★ etusivu
★ ponit
★ toiminta
★ muuta

Päivitykset (uusin ylimpänä)

08.07.2015: Vaikka taukoilmoitus on roikkunut etusivulla melkoisen pitkään, on kulissien takana tapahtunut paljon myös sinä aikana. Toukokuun alusta asti on tehty pientä hienosäätöä, poneja on lähtenyt ja tullut, palkittu ja uusia kasvattejakin syntynyt. Tänään on aika lopettaa virallisesti tauko, ja jatkaa Sointuvan kehittämistä omassa tahdissaan ja ilman stressiä.

Tauon aikaisia kohokohtia ovat ehdottomasti Unnan ja Vanjan VVJ-I -palkinnot sekä Sallin VVJ-II -palkinto. Ihanaa, että meiltä löytyy jo näin monta painotuslajissaan hyvin menestynyttä ponia!

18.08.2014: Pitkä urakka on takana, ja vihdoinkin kaikki Adannéssa aiemmin asuneet suomenhevoset ja suomalaiset puoliveriset on saatu siirrettyä asumaan Sointuvaan, joten meidän hevoslauma on kasvanut ihan silmissä! Suomalaisia puoliverisiä löytyy nyt jo 9 kappaletta, koska saimme joukkoomme myös kaksi täysin uutta tapausta, Eetun ja Akan. Suomenhevosiakin löytyy jo neljä, joista uusin on Usva.

Näiden lisäksi muutamia poneja ollaan myyty uusiin koteihin, ja kerkesihän meillä syntyä huhtikuussa 6 uutta, kasvattia, joista 5 on jo löytänyt kodin itselleen. Jos siis shetlanninponivarsa kiinnostaa, niin 4.4 syntynyt kasvatti on edelleen vapaana. Kesäkuussakin maailmaan putkahti kaksi kasvattia, yksi shetlanninponi, joka jää meille kotiin sekä suomenhevosori, joka matkasi jo uuteen kotiinsa Pierren hoiviin.

Lisäksi kotiutamme vielä yhden uuden ponin, joka ei tosin vielä ole syntynytkään, mutta Miia-Marian laadukkaasta Wyat- kasvatista on kyse, ja tämän tapauksen arvioitu syntymäaika on aivan heinäkuun lopulla. Ponin tietoja pääsee jo etukäteen vilkaisemaan täältä. Paljon on siis näiden "hiljaisten" kuukausien aikana tapahtunut, en vain ole saanut aikaiseksi kirjoitella tänne näistä asioista lainkaan.

10.02.2014 » Vaikka en olekaan tänne kirjoitellutkaan pitkään aikaan, niin paljon on silti tapahtunut. Muutamat ponit saivat uudet kodit ja myös uusia poneja on tullut. Uusia asukkaita ovat Stall Sjöbackasta ostettu tuontiponi Brage ja vuoden 2014 ensimmäinen Sointuva-kasvatti Olivia.

19.12.2013 » Pitkästä aikaa poneille väsätty sivuja, niitä onkin odoteltu jo useampi kuukausi. Tervehtikäähän Artsia ja Frediä. Molemmat ovat omia kasvattejamme, ja ainakin Fred on mahdollisesti myytävänä sopivan ostajan löytyessä. Myös Wyat Honey Twist eli Hilla on muuttanut meille Miia Marialta ja kerennyt kasvamaan jo parivuotiaaksi. Joulunajan kiireiden takia poneilla kisaus ja muutkin hommat jatkuvat vasta ensi vuoden puolella, jolloin kisakentille pääsee suuri määrä nuorempia hevosia kartuttamaan kisakokemusta, sillä vanhemmilla poneilla rupeaa sijoituksia olemaan laatuarvosteluissa tarvittava määrä. Nyt kuitenkin koko Sointuvan väki toivottaa hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta kaikille kävijöille ja vaipuu vielä hetkeksi hiljaisleolle. Palailemme ensi vuoden alussa!

08.10.2013 » SHLA'n elokuun laatuarvostelun tulokset tulivat viimeinkin ja iloksemme molemmat mukana olleet ponimme ylittivät tavoitteensa. Heikosti YLAssa pärjänneen Alecia SVAn kohdalle ei asetettu muita toiveita, kuin palkinnon saavuttaminen, joten SHLA-II-palkinto oli aivan upea suoritus. Vielä enemmän ylpeitä olemme kuitenkin Kunz Gattungista, joka otti huikeasti ykköspalkinnon. Toiveissa oli vähintään II-palkinto, emmekä oikein osanneet edes unelmoida I-palkinnosta. Sellainen sieltä kuitenkin tuli ja olemme todella onnellisia palkinnosta.

Kia pääsee lopultakin kunnolla eläkkeelle, kun taas Unna jatkaa yhä kilpauraansa ja tarkoituksena olisi käydä korottamassa ainakin VVJ-palkinto, mahdollisesti myös YLA-palkinto.

Remontti ja uusien hevosten muutto sujuu hitaasti, edelleen puuttuu 4 hevosta, joiden pitäisi muuttaa. Lisäksi osa sivuista on mystisesti lopettanut toimintansa. Koulun takia virtuaalihevostouhut ovat nyt jääneet reippaasti vähemmälle, mutta pieniä päivityksiä tulee silloin tällöin ja sähköpostilla saa yhteyden minuun melko nopeasti.

16.09.2013 » Ama sekä sen varsa Missi muuttivat tänään meille Adannésta. Hevosia muuttaa sieltä pikkuhiljaa, vielä on 6 hevosta tulossa, toivottavasti kaikki saadaan tänne syyskuun aikana. Syyskuun aikana saamme myös kaksi uutta shetlanninponia, kun Sevrus Shetland Poniesin kaksi kasvattia, Snape v. Sevrus sekä Dolores v. Sevrus muuttavat talliin. Molemmat pääsevät kisaamaan valjakkoa kunhan kasvavat kisaikään.

