★ etusivu
★ ponit
★ toiminta
★ muuta

Rockerduck D.     virtuaalihevonen


© Bob Langrish

virallinen nimi Rockerduck D. 'Roope' omistaja Jonna VRL-00350
syntymäaika, ikä 20.08.2008, x vuotta* kotitalli Sointuva SOIN4311
rotu, sukupuoli suomalainen puoliverinen, ori tuoja / kasvattaja veya
säkäkorkeus 165 cm painotuslaji kenttäratsastus (CIC3)
vh-tunnus VH05-031-6091 koulutustaso Vaativa B / re: 130 cm / me: 130 cm

ei vielä meriittejä

Luonnekuvaus

Rockerduck D. aka Roope on mielenkiintoinen, riehakas tapaus. Se on todella lahjakas esteratsun alku, ja oppii joka päivä uutta. Luonteeltaan se on hyvin sosiaalinen, muiden kanssa toimeen tuleva. Roopelta löytyy se orimainen, pröystäilevä ja vallaton puoli, joka "aktivoituu" tammojen lähistöllä. Orilla on kapasiteettia vaikka mihin, ja toivottavasti tulevaisuudessa oria nähdään isojen luokkien kärkinimistössä.

Hoidettaessa Roope on rento ja unelias, se ei välitä ympäristön tapahtumista, hoitajaa se kuitenkin tarkkailee aina välillä, yleensä vain tarkistaakseen, ettei hoitaja vaan yhtäkkiä katoa. Ori kiintyy ihmisiin hitaasti, mutta sen jälkeen se te tekeekin kaiken mitä pyydät. Tuntemattomille hoitajille ori voi hieman uhitella, väläytellä lähinnä hieman hampaitaan ja luimistella ilkeän näköisenä. Sitä ori ei kuitenkaan missään nimessä ole. Ori ei tekisi pahaa kenellekkään ainakaan tahallisesti. Sillä vaan sattuu olemaan mahtailu verissään.

Taluttaessa ori liikkuu ylväästi ja korskeasti. Se on koko ajan valppaana ja tutkii uteliaana ympäristöään. Jos tammoja on näkyvillä niin siitähän Roope innostuu. Se pörhistelee minkä ehtii ja unohtaa siinä samassa minne olikaan matka. Tarhassa ori ei malta olla rauhassa, ja onkin pari kertaa hypännyt laitumen aidan yli ja karannut. Nykyään ori tarhataankin (virheestä viisastuneina) aitaukseen, jonka aidat ovat korkeammalla kuin muiden. Roope piehtaroi harvoin, mutta silloin tällöin hakiessamme sitä tarhasta sateisen kelin jälkeen sen väri on muuttunut likaisen ruskeanharmaaksi.

Satulan saadessa selkäänsä Roope innostuu ja siksi ensimmäiset kymmenen minuuttia meneekin yleensä sen energian purkamiseen. Silloin ei ole eleganteista askeleista tietoakaan ja ori porhaltaa vain eteenpäin. Kun se pikkuhiljaa rauhoittuu, alkaa huomaamaan sen pitkät ja lennokkaat askeleet. Roope ei ole koulukenttien kuningas, mutta hallitsee kouluratsastuksen jopa vaativissa luokissa. Roopen ongelma kouluradoilla on liika energisyys, sillä ori ei tahtoisi liikkua rauhallisesti ja tarkasti, vaan mennä täysillä eteenpäin.

Esteillä Roope puolestaan loistaa. Roopen pitkät ja lihaksikkaat jalat ovat loistavat ponnistuskoneet esteiden yli ja Roopen hyppytyylistäkään ei virheitä löydä. Roope on uusintaratsastuksissa hyvä, sillä taidon lisäksi löytyy myös vauhtia. Roopen keskittyminen kilpailuissa on huippuluokkaa - se unohtaa kaiken muun ja keskittyy vain ratsastajaan ja edessä odottavaan rataan. Ori on todella lahjakas esteratsu ja odotamme mielenkiinnolla miten sen kisaura tulee menemään.

Maastossa Roope on innokas ja reipas - kuten aina. Se ei säiky maastossa ja ratsastajakin saa rentoutua. Roope viihtyy maastossa yksinäänkin, mutta yleensä sille kannattaa ottaa toinen hevonen seuraksi. Roopen kanssa voi myös hypätä maastoesteitä. Ne se hyppää myös hyvällä tyylillä ja ilmavasti. Vesiesteiden kanssa on aikaisemmin ollut hieman ongelmia, sillä orilla oli lievä vesikammo, mutta nykyään se pelko on voitettu ja Roope viihtyy vedessä.

