★ etusivu
★ ponit
★ toiminta
★ muuta

Tick-Tock & Time Is Up     Tiku ja Taku ovat virtuaalihevosia


© Bob Langrish
Kuvassa vasemmalla Tiku, oikealla Taku
★ Tick-Tock 'Tiku'
★ falabellaori, 79 cm
★ s. 15.05.2009, reaali

★ omistaa Jonna (VRL-00350), Sointuva
★ kasvattanut Jenny Collins, Iso-Britannia evm
★ Time Is Up 'Taku'
★ falabellaori, 76 cm
★ s. 20.05.2009, reaali

★ omistaa Jonna (VRL-00350), Sointuva
★ kasvattanut Jenny Collins, Iso-Britannia evm

Luonnekuvaus

Tikun ja Takun löysin itselleni kun kävin lomamatkalla Englannissa. Matkanhan siis piti olla ainoastaan lomailua - ei ponien ostoa, mutta jotenkin päädyin tutustumaan paikallisiin talleihin. Eräässä tallissa sitten oli viisi kappaletta ylisöpöjä falabelloja, joista kaksi oli myynnissä. Kävin parina päivänä ihastelemassa niitä, enkä lopulta pystynyt jättämään niitä sinne. Niinpä palasin kotiin viikkoa myöhemmin kahden pienen ponin kanssa.

Tikulla ja Takulla on vain muutama päivä ikäeroa, ja ne ovat olleet pienestä pitäen aivan kuin veljekset (itse asiassa ne ovat velipuolia) ja ne tulevat lähes täydellisesti toimeen keskenään. Ne asuvat yhteisessä suuressa karsinassa sulassa sovussa. Välillä veljekset toki vähän nahistelevat, mutta sitä tapahtuu erittäin harvoin. Ne ovat välillä varsinaisia velmuja, ja osaavat olla tarpeen tullen hyvinkin kieroja. Molemmat ovat myös parantumattomia herkkusuita, joten niiden kaveriksi pääsee helposti - pari porkkanaa ja sinulla on kaksi uutta kaveria.

Tiku on näistä kahdesta se äkkipikaisempi, pomottavampi ja orimaisempi, ja saa välillä hassuja kiukkukohtauksia. Tiku viihtyy hyvin Takun kanssa, mutta muihin eläimiin se ei ota paljoa kontaktia. Ihmisistä se kyllä tykkää. Taku on sitten hieman alistuvampi ja lempeämpi, mutta se on erittäin sosiaalinen ja viihtyy kaikkien eläinten kanssa - se on adoptoinut yhden tallikissoistamme toiseksi parhaaksi kaverikseen.

Hoidettaessa nämä velmut kannattaa pitää erillään, niin, että toinen hoidetaan karsinassa ja toinen käytävässä, sillä muuten hommasta ei tulisi yhtään mitään. Erillään hoidettuna nämä vilpertit saa jotenkuten hoidettua, vaikka oriit osaavat kyllä temput yksinäänkin..

Tiku ja Taku eivät ole ratsastuskäytössä pienen kokonsa vuoksi, ja ne toimivat siis lähes pelkästää lemmikkeinä. Ne on opetettu vetämään pieniä kärryjä, joten pikkulapsia ne kyyditsevät aina silloin tällöin. Lisäksi ne osaavat muutamia 'sirkustemppuja', joita sitten esitellään kaikille juotka vaan suostuvat katsomaan.

Tikun sukutaulu

i Final Round
evm
ii Rollercoaster
ie Wiona TT
e Crushcrushcrush
evm
ei Emergency
ee Upside Down

Takun sukutaulu

i Final Round
evm
ii Rollercoaster
ie Wiona TT
e Tanya v.d. Twinkle
evm
ei Obstinate
ee Tracy v.d. Twinkle

Päiväkirja

» 25.04.2010
Kirjoittanut hevostenhoitaja Minna

Tiku ja Taku ovat siirtyneet lähes pelkästään minun vastuulleni, ja olenkin viettänyt runsaasti aikaa niiden kanssa viimeisten parin viikon ajan. Tiku on sairastellut nyt viime viikon aikana, ja se jouduttiin siirtämään eri karsinaan Takun kanssa, jottei se saisi tartuntaa. Tästä ei kumpikaan oikeastaan pitänyt, vaan molemmat olivat tavallista vaisumpia ja lamaantuneempia.

Tänään lopulta sitten siirrettiin Tiku takaisin näiden yhteiseen karsinaan, ja heti oli taas molemmilla vauhti päällä, hyvä että perässä pysyi! Tikua ja Takua kävikin tänään ihastelemassa myös Jonnan kummityttö, ja ponit vaikuttivat tyytyväisiltä uuteen kaveriin, joka silitteli ja tarjoili porkkananpaloja.

Sirkustemppuja ollaan treenailtu pikkuhiljaa, pari kertaa viikossa yritetään niitä ehtiä harjoittelemaan. Tänään ei oikein tullut kyllä harjoittelusta mitään, sillä ponit olivat niin innoissaan jälleennäkemisestä, ja kaikki into meni toistensa kanssa säheltämiseen. Noh, uusi yritys ensi viikolla.

» 11.03.2010
Kirjoittanut hevostenhoitaja Minna

Tuli tänään tallille normaaliin aikaan, eli siis aamuruokia jakamaan kuuden jälkeen. Tänäänhän meillä oli nuo estekisat, ja koska en itse ollut kilpailemassa, vastuulleni jäivät ei-kilpailevat ponit, eli nämä kaksi vilperttiä. Apunani näiden hoitamisessa oli mieheni Kim. Kim otti Tikun käytävälle, ja minä hoidin Takun karsinassa.

Harjailujen jälkeen vietiin nämä kaksi tarhaan riekkumaan pahimmat energiat pois, mutta myöhemmin näillekin olisi muuta tekemistä. Tikun & Takun tarhaillessa siivoilin niiden, sekä myös Veikon ja Aman karsinat. Sen jälkeen järjestelin muuten vain paikkoja, jotta muualta tuleville kisaajille ei jouduttaisi esittelemään sotkuista tallia ;)

Kahden ensimmäisen luokan jälkeen oli kahdenkymmenen minuutin tauko ennen seuraavaa luokkaa, ja silloin oli Tikun ja Takun aika päästä esiintymään. Vedimme ponien kanssa lyhyen sirkustemppunäytöksen niille muutamille katsojille, jotka olivat paikalle eksyneet. Tämähän oli ponien ensimmäinen virallinen esitys, ja jännityksestä huolimatta esiintyminen sujui mallikkaasti ja pienet ponit taisivatkin saada monta uutta ihailijaa ;)...

Ulkoasu © Jonna