15.09.2013 » Shetlanninponit (+ Veikko ja Moona) saivat roppakaupalla lisää sijoituksia tänään, kun lisäilin kerralla useampia sijoituksia. Monet ponit ovatkin nyt saavuttaneet päälajissaan vähintään 40 sijoitusta ja päästävät siten uusia nuorukaisia kilpakentille hieman useammin. Nämä vanhemmat ja kokeneemmat ponit rupeavat nyt kilpailemaan pääasiassa kakkos- ja kolmoslajeissaan ja niitä ruvetaan valmistelemaan laatuarvosteluihin. Valmennuksia ja päiväkirjamerkintöjä siis ruvetaan haalimaan ja kirjoittelemaan ja sopivia oreja ja tammoja etsimään, jotta myös ponien jälkeläisnäytöt saadaan kuntoon.

11.09.2013 » Kaikki shetlanninponit on nyt siirretty uuteen ulkoasuun, muutamaa uutta kasvattia lukuunottamatta. Jäljellä olisi siis enää Adannésta muuttavat hevoset, jotka koitan saada siirreltyä ensi viikon aikana. Sijoituksien lisääminen takkuilee tällä hetkellä hieman, mutta niitäkin on tulossa sivuille pikkuhiljaa. SHLA-tilaisuuden tuloksia jännitellään edelleen.

30.08.2013 » Muutama uusi poni siirretty uuteen ulkoasuun. Tällä hetkellä kaikki she-tammat ja 5 she-oria + 2 muuta on siirretty. Aika paljon vielä jäljellä, mutta pikkuhilja..

Huom! Syyskuu saattaa olla melko hiljaista aikaa virtuaalitallien parissa omistajan uuteen kouluun menon takia!

29.08.2013 » Kia palkittiin YLA3-palkinnolla. Pisteet olivat hieman pettymys, vain 88 pistettä, mutta onneksi tuli edes palkinto. Korottamaan ei enää tämän ponin kohdalla ruveta, vaan katsotaan vielä SHLA-arvostelu ja sen jälkeen tamma saa nauttia rauhassa eläkkeellä loput elinvuotensa.

28.08.2013 » Hevosten sivujen siirtäminen uuteen ulkoasuun on todella työläs homma, sillä kisakalenterit menevät täysin uusiksi ja sijoituksia on meidän poneille kerennyt kertymään mukava määrä. Samalla koitan vielä kirjoitella luonteita ja kolmen polven sukuselvityksiä niille, joilta ne puuttuvat. Eli siis parillekymmenelle hevoselle ja ponille. Päivitystahti on siis hidastunut ulkoasun vaihdon takia, mutta poneilla kilpaillaan silti aktiivisesti samalla. Tammat rupeavat kuitenkino olemaan siirretty uuteen ulkoasuus, jäljellä enää muutama tamma, orit ja muunrotuiset.

Kisoista tulikin mieleen myös se, että muotoonlaitettavia kutsuja on varmaan 50, ellei ylikin. Samassa kutsussa saattaa olla myös lähemmäs 30 hevosta tai ponia, joten tekemistä riittää.

Ps. Monopol on uusin asukkimme, joka muutti Adannésta. Käykääpäs tervehtimässä ensimmäistä puoliverivahvistustamme!

19.08.2013 » Sointuvaan on vaihdettu uusi ulkoasu. Kaikilta muilta sivuilta sen pitäisi löytyä tällä hetkellä paitsi ponien sivuilta, mutta niitä siirtelen pikkuhiljaa uuteen ulkoasuun. Uusi ulkoasu on melko samanlainen kuin vanha, mutta pienillä parannuksilla.

Uuden ulkoasun myötä saamme myös uusia hevosia 8 kpl (+ 2 uutta kasvattia), jotka tulevat toiselta talliltani Adannésta. Varsinaista venkslailua on nyt ollut näiden hevosten kotipaikan suhteen, mutta mielestäni paras vaihtoehto oli tuoda suomenhevoset ja suomalaiset puoliveriset Suomeen asumaan Karibian sijaan. Uusilta asukkailta uupuu vielä sivut, mutta nekin saadaan luultavasti tehtyä parin seuraavan viikon aikana.

15.08.2013 » Unnalle VVJ-III palkinto!!! En tiedä olenko onnistunut vain missaamaan tulokset, vai tuliko ne tänään aamulla, mutta palkinto on nyt totta. Jäimme vain muutaman pisteet kakkospalkinnosta, joten korottamaan ollaan vielä menossa uudelleen jossain vaiheessa.

Sallikin saavutti 40 VVJ-sijoitusta tänään laittaessani sijoituksia muotoon. Sijoituksia saattaa tulla vielä reippaasti lisääkin, koska muotoonlaitettavana on edelleen kymmenittäin kutsuja. Myös muiden hevosten kisakalenteriin on tullut mukavasti täytettä.

14.08.2013 » Ponien kisaaminen on sujunut oikein mukavasti kesällä, ja useat ponit rupeavat pikkuhiljaa lähestymään 40 sijoituksen rajapyykkiä päälajissaan. 40 sijoitusta löytyy nyt Inalta valjakkoajossa, ja piakkoin seuraan liittyy Salli. Muut ovat vielä hieman kauempana - mutta vain reilun 10 sijoituksen päässä siltikin. Laatuarvosteluja silmälläpitäen nyt olisi sopiva aika miettiä lisää jälkeläisiäkin. Olisihan se kiva saada joululahjaksi vielä muutama kasvatti!

Laatuarvosteluista puheenollen, Kia on ilmoitettu yleislaatuarvosteluun ja SHLA-laatuarvosteluun sekä Unna on ilmoitettu myös samaiseen SHLA-tilaisuuteen. Lisäksi Unna osallistui heinäkuun VVJ-tilaisuuteen, josta odotellaan vielä tuloksia. Tavoitteena poneilla on tuoda edes joku palkinto kotiin kaikista. Luultavasti kolmospalkintoja tiedossa, mutta toivotaan josko joku kakkospalkintokin saataisi.