Sukutaulu

i Don Archibald
fwb, 166 cm
kenttäpainotus
evm
ii Triton III
fwb, 167 cm
yleispainotus
iii Waltaire
iie Eleanor T
ie Adie's Alcazam
fwb, 164 cm
kenttäpainotus
iei Alocrhytm
iee Villa Adiamant
e Cashmeren Pearl
fwb, 165 cm
kenttäpainotus
evm
ei William Whodini
fwb, 168 cm
kenttäpainotus
eii Spirit City
eie Atea Dynastia
ee Goldabra
fwb, 163 cm
kenttäpainotus
eei Sir Landlord
eee Gold Rush X

NÄYTÄ / PIILOTA SUKUSELVITYS
Roopen isä Don Archibald on Suomessa, Tampereella syntynyt ja kasvanut ori. Ari aloitti kilpauransa vain esteratsastuksen puolella, mutta parin vuoden estekenttien kiertelyn jälkeen sen kanssa siirryttiin kilpailemaan pääasiassa kenttäratsastusta. Menestystä ja ykkössijoja kertyi huimat määrät myös kenttäratsastuksen puolelta, jossa ori hyppäsi parhaimmillaan 130 sentin rataesteitä, kouluratsastuksessa vaativat luokat sujuivat helposti ja maastoesteetkin ylittyivät reippaasti 130 sentistä. Pitkän kilpauransa jälkeen Ari myytiin Kuopioon pienemmälle tilalle jalostuskäyttöön, ja Roopesta tulikin ensimmäinen Arin kuudesta jälkeläisestä. Luonteeltaan ori on riehakas ja energinen, hyvin kilpailuhenkinen ja välillä myös maailman itsepäisin otus.

Isänisä Triton III aloitti kilpailemisen yleispainotteisena, kilpaillen eri lajeissa, niin koulua, esteitä kuin maastoesteitäkin, ja piakkoin huomattiin orin potentiaali kenttäratsastukseen sen loistavan kestävyytensä vuoksi. Ori voitti heti ensimmäisen kilpailunsaan ja siitä eteenpäin se kiersi ainoastaan kenttäratsastuskilpailuita. Tritonin hieman hankala luonne karkoitti monet ratsastajat, mutta sen äärettömän suuri potentiaali ja loistotulokset saivat uusia ratsastajia aina ilmestymään. Lopulta sille löytyi 'se oikea' ratsastaja ja hoitaja - ja loppu on historiaa. Ori kilpaili isoilla areenoilla ulkomailla monta vuotta, ennen kuin palasi takaisin kotiin Suomeen. Ori pääsi jalostuskäyttöön jo kilpaillessaan Euroopassa ja muutamia jälkeläisiä elää nykyään myös Suomessa.

Isänisänisä Waltaire on komea, mutta itsepäinen ori ja se pärjäsikin nuorena hyvin näyttelyissä. Wallen omat vanhemmat ovat molemmat hyvin menestyneitä kenttäratsuja, joten Wallelta odotettiin paljon jo nuorena. Pienten pettymysten jälkeen ori päätettiin myydä eteenpäin, koska näytöt eivät olleet yhtä vahvat kuin mitä toivottiin. Orin uudet omistajat uskoivat yhä oriin, ja parin vuoden päästä myynnistä kilpakentille asteli täysin uudenlainen tapaus. Itsepäisyyttä oli saatu kuriin, ja voitontahtoa löytyi vaikka muille jakaa. Ori voitti uusien omistajiensa alaisuudessa kasakaupalla kenttäkisoja, jättäen vanhat omistajat nuolemaan näppejään.

Isänisänemä Eleanor T on yleispainotteinen tamma, joka on kilpaillut erikseen koulua ja esteitä, mutta myös kenttäratsastusta. Rataesteet ovat tamman päälaji, joten kouluratsastus ja kenttäratsastus on jäänyt hieman vähemmälle. Tamman huima ponnistuisvoima siivittää sen leikiten 140 cm esteiden yli, eikä ponnistuspaikan arvioimisessakaan ole moittimista. Ellu on leikkisä ja ihmisrakas tamma, mutta se on myös välillä kunnon jääräpää. Tamma teki todella pitkän kilpauran, ja siirtyi eläkkeelle ja jalostuskäyttöön vasta melko vanhana. Se sai kolme jälkeläistä, joista kaksi ensimmäistä myytiin Englantiin ja vain viimeinen jäi Suomeen asustelemaan ja kilpailemaan.

Isänemä Adie's Alcazam on aito savolainen, koko elämänsä Kuopiossa viettänyt tammaneiti. Luonteeltaan se on kuten savolaiset yleensä, vähän suurpiirteinen ja jos kysytään millaisia kolttosia tamma tekee, vastaus kuuluu yksinkertaisesti: 'kaikenlaisia'. Varsinainen kiusantekijä Sam ei lukuisista kepposista huolimatta olekaan, vaan se kaipaa vain viihdykettä elämäänsä. Hieman laiskanpuoleinen tamma treeneissä saa kuin ihmeen kaupalla kisoissa uuden vaihteen silmään ja on pärjännyt odotuksiin nähden todella loistavasti. Kenttäratsastuksessa tamma kilpailee pääasiassa luokassa CIC1, mutta potentiaalia löytyy myös hieman korkeampiin luokkiin.

