaa ei se onneksi ollut ja kuukauden-parin lepo riittää. Sairasloma kuitenkin harmittaa kovasti, sillä Vanja on vasta viime vuoden lopulla aloittanut aktiivisen treenaamisen varsomisen jälkeen ja olimme erittäin hyvässä vauhdissa varsinkin valjakkoajon kanssa. Kisaaminen oli tarkoitus aloittaa maaliskuussa, mutta nyt näyttää siltä, että kisaamisen aloitus siirtyy kesän alkuun, sillä kuukauden tauon jälkeen on ehdottomasti vielä aloitettava varovaisesti taas treenaamaan. Lisäksi kehityksessä tulee varmaan jonkun verran takapakkia ja treeniaikaa tarvitaan lisää.

Tärkeintä kuitenkin on saada Vanja kuntoon ja tamma vaikuttaakin olevan jalasta huolimatta pirteä oma itsensä. Toivottavasti tamma jaksaa pysyä rauhallisena eikä turhaudu pelkästään karsinassaan seisomiseen. Pitääkin muistaa jättää omaan aikatauluun enemmän tyhjää ja viettää enemmän aikaa Vanjan kanssa karsinassa sitä hellien ja harjaillen. Pitääkin muistaa informoida myös tallityttöjämme asiasta, jotta hekin voivat käydä tammaa moikkailemassa tavallista useammin.

» 17.04.2012
Kirjoittanut Jonna

Vanja sai eilen kolmannen varsansa, joka sai pian nimen Honey Boo SVA. Bellaksi kutsumamme tamma on todella suloinen rautiaankirjava tamma ja vaikuttaa kohtalaisen suurelta ja jäntevältä. Uskomme sen kasvavan yli metrin korkuiseksi aikanaan. Synnytys sujui hyvin ja helposti. Vanjan äidinvaistot olivat kohdallaan heti alusta alkaen, vaikka sen edellisestä varsasta on jo aikaa. Emme siis joutuneet puuttuneet tilanteeseen paljoakaan, vaikka varmuuden vuoksi kutsuimmekin eläinlääkärin tarkkailemaan tilannetta jos jotain odottamatonta sattuisi. Onneksi kaikki meni tosiaan loistavasti ja pääsimmekin nukkumaan yömme rauhassa.

Tänä aamuna kävin tarkastamassa sekä Vanjan että Bellan kunnon ja kaikki oli edelleen hienosti. Varsa juo maitoa hyvin ja sen suuret, kauniit silmät ovat valloittaneet ihan jokaisen joka on varsan nähnyt. Bellan tulevaisuus on vielä hieman avoinna – emme vielä tiedä jääkö varsa meille kotiin vai lähteekö se jossain vaiheessa myyntiin ja maailmalle. Tällä hetkellä kuitenkin on tärkeintä, että varsa saa kasvaa rauhassa ja tutustua pikkuhiljaa uusiin ihmisiin ja eläimiin.

» 18.12.2010
Kirjoittanut Jonna

Vanja sijoittui tänään ensimmäistä kertaa parivaljakkoluokassa. Tamman parina on jo jonkin aikaa toiminut Ingénue, ja tänään yhteistyö oli sellaisella tasolla, että sijoitus tuli. Fiktion valjakkoajokilpailuissa tammat venyivät viimeisiksi sijoittuneiksi kestävyyskokeessa. Sijoitus oli siis viides 30 osallistujasta. Kuudensiksi ja jääden vain yhden sijan sijoituspaikasta tulivat oriparimme Yty ja Jetti.

Kestävyyskoe on aina ollut Vanjan vahva osa-alue, mutta Ingalla on ollut pieniä vaikeuksia pitää vauhtia yllä. Tänään kuitenkin molemmat jaksoivat hienosti ja yhtäaikaisesti vetää kärryjä ja se palkittiin. Pitkän ja rankan päivän jälkeen ponimme pääsivät lepäilemään aikaisin. Fiktiossa olisi kilpailut myös seuraavana päivänä ja sinne olisimme menossa usean parialjakon voimin. Myös Vanja ja Inga osallistuisivat samaan luokkaan uudestaan. Tavoitteenahan on tietenkin sijoitus ja toivottavasti myös parannamme sijoitustamme tämänpäiväisestä.

» 13.11.2010
Kirjoittanut Jonna

Vanja aloitteli kesän aikana kisakauttaan jo, mutta pieni jalkavaiva piti meidät poissa kisakentillä noin kuukauden ajan. Nyt loka-marraskuun vaihteessa aloittelimme taas varovaisesti kisailua, ja hienosti tamma on pärjännyt. Parissa aikaisemmissa kisoissa oli jo sijoitukset lähellä, mutta kouluosio koitui aina kohtaloksemme. Tänään Vanja otti kuitenkin jättipotin. Biscuit Poniesin kisoissa neitimme voitti hienosti noviisiluokkansa. Osallistujia luokassa oli täydet 30, joten todella moni upea poni jäi taaksemme, mukaanlukien oma tammamme Ina, joka oli seitsemäs, sekä Inga, joka jäi sijalle 18.