12.08.2013 » Vaikka tänne en ole kirjoitellutkaan hetkeen, niin silti olen silloin tällöin päivitellyt poneille sijoituksia, ja tänään ponit saivat muutamia kouluratsastussijoituksia sivuilleen. Muuten tallissa on aika rauhallista toistaiseksi, sillä parin viikon päästä rupeaa tapahtumaan. 5 tammaamme on nimittäin kantavana ja kaikkien varsojen odotetaan syntyvän vielä elokuun puolella. Vipinää on siis tiedossa. Elokuun aikana ollaan ehkä hieman hiljaiselolla irl-kiireiden takia, mutta käyn silti lähes päivittäin katselemassa sähköpostit ja tekemässä pientä päivittelyä, joten ei huolta.

23.07.2013 » Päivitystauko johtui viikon mittaisesta leiristäni, nyt on kuitenkin palattu sivistyksen pariin, joten päivityksiäkin on toivottavasti tulossa nopeampaan tahtiin. Unna, Vanja ja Salli ovat myös löytäneet oriit itselleen, ja kasvatteja tähän tietoon siis tulossa tälle vuodelle ainakin 5 kpl. Muutama lisääkin olisi vielä toiveissa.

08.07.2013 » Edellisessä päivityksessä esitellylle ponilaumalle VH-tunnukset lisätty. Lisäksi Kialle ja Lindalle löydettiin orit, eli ihan nollille ei jäädä tänäkään vuonna kasvattimäärän suhteen. :) Lisää oreja on kuitenkin vielä hakusessa.

03.07.2013 » Parin päivän aikana ostettu lauma poneja ja lisäilty sijoituksia. Uusia poneja saapui tänään 6 kpl, joista yksi on suvullinen ja loput viisi evm-sukuisia. Tervetuloa siis Krista, Paula, Will, Mikki, Sami sekä Herkules!

28.06.2013 » Siljalle ja Aidanille rekisterinumerot, sijoitusten (VVJ, KRJ) lisäämisiä poneille ja osallistujia lisätty valjakkokisoihin. Meidän ponien sijoitustilanne rupeaa näyttämään kivalta - monilla poneilla rupeaa olemaan jo yli 20 sijoitusta. Myös kisoihin on tullut mukavasti osallistujia, mutta kaikissa luokissa on silti vielä tilaa.

26.06.2013 » Kaksi uutta ponia talliin, Silja ja Aidan. Paljon sijoituksia lisäilty kouluratsastuksesta ja valjakkoajosta. Myylle sukuselvitys tehty.

23.06.2013 » Sointvassa järjestetään 14.7. meidän historian ensimmäiset VRL:n alaiset valjakkoajokilpailut. Tervetuloa siis osallistumaan!

20.06.2013 » Bao löysi tänään uuden kodin ja matkusti Ponipalleroon asustamaan. Nyt myytäviä on jäljellä 6 kpl. Hevoslistaus uudistui myös tänään ja samalla useat ponit saivat kuvat itselleen. + KRJ-sijoituksia lisätty. Edelleen on meillä aika reilu akkavalta tallissa, joten uusia oreja on edelleen etsinnässä.

18.06.2013 » Gimli rekisteröity. Lisäksi vaativa/vaikea-tasoisille valjakkoshetuille sijoituksia lisätty.

17.06.2013 » Uusi shettisori talliin, tervetuloa Wyat Gimli!

16.06.2013 » Poneille lisätty muutamia KRJ-sijoituksia! Samalla esittelyyn uudet ponimme: sh-ruuna Veikko, she-ori Letti ja she-tamma Myy saapuivat meille V&V:stä, joka on siis jo lopettanut tallini. Lisäksi meillä asuu nykyään uusin kasvattimme she-ori Bao ja jo aiemmin meille muuttanut she-tamma Tintti. Tänään myös on rekisteröity 5 shettistä, joilta vielä vh-tunnus puuttui, joten nyt kaikilta poneiltamme löytyy sellainen.

14.06.2013 » Uusi ulkoasu on kuin onkin valmis ja kaikki sivut päivitetty uuteen ulkomuotoon! Samalla julistan virallisesti pitkän tauon loppuneeksi. :)

12.06.2013 » Jos kaikki menee suunnitellusti, uuden ulkoasun pitäisi olla paikallaan tämän viikon loppuun mennessä! Yksi kasvatti on saatu myytyä, mutta niitä on edelleen myynnissä 7 kpl. Poneilla on taas aloitettu kisaamaan ja sijoituksiakin on jo muutama ilmestynyt. Kunhan kaikki saadaan kuntoon ja toivottavasti vanhemmat kasvatit myytyä, on aika ruveta miettimään uusia kasvatteja, jotta saadaan muutama pallero meille myös vuonna 2013.

06.06.2013 » Uusi ulkoasu edistyy hyvin, kohta päästään jo hevosten sivujen kimppuun!

05.06.2013 » Pientä fiksailua sivuilla, parit tulokset poneille ja linkkilistan päivittelyä. Paljon kasvatteja myös myytävänä! Uusi ulkoasu tulossa sivuille lähiviikkoina ja sen jälkeen palaillaan toimintaan aktiivisemmin.

07.04.2012 » Pientä taukoilua koulun ja töiden takia!

10.03.2012 » Opiskelu tuntuu vievän tällä hetkellä ihan liikaa aikaa, enkä ole kovin paljoa edistynyt tekstien kanssa. Tänään kuitenkin Joakim ja Ina saivat luonteen sivuilleen. Tein myös listaa kuvattomista poneista ja niitä löytyi ihan luvattoman paljon. Kuvia siis metsästämään seuraavaksi.