Isänemänisä Alocrhytm on suurisydäminen ja ihmisrakas oriherra, jonka saavutukset kenttäkisoissa hakevat vertaistaan. Suomesta parivuotiaana Saksaan myyty ori pääsi saksalaisten huippuvalmentajien oppiin ja muutamien vuosien kuluessa orista tuli vakioturpa palkintokorokkeilla suurissa kisoissa, niin Saksassa kuin muuallakin. Pitkän kilpauran katkaisi ikävästi jalkamurtuma, joten ori päätettiin myydä takaisin Suomeen kotitilalleen. Siellä ori sai asianmukaista hoitoa, ja se pystyi jatkamaan kevyttä työskentelyä sileällä. Alko siirtyi myös jalostuskäyttöön ja useimmat sen jälkeläisistä ovat jatkaneet isäbsä jalanjälkiä kilpakentillä.

Isänemänemä Villa Adiamant on oikein kipakka tammarouva joka tietää mitä tahtoo. Ja vielä paremmin se tietää mitä se ei tahdo. Ja tällöin tamman mielipiteelle on vähän hankala laittaa vastaan, mutta oveluus ja lahjonta toimivat sen kohdalla. Kisakentille asti ulottuva kipakkuus ei esteillä ole huono puoli, koska taitoa tammalla todistetusti on. Pienet kommunikaatio-ongelmat ratsastajan kanssa ovat pilanneet muutamat suoritukset, mutta voittoja ja sijoituksia tammalta löytyy kymmeniä. Kouluratsastus on Dianan heikoin osa-alue, sillä keskittymiskyky ei riitä, tamman mielestä kouluratsastus on tappavan tylsää, ja silloin on paras hetki lähteä tekemään omiaan.

Roopen emä Cashmeren Pearl on Roopen isän tavoin syntynyt Tampereella ja päätynyt sieltä yhtä aikaa Kuopioon. Helmi aloitti kenttäratsastuskisojen kiertämisen jo nuorena ja sen lempeä, tottelevaisen ja miellyttämishaluinen luonne opettivatkin monta uutta nuorta kenttäratsastajalupausta pesunkestäviksi kisaajiksi. Kenttäratsastuksessa tamman vahvin osa-alue oli kouluratsastus, mutta esteet eivät jääneet kuin ihan hiukan jälkeen. Helmi kilpaili enimmäkseen CIC2-luokissa, mutta joitakin kertoja myös hieman korkeammissa luokissa. Menestystä tuli hienosti useiden vuosien ajan, ennen kun tamma siirtyi kisailemaan pelkästään kouluratsastusta vielä hetkeksi ennen eläkkeellejääntiään.

Emänisä William Whodini lähti kilpakentille vasta jonkin verran keskivertoikää myöhemmin, nuoruudessaan se lähinnä vietti aikaansa maastossa juosten ja hyppien siellä alle metrin korkuisia maastoesteitä. Pitkät maastolenkit kehittivät oriin kestävyyden huippuunsa, ja loistavasta kestävyydestä oli huimasti etua orin aloittaessa kilpauransa useita vuosia ikätovereitaan myöhemmin. Vili kilpaili melko maltillisella tahdilla, ja se tekikin pitkän uran, välttäen ylirasitusta ja sen kisaurasta tulikin keskivertoa pidempi. Ori on hieman vallaton luonteeltaan, eikä se kaikkein helpoin tapaus pitää kasassa, mutta osaavat ja monipuoliset ratsastajat saivat sen onnistumaan. Orin jäätyä eläkkeelle sen suosikki ajanvietteeksi tuli pitkät, rauhalliset maastolenkit, joita se rakasti jo nuoruudessaan.

Emänisänisä Spirit City kilpaili lähes koko uransa kenttäratsastuksessa, mutta sen vahvinta lajia, maastoesteitä kisattiin myös jonkin verran yksinään. Vielä kilpaillessaan Risti osasi olla varsinainen tuittupää, mutta eläköitymisen ja muutaman jälkeläisen jälkeen ori ruunattiin ja luonne tasoittui huomattavasti. Jäätyään eläkkeelle melko lyhyen, mutta menestyksekkään kilpauransa jälkeen Risti jatkoi vielä muutaman vuoden uraansa edistyneiden ratsastustunneilla, mutta parin vuoden tuntipollena toimimisen jälkeen ori siirrettiin täyseläkkeelle.