Vanjalla oli selkeästi hyvä päivä menossa. Jo aamusta tamma oli energinen ja pirteä, jopa hieman ylivilkas ja sitä sai vähän väliä rauhoitella. Loukkaantuminen oli lopullisesti selätetty ja tamma puhkui innosta päästessään taas kilpailemaan. Tarkkuuskoe sujui loistavasti. Koulukoetta jännitin etukäteen todella paljon, koska edellisissä kisoissa Vanja oli ruvennut laiskottelemaan ja tehnyt liikkeet puoliteholla. Tänään huoleni olivat kuitenkin turhia, koska Vanja keskittyi aivan täydellisesti ja yritti parhaansa. Koulukokeen jälkeen tammalla riitti vielä reippaasti energiaa maastoon, joten siinäkään ei ongelmia ollut. Palkintona oli tosiaan upea ykkössija ja hieno ruusuke.

» 25.02.2010
Kirjoittanut Jonna

Vanja on sopeutunut Sointuvaan oikein hienosti. Alkuun oli hieman vaikeuksia saada tammalle mieleiset tarhakaverit, mutta muutaman kokeilun jälkeen kaikki osapuolet olivat tyytyväisiä, ja Vanjan tarhakavereiksi vakiintuivat Kia ja Unna.

Myös Vanjan kanssa treenaaminen on alkanut hyvällä menestyksellä. Tamma on osoittanut olevansa erittäin helposti hallittava ja se kuuntelee apuja hyvin. Vielä ei ole ratsastusta kokeiltu, mutta valjakkoajoa ollaan päästy treenailemaan jo useita kertoja. Tamma on erittäin kestävä, ja myös tarkkuusosio tuntuu olevan hienosäätöä vailla. Kouluosiossa ei olla vielä aivan päästy yhteisymmärrykseen siitä, kuinka rata pitäisi hoitaa, vaan Vanjalla on tapana laiskotella ja keskittyä kaikkeen muuhun kuin olennaiseen. Kouluosiota on siis tarkoitus treenailla hieman muita enemmän seuraavien päivien aikana.

Tänään vietimme Vanjan kanssa mukavan ja lumisen päivän maastossa. Ilma oli kirpaisevan kylmä, mutta Vanjan paksu karva esti sitä palelemasta. Kun lopulta palasimme maastoilemasta tyytyväisenä, hemmottelin Vanjaa pitkällä harjaustuokiolla ja annoin sille päiväruuat. Illemmalla heitin fleeceloimen sen selkään ja vein sen pariksi tunniksi tarhailemaan.

» 04.01.2010
Kirjoittanut Jonna

Tervetuloa uuteen kotiisi, Vanja ! Tämä ponityttönen saapui meille tänään illalla yhdessä toisen uuden hankintamme, shetlanninponiori Bomber Jetin kanssa. Vanja vaikuttaa oikein mukavalta neidiltä ja tulee varmasti sopimaan hyvin meidän ponilaumaamme. Vanjalla on kilpailtu ainoastaan valjakkoa entisen omistajansa kanssa, eikä siihen tule muutosta täälläkään. Vanja saa kotiutua rauhassa, sitten ruvetaan harjoittelemaan ja sitten pikkuhiljaa siirtyillään kisakentille...

Ikääntyminen*

1 vuotta - 28.02.2009
2 vuotta - 29.04.2009
3 vuotta - 29.06.2009
4 vuotta - 29.08.2009
5 vuotta - 29.10.2009
6 vuotta - 29.12.2009
7 vuotta - 29.04.2010
8 vuotta - 29.08.2010
9 vuotta - 29.12.2010
10 vuotta - 29.04.2011
11 vuotta - 29.08.2011
12 vuotta - 29.12.2011
13 vuotta - 29.04.2012
14 vuotta - 29.08.2012
15 vuotta - 29.12.2012
16 vuotta - 29.04.2013
17 vuotta - 29.08.2013
18 vuotta - 29.12.2013
19 vuotta - 29.04.2014
20 vuotta - 29.08.2014
21 vuotta - 29.12.2014
22 vuotta - 29.04.2015
23 vuotta - 29.08.2015
24 vuotta - 29.12.2015
25 vuotta - 29.04.2016
26 vuotta - 29.08.2016
27 vuotta - 29.12.2016
28 vuotta - 29.04.2017
29 vuotta - 29.08.2017
30 vuotta - 29.12.2017

Ulkoasu © Jonna