06.03.2012 » Tein eilen listaa hevosista joilta puuttuu joko luonne tai sukuselvitys tai molemmat... 15 kappaletta, eli puolet. Ahdistushan siitä tuli joten tänään kirjoitin ahkerasti YHDEN luonteen, eli Linda kuuluu nykyään luonteellisten ponien listaan! Enää 14 kohtaa tekemättä! (+ Urho, eli edelleen 15..)

04.03.2012 » Päivitys, osa II, klo 22:19. Orien etsintä meni siihen pisteeseen, että ostin meille 2 uutta tammaa... Remukylän Riina saapui tänään, ja pikkuinen pääsee kisakentille kesällä. Toinen ostamani tamma, Faytrian Hardell ei ole vielä edes syntynyt, mutta tamma saapuu Sointuvaan maaliskuun lopussa/huhtikuun alussa. Jospa niitä orejakin rupeaisi kohta ilmestymään.. :)

Kello 02:21. Olin ahkeranan tänään ja tein neljälle uudelle ponille sivut ja päivittelin kasvattilistaa urakalla. Saadaan myös huhtikuussa vuoden ensimmäiset kasvatit, kun Vanjalle ja Sallille löydettiin kivat oriit! Tällä hetkellä oma talli on aikalailla täynnä omia kasvatteja, joita pitäisi muutama saada alta pois, ja astutuskalenterissa onkin tällä hetkellä n. 10 varattavaa/myytävää kasvattia, käykäähän kurkkaamassa! Eilen nukkuivat pois oriimme Matti ja Hermanni, joten oripuoli näyttää tällä hetkellä hyvin tyhjältä, kun kaksi herrasmiestämme lähtivät. Uusia oreja aloitetaan etsimään pikapuoliin. Kunhan kaikki hevosten sivut saadaan päiviteltyä ja kaikki 24863 rekisterinumerotonta ponia rekisteriin niin kisaus voisi taas alkaa ja itsekin voisi ruveta valjakkoajoja järjestelemään!

03.03.2012 » Meidän suokkien (ja nykyään myös shettisten) kasvattajanimi on lopultakin saatu rekisteröityä! Sivut edelleen hieman rempallaan ja kesken, ja muutamalta palautuneelta kasvatilta puuttuu vielä sivut. Pikkuhiljaa edetään, ja yritän ensin saada Adannén sivut kuntoon, koska siellä työmäärä on huimasti vähempi. Uusi shettisvauva on myös saapumassa meille Remukylästä, neiti on syntynyt tammikuussa ja liittyy ponikaartiimme mahdollisimman pian.

11.08.2011 » Ihan alkuun pahoittelut superpitkästä tauosta ja siitä, ettei siitä ole mitään ilmoitettu. Pahoittelut myös niille, joiden kasvatti ei ole saanut ansaitsemaansa huomiota. Reiluun puoleen vuoteen virtuaalimaailma ei ole kiinnostanut lainkaan, mutta nyt pieni innostuksenkipinä on taas löytynyt. Sivut on aika pahasti rempallaan, mutta yritän saada niitä muokkailtua mahdollisimman pian.

05.01.2011 » Hyvää uutta vuotta !! Sointuva on nyt palaillut pikkuhiljaa joulutauoltaan, ja VRL:n viimeinkin avauduttua myös mielenkiintonikin on huimassa nousussa. Poneja on rekisteröity kuusi kappaletta, Ayo ovat tällä hetkellä ainoa jonka hakemusta ei ole vielä lähetetty. Siirtelen uudet tunnukset hevosille, kunhan kerkiän.

02.12.2010 » Oikein ihanaaa joulukuuta kaikille ! Huomaan, että päivityksiä on tässä taas tullut erittäin epäaktiivisesti, ja homma ikävä kyllä jatkuu koko joulukuun ajan, koska tässä riittää kiirettä koko loppuvuoden. Uudenvuodenlupauksena voisin luvata aktiivisempaa päivittelyä Sointuvan kanssa ;) Nyt siis kuitenkin jatkellaan vuoden loppuun melko rauhallisissa merkeissä..

04.11.2010 » Hieman hiljaista on ollut, joitakin sijoituksia on saatu lisäiltyä, ja ilokseni myös kaikki tammat Nettaa lukuun ottamatta oat löytäneet itselleen oriin. Tämän kuun varsasirkus alkaa 14.11, kun Vanjalla on laskettu aika. Kasvattimme ovat menneet kivasti kaupaksi (itse asiassa kaikki on varattu!), mutta meillä jää itsellemmekin yksi varsuli kasvamaan, sillä Kian varsa päätettiin pitää itsellämme. Tänään ei sivuilla kovin suuria päivityksiä, ainoastaan Cillalle luonne sivuille ja Harrin ensimmäinen varsa lisättiin myös.

22.10.2010 » Tänään saapui tuo mainitsemani uusi poni, käykäähän tutustumassa Ayoon! Ayo tulee Alecin tilalle, sillä Alec sai uuden kodin kaukaa Ravenwood Ranchilta. Alec muuttaa, kunhan kaikki saadaan järjestymään. Nyt myös toinen marraskuun kasvateista on varattu, ja se matkustaa samaan paikkaan kuin toinenkin, eli Jäpäkkään. Tänään olen kirjoitellut pari sukuselvitystä ja korjaillut ponien ikääntymiskoodeja.

21.10.2010 » Yksi kasvateistamme on nyt varattu, ja toinenkin kasvatti saa uuden kodin, pitää vain vielä päättää, että kumpi tarjous on parempi. Lisäksi nyt myös Alecialle on tulossa varsa marraskuun loppupuolelle. Oreistakin muutamat pääsevät pian maistelemaan isyyttä, sillä Harri ja Repe löysivät itselleen hurmaavat tammat. Linkkilista päivittyi tänään hieman, uusia talleja tuli useita, mutta jouduin myös poistamaan monia talleja, koska sivut olivat kadonneet. Saamme myös kahden viikon sisällä uuden vahvistuksen valjakkokaartiimme, kyseinen yksilö on ori, ja nimeltään Cecam Ayo.

19.10.2010 » Olen tällä hetkellä syyslomalla, ja olin poissa koneen ääreltä perjantaista lähtien, siksi hieman hiljaiseloa ollut. Tänään saatiin syksyn ensimmäisen sijoitukset poneille, mm. Herkku, Urho, Unna ja Joakim avasivat sijoitustilinsä ! (= Hienoa että näin pian saatiin lisää sijoituksia poneille. Mainostaisin vielä, että meillä on reilusti kasvatteja varattavana/myytävänä! Jossain vaiheessa ilmoittelen myytävistä vielä hevoset.comissa ja ht.netissä, mutta saa ottaa yhteyttä jo aikaisemminkin jos kiinostusta on!

09.10.2010 » Nyt aloittelen pikkuhiljaa kisausta todella pitkän tauon jälkeen ja oonkin vähän hukassa että mites ne pitikää ilmottaa jne.. Nyt on kuitenkin ekoihin kisoihin ilmottauduttu (: Tänään ei kovin kummoisia päivittelyjä, mutta esittelysivulle sain lisättyä kolme kuvaa.

03.10.2010 » Tänään siis sain kuin sainkin loput sivut kuosiin ja jopa nettiin asti, joten nyt pääsee pikkuhiljaa keskittymään muihin asioihin (: Ponilistalta huomaa, että uusia asukkeja on tullut useita, kaikki ovat kylläkin omia kasvattejamme, joista saa halutessaan tehdä ostotarjouksia jos kiinostusta löytyy! Myös uusia palleroita syntyy vielä tämän vuoden puolella ainakin kolme kappaletta, toivottavasti myös enemmänkin!

02.10.2010 » Sointuvan remontti saatiin lopulta kunnolla pyörimään, ja nyt on jäljellä enään hieman yli puolet ponien sivuista muutettu uuteen ulkoasuun. Vau, sain siis tänään aikaseks ihan ok-simppeli-perusulkoasun, joka on ollut työn alla jo pitkään. Uus ulkoasu on siitä kiva että se on helppokäyttönen ja helppo muokata jos kyllästyy (: Huomenna saan todennäköisesti loput sivut muokkailtua ja toivonmukaan myös nettiin -- sitten pääsee kaikki ihastelemaan (tai sitten vihastelemaan ...) uutta ulkoasuamme! 25.04.2010 » 21.4 sitten oli nuo meidän huimat 3-vuotissynttärit! Niitä ei nyt vietetä kovinkaan ylellisesti, vaan arki jatkuu samalla tavalla kun aina ennenkin. Kolmen vuoden kunniaksi ajattelin vaihtaa ulkoasua, koska nykyiseen olen jo lopen kyllästynyt. Yritän siis jotain ruveta väsäilemään pikkuhiljaa =)

25.03.2010 » Sointuvan tehtävälista ei ole kutistunut viime kirjoituksen jälkeen, vaan oikeastaan tehtävää on tullut lisää. Meidän 19.2 syntynyt shettiskasvattimme nimittäin päätettiin majoittaa meille vakituiseksi asukiksi. Sointuvan Inaksi kutsumamme varsa on kuitenkin edelleen myytävänä, joten jos joku hyvä koti löytyy, niin se voidaan myydä.

PS. Sointuva täyttää huhtikuussa 3 vuotta !

07.03.2010 » Tuli joku aktiivisuuspuuska tänään, sillä etsin kolmet kuvat (Aamu, Heke & Cara), kirjoittelin luonteen Aystynille ja Caralle, sekä tein sukuselvityksen Vanjalle. Tehtävälista on tässä viikonlopun aikana kutistunut melkein puolella Sointuvan kohdalta, mutta muilla talleille on edelleen paljon tekemättä.

PS. Himottais hommata laukkashetuja, haluisko joku tuoda mulle niitä? ;))

06.03.2010 » Tänään sain sitten taas muutaman kohdan yliviivata, sillä Aamulle kirjoittelin luonteen ja sukuselvityksen, sekä Foralle sukuselvityksen. Huomenna yritän taas jotakin saada aikaan. Meillä on nyt paljon myynnissä kasvatteja (*vinkvink*, saa käydä ihailemassa ja tekemässä tarjouksia), ja huhtikuussa syntyy meidän ensimmäinen 2-polvinen valjakkokasvatti. Ja sehän jää sitten meille ja oon jo nyt ihan innoissani.

05.03.2010 » Tänään Repe sai luonteen itselleen, eli sain viivata taas yhden tehtävän pois tehtävälistaltani. Lista on kuitenkin vielä aivan liian pitkä, mutta pikkuhiljaa yritän näitä asioita saada tehtyä..

// klo 23:57 - Utelle kuva, enään muutamalta puuttuu kuvat !

03.03.2010 » Pieniä päivityksiä ponit-sivulle. Taukoilua on taas ollut, ikävä kyllä. VRL:n tauon takia ei vaan kovin paljoa inspiroi tehdä oikein mitään. Noh, yritetään pikkuhiljaa saada jotakin tehtyä... (:

10.01.2010 » Meidän shetutammojen sivut rupeaa nyt olemaan lähes täydellisesti valmiita, ainoastaan uuden tulokkaamme Vanjan sivuilta puuttuu sukuselvitys, sekä muutamilta taitaa puuttua kuvia. (Ute sai tänään luonteen sekä kuvat!) Shettisorien tilanne ei ole ihan niin hyvällä mallilla, sillä luonteita ja sukuselvityksiä (ja kuviakin!) puuttuu vielä. Ainakin Repe, Joakim ja Yty kuuluvat tähän kastiin. Myös muunrotuisilla on näitä samoja puutteita sivuillaan. Nyt olisikin hyvää aikaa kirjoitella näitä, mutta jotenkin ei vaan inspiroi yhtään. Paljon mielummin lisäilisin kisoja/sijoituksia sivuille.. Yritän kuitenkin ensi viikon aikana saada kirjoiteltua näitä puuttuvia juttuja =)

04.01.2010 » Tänään saapui nuo eilen hehkuttamani ponit, toivottakaahan tervetulleeksi Vanja sekä Jetti! Meillä on nyt myös varsoja varattavissa, yksi viime vuoden shettis, sekä kaksi helmikuussa syntyvää varsaa, toinen suomenhevonen ja toinen on shettis =) Kurkkimaan vaan (;
(psst. meille saattaa ilmaantua jossain vaiheessa myöskin laukkapainotteisia shettiksiä, mutta en pidä niitten hankkimisessa mitään kiirettä, katselen rauhassa ja tutustun paremmin tuohon laukkamaailmaan)

03.01.2010 » Tää on ihan mahtavaa ! Just vähän aikaa sitten ajattelin miten kiva ois saaha lisää valjakkoponskeja meille, niin nyt niitä sitten tulee kaksin kappalein, kunhan saan sivut tehtyä. Meille tulee siis ori Jetti ja tamma Vanja ja molemmathan ovat evm-sukuisia. Muuten ei mitään suurempia uutisia tänään ..

01.01.2010 » Hyvää uutta vuotta kaikille !!
Sointuvassa vietettiin vielä joululomaa tuohon piiitkän tauon päätteeksi, mutta nyt kun vuosi vaihtui, niin myös tauko saatiin lopulta päätökseen ja kunhan VRL tulee kuntoon niin päästään taas kisailemaan =) Pikkuhiljaa ruvetaan myös suunnitelemaan kevät-/kesävarsoja =)

13.11.2009 » Tauko venähti reilusti pidemmäksi kun oli suunniteltu, johtuen uuden ulkoasun värkkäyksestä Adannéen sekä muuten vaan kiinnostuksen puutteesta. Nyt alkaa kuitenkin Adannéssa olemaan kaikki sivujen nettiin siirtoa vaille valmista, ja kiinnostustakin on taas ruvennut löytymään.

Sain tänään lopultakin lisäiltyä elokuun muutamat valjakkotulokset poneille, ja sijoituksen otti ainakin Matti, Hermanni ja Inga. Kisaaminen jatkuu mahdollisimman pian, mutta viimeistään ensi vuoden alussa.

24.07.2009 »
Sointuva pitää taukoa 27.7 - 5.8, sillä en pääse koneen ääreen. Sen jälkeen jatketaan normaalisti.

16.07.2009 » Jälleen kerran lisäilin sijoituksia, kivasti on niitä jo poneille kertynyt heinäkuulta. (: Kohta pitäisi alkaa etsiä oreja noille meidän neitokaisille, jotta saataisiin uusia kasvatteja, mutta jos nuo edelliset ei mene kaupaksi, niin sitten odotellaan vielä jonkin aikaa. Myös oreja voisi pistää tarjolle pikkuhiljaa, jotta niiden jälkeläislistat saisivat hieman täytettä.

12.07.2009 » Palasin tänään, joten tänään saatiin sitten päiviteltyä. Tänään vastailin vieraskirjaan, mukavaa kun yhä ihmiset kirjoittelevat muiden vieraskirjoihin. (: Itsekin pitäisi useammin kirjoitella... Sen lisäksi lisäsin pari sijoitusta poneille.

Kasvatteja on edelleen myynnissä, 2 nuorta she-varsaa ja vanhempi kasavtti, käykäähän katsomassa toiminta-linkistä lisätietoa.

09.07.2009 » Olin poissa maanantaista tähän päivään, joten päivityksiä en päässyt tekemään. Tänään kuitenkin lisäilin heinäkuun ensimmäisiä sijoituksia, joita olikin ihan mukava määrä jo tullut. :)

Olen poissa myös viikonlopun, joten uusia päivityksiä saadaan vasta ensi viikolla.

02.07.2009 » Uusi ulkoasu saatiin lopulta valmiiksi, joten tänään sitten palattiin virallisesti tauolta ja saatiin uusi ulkoasu kaikille sivuille. Myös kisaaminen aloitetaan mahdollisimman pian.

29.03.2009 - uusia otuksia
Unnan toinen varsa sai sivut, saanen esitellä: Joakim SVA. Uusia tulokkaita tuli enemmänkin, sillä saimme uuden suomenhevostamman sekä shetlanninponiorin. Uusi shetlanninponitammojakin on piakkoin tiedossa.

Shettisten osalta saatiin helmikuun YLA:sta tulokset ja kaikki kolme osallistujaamme saivat YLA3-palkinnon. Ansku sai parhaimmat pisteet, 95, Jarre sai 84 pistettä ja Zuni 80. Ihan kohtalaisesti meni. (:

Nyt on noita myytäviä tullut, enemmänkin, Caran varsan lisäksi myyntiin on tullut Herkun varsa sekä Anskun varsa Sky. Ostaakahan pois!

26.03.2009 - hiljaista on ollut
Tosiaan, pitkä aika on kulunut viimeisimmästä kirjoitetusta päivityksestä, mutta ponien sivuilla on kuitenkin päivittelyä tapahtunut sijoitusten lisäämisen muodossa. Tällä hetkellä ei oikein nyt innosta nuo v-hommat, ja jonkinlainen tauko saattaa jossain vaiheessa tulla.

Sointuvalla on kuitenkin huhtikuussa 2-vuotissynttärit, ja itse olen varsin tyytyväinen saavutukseen. Sointuva taitaa olla pisimpään pystyssä pysynyt tallini! Mitään suurempia juhlia ei järjestetä, mutta parit kisat voisi loppukeväälle järjestää.

Yksi kasvatti, Caran swb-varsa kaipailee vielä ostajaa, joten jos potentiaalinen estevarsa kiinnostaa niin tarjousta tulemaan. Unnan toinen varsa, orivarsa tällä kertaa odottelee vielä sivujaan, sillä ori jää meille kasvamaan ja kisaamaan.

07.02.2009 - poneja yleislaatuarvosteluun
Nyt on kolme shettistä ilmoitettu yleislaatuarvosteluun; Jarre, Zuni sekä Ansku. Kaikille odotetaan jonkinlaista palkintoa, mahdollisimman hyviä tottakai <;

Meidän ensimmäinen valjakkokasvatti syntyi 5.2, ja tammahan sieltä tuli. Nimesimme tamman Kunz Salidaksi. Ja ei varmaan kannata edes mainita, mutta tämä tamma tulee meille jäämään. Yksi shettiskasvatti odottelee vielä uuden kodin löydymistä, toiminta-linkistä lisää. Samoin swb-tammamme Caran varsa etsii kotia.

28.01.2009 - kasvatteja tulossa
Meiän kasvatussuunnitelmat on hyvässä vauhissa, tän vuoden puolella tähdätään n. 15 ratsupuolen kasvattiin sekä 5 valjakkopuolen kasvattiin, sekä 5 muunrotuiseen kasvattiin. Tättädädää - shetukoita pitäs syntyä maaliskuun loppuun mennessä 4 (tai enemmänkin kunhan oreja löydetään), sekä muunrotuisia 2. Jeesjees (:

// muokkaus klo 22:03 - siis 5 kasvattia, Kun Kiallekin saatiin sulhanen ! <;

Tänään saatiin uusi sh-ori, Jiipo. Jiipo pääsee kisakentille kunhan tuosta hieman kasvaa, sillä herra on vasta 2.9 v. Kilpakenttiä voidaan kokeilla siinä 3-5 vuotiaana.

23.01.2009 - pikkuhiljaa poneja eläkkeelle
Tänään jäi Iina eläkkeelle, tamma on ollut jo kauan minulla ja olinkin v. 07-08 yksi aktiivisimmista kisahevosistani. Sääli jättää tyttö eläkkeelle, mutta se on niin kivasti kisannut, että ansaitsee hieman rauhaa.

Eläkkeelle tulee jäämään lähiaikoina myös Vellu, sekä jonkin ajan kuluttua myös Zuni, joka on lähdössä seuraavaan yleislaatuarvosteluun yhdessä Jarren kanssa. Anskukin olisi tarkoitus viedä yleislaatuarvosteluun tai krj laatikseen.

05.01.2009 - ei mitään erikoisempaa
Tänään tuli vähän laiska päivä - en saanut aikaiseksi kuin yhden sukuselvityksen listastani pois. Jarre nimittäin lopultakin sai sen toisen polven sukuselvityksen itselleen. Jarrelle olisi nyt hankinnassa pari jälkeläistä jonka jälkeen laatuarvosteluun.

Pari päivää sitten saatiin uusi shettistalli meidän linkkilistalle, kun Katan omistama Kikatus löysi tiensä tietoisuuteeni. Tällä hetkellä listallamme on siis jo 8 tallia. <:

03.01.2009 - sukuselvityksiä poneille
Tänään kirjoittelin pari sukuselvitystä, Kia ja Unna saivat nyt molemmat kahden polven mittaiset sukuselvitykset, Sissi on ainut tamma jolta se toisen polven selvitys puuttuu. Orien puolelta kahden polven selvitykset puuttuvat aika monelta, oikeastaan Harri, Zuni ja Poe ovat ainoat joilta ne kunnolliset löytyy. Paljon on siis vielä tekemistä.

30.12.2008 - poneja maailmalle
Susa sai uuden kodin, jonne se muuttaa ihan pian, Susan tuleva varsa lähtee myös mukaan. Tämä tarkoittaa sitä, että enään yksi kasvatti kaipaa kotia, Anskun tuleva varsa. Se tosin syntyy vasta helmikuussa, eli ei kiirettä.

Hyvää uutta vuotta 2009 koko tallin väeltä !

16.12.2008 - 2008 kasvatit syntynyt
Tänään syntyi sitten tämän vuoden viimeinen kasvatti, Herkku varsoi tänään suokkitamman, jolle nimeksi annettiin Sointuvan Villikissa. Varsa ei jää Sointuvaan, vaan matkaa muualle.

Tänä vuonna syntyi varsoja 17 kipaletta, joista 9 on shettiksiä. Ensi vuoden tavoita on n. 15 shettiskasvattia, joista mielellään 5 valjakkopainotteisia. Muista roduista varsoja tupsahtelee sellaiset 5 kappaletta luultavasti.

Kisojen järjestäminen tuntuu minulle olevan tosi hankalaa, mutta jos tänä vuonna saisi järjestettyä vaikkapa viidet kisat niin olisi jo hyvä juttu. Adannén ja Diverin kanssa saatan tehdä "yhteisen kisakalenterin", koska joka tallin kanssa en kuitenkaan jaksa viisiä kisoja järjestää. Katsellaan jos vaikkapa tammikuun loppuun tai helmikuun alkuun saisin parit kisat anottua...

14.12.2008 - kasvatteja
Muutamia kasvatteja on nyt syntynyt, ja pari vielä syntymätöntäkin on. Itsenäisyyspäivänä syntyi Anskun orivarsa, Hawaiji SVA, eli Havi. Havin pistin myyntiin, eli iskekäähän kimppuun, ennen kuin kiinnyn siihen liikaa. :P Hyvä kouluponi siis luultavasti tulevaisuudessa, kun laatuarvosteluun ollaan Anskun kanssa suuntaamassa. 7.12 syntyi sitten tamma nimeltä Ayla SVA. Ayla muutti Johanna R.:n talliin nimeltä Kadotetun, ja samaan paikkaan matkasivat myös 11.12 syntynyt shettisori Thade SVA, eli Teemu sekä 10.12 syntynyt suokkitamma nimeltä Sointuvan Aurora.

Kantavana on nytten vielä Susette KPV, jonka tuleva varsa (s. 7.1.09) menee myyntiin synnyttyään. Estepainotteinen varsasta luultavasti tulee. Toinen kantava tammamme on Sointuvan Herkkusuu - oma kasvattimme, jonka pitäisi varsoa viimeistään kolmen päivän sisällä. Tälle on jo koti löytynyt. (: Varsauutisia tänään, muuten ei sen kummempaa. (:

03.12.2008 - yhteistyötalli
Saimme itsellemme yhteistyötalliksi ihanan Yoranin. (:

01.12.2008 - täällä taas
Joulukuu tuli ihan huomaamatta - ja päivityksiä pitäisi nyt tulla hieman useammin. Tänään talliin muutti 2 uutta ponia - lopultakin lisää oreja talliin. Poni 1. - Aystyn KH, yleispainotteinen 2.7-vuotias poni on asustellut Sointuvassa jo jonkin aikaa, mutta vasta tänään sain sivut lisättyä hevoslistaan. Ytyllä päästään kisaamaan melko pian, viimeistään tammikuun lopulla olisi tarkoitus alkaa kisaamaan esteillä ja valjakossa. On hienoa lopultakin saada toinen kisaava valjakkoshettis talliin.

Poni 2. - Vahveron Fernando on vielä nuorukainen, ikää vasta 1.3 vuotta. Hermanni on täysin valjakkopainotteinen, loistavaa. Harmi, että tämän kanssa päästään kisaamaan vasta ensi vuoden keväällä. :/

14.11.2008 - pikapäivitys
Olen hieman aktiivisemmin ollut nyt tekemisissä toisen tallini kanssa muutaman päivän ja Sointuva on jäänyt hieman alakynteen. Tänään sain kuitenkin lisättyä astutuskalenteriin ja kasvattilistalle seitsemännen shetlanninponikasvattimme Haywood SVA'n osoitteet, ja lisäsin sen myös Bean sivuille. Sen kummempaa en tänään jaksanut tehdä.

10.11.2008 - peruspäivittelyä
Tänään Fora sai lopultakin luonteen sivuilleen, kun sain aikaiseksi lisätä sen nettiin asti. Forahan on alkanut noita sijoituksia napsia jo Int. I-tason luokista!

Talliinhan on tulossa kahden uuden tammavarsamme lisäksi myös uusi orivarsa, kunhan sivuja saan tehtyä. Sointuvaan on todellakin tullut akkavalta - 22 otuksesta vain 8 on oreja. Orien tilanne siis parantuu alle viikon sisällä yhdellä uudella tapauksella. <;

Lopuksi hieman noista tulevista kasvateista - Bea varsoo parin päivän sisällä, se on paisunut älyttömästi! Kysymyksessä on Bean neljäs varsa, ja se lähtee Sonja.P:n matkaan heti kun mahdollista. Loput kolme shettiskasvattia ja kaksi suomenhevosta syntyvät sitten 6-16.12, joten jouluksi sopivasti. (: Mainostellaan sitten vielä, että kasvatteja on vielä varattavissa. <;

07.11.2008 - jälleen uusi tamma talliin
Novellin Vienetta aka Netta saapui tänään talliin, tamma vaikutti sopeutuvan kivasti heti. Tamma on toinen valjakkopainotteinen otuksemme. Myös uusi ori on tulossa piakkoin. (: Kisausta on nyt tullut lähiaikoina melko vähän, mutta parannusta on tulossa. 7. shettiskasvattimme syntyy pian, 13.11. Sen jälkeen on pieni tauko, kunnes joulukuussa on tulossa paljon lisää kasvatteja, joita on myynnissäkin. (;

04.11.2008 - uusi poni
Talliimme asteli tänään uusi shetlanninponitamma, Ingénue aka Inga. Inga on vasta vähän alle 1.5-vuotias, joten ihan heti ei tämä tamma pääse kykyjään kisoissa näyttämään. Tamma on kuitenkin evm-sukuinen ja yleispainotteinen - kisaamaan tullaan ainakin esteillä, koulussa ja valjakossa.

Uusia asukkeja on edelleen koko ajan hakusessa, varsinkin nuita valjakkopainotteisia. Voi kyllä olla, että noista omista kasvateista tulee joku jäämään tänne, jos kotia ei löydy. Herkku muuten löysi oriin ja varsa on varattavissa, joten jos estepainotteinen pitkäsukuinen suomenehevonen kiinnostaa, niin tarjousta tulemaan. <;

01.11.2008 - uudistuksia
Tauko on nyt lopulta ohi ja lupaamani muutokset täällä. Ensinnäkin, ulkoasu on täysin uusi. Tuollainen söpö vaaleanpunainen. Toiseksi, suomenhevosia myytiin pari kappaletta, sillä päätimme lopettaa niiden kasvatuksen. Nyt kasvatamme siis vain ja ainoastaan shetlanninponeja.

Muita varsinaisia muutoksia ei ole tullut, mutta tekstejä on kirjoiteltu uudelleen ja samoin nyt kaikilla (2 poikkeutta lukuunottamatta) poneilla on luonteet ja edes yhden polven sukuselvitykset. Kuvia vielä puuttuu, mutta nekin ajallaan yritetään hommata.

Kasvatteja syntyy nyt marraskuussa ja joulukuussa 5 kappaletta, joista kolme on varattu - kaksi varattavana, mutta niitä voin itsekin pitää jos kotia ei löydy. Susa ja Herkku vielä etsivät orejaan.

Ulkoasu © Jonna