Emänisänemä Atea Dynastia on kenttäratsastukseen painottunut suomenpuoliveritamma, jonka vahvuus on maastoesteet. Dynan ponnistusvoima yhdistettynä maastovarmuuteen ja kestävyyteen on lyömätön yhdistelmä, joten vaikka koulu- ja esteosuus menisikin vähän alakanttiin, niin kenttäratsastuksessa kurotaan eroa umpeen. Dyna on menestynyt hyvin kansainvälisen tason kenttäkilpailuissa ja teki erittäin pitkän uran. Tamma loukkaantui pari kertaa uransa alkuvaiheilla, mutta parantui niistä hyvin ja pääsi kilpakentille näyttämään taitonsa. Luonteeltaan Dyna on sisukas ja lempeä tamma jota on helppo käsitellä lähes kenen tahansa.

Emänemä Goldabra aka Goldi oli menestyksekäs kenttäratsu yli vuosikymmenen ajan. Se aloitti kilpailemisen kenttäratsastuksessa viisivuotiaana ja jäi eläkkeelle ollessaan 16-vuotias. Goldi aloitti helposta luokasta, mutta nousi taso tasolta, kunnes 9-vuotiaana se kilpaili CIC4-tasolla. Luonteeltaan Goldi on hyvin rakastettava ja seurankipea tamma, joka ei olisi hetkeäkään yksin. Tarhassa se viihtyy parhaiten isossa laumassa. Jälkeläisiä Goldilla on vain kolme, ja ne kaikki ovat syntyneet vasta Goldin kilpauran jälkeen.

Emänemänisä Sir Landlord kilpaili lähes koko uransa esteitä ja kouluratsastusta erikseen, parhaimmillaan tasoilla Vaativa A ja 120 cm. Kenttäratsastuksessa ori kilpaili vain parin vuoden ajan, jolloin kilpailutasoksi vakiintui CIC2 hevosille. Luonteeltaan Lordi on ihmisrakas ja hieman laiskanpuoleinen, mutta erittäin hyväsydäminen ja myös kilpailuhenkinen sille päälle sattuessaan. Rakenteeltaan upealla orilla on 8 jälkeläistä.

Emänemänemä Gold Rush X on monipuolinen ratsu, joka on kilpaillut useissa eri lajeissa. Yleispainotteinen Kultsi kuitenkin menestyi parhaiten kenttäratsastuksessa ja maastoesteillä. Parhaimmilllan se kisasi CIC3-luokassa ja maastoesteillä 120 cm korkeudella. Kultsi on sitkeä ja periksiantamaton puoliveritamma, jolla on halua menestyä. Kultsi tulee hyvin toimeen sekä ihmisten että muiden hevosten ja ponien kanssa eikä yleensä kyseenalaista tutun ratsastajan käskyjä. Jälkeläisiä Kultsilla on vain 2, mutta molemmat ovat pärjänneet loistavasti kilpakentillä.

Jälkeläiset

14.02.2015 fwb-o. Svan Levaad (e. Monopol)
25.04.2015 fwb-t. Svan Dramaduckling (e. Drama Princess)
18.07.2015 fwb-t. Svan Drama Dancer (e. Drama Princess)

Kilpailukalenteri

Kenttäratsastus (49 sijoitusta, joista 05 voittoja)
19.10.2010 KERJ, CCI/CIC1, kutsu, 4/40
26.06.2013 KERJ, CIC2, kutsu, 4/50
15.07.2013 KERJ, CIC2, kutsu, 3/41
18.07.2013 KERJ, CIC3, kutsu, 4/39
19.07.2013 KERJ, CIC3, kutsu, 1/39
21.07.2013 KERJ, CIC3, kutsu, 4/39
22.07.2013 KERJ, CIC3, kutsu, 2/39
23.07.2013 KERJ, CIC2, kutsu, 4/41
31.07.2013 KERJ, CIC3, kutsu, 4/30
12.08.2013 KERJ, CIC2, kutsu, 3/50

12.08.2013 KERJ, CIC3, kutsu, 4/29
13.08.2013 KERJ, CIC2, kutsu, 4/50
13.08.2013 KERJ, CIC3, kutsu, 2/40
19.08.2013 KERJ, CIC3, kutsu, 3/29
26.08.2013 KERJ, CIC3, kutsu, 5/30
03.09.2013 KERJ, CIC2, kutsu, 1/50
04.09.2013 KERJ, CIC2, kutsu, 7/50
06.09.2013 KERJ, CIC2, kutsu, 2/50
07.09.2013 KERJ, CIC3, kutsu, 2/20
08.09.2013 KERJ, CIC3, kutsu, 3/30

17.09.2013 KERJ, CIC3, kutsu, 5/27
21.09.2013 KERJ, CIC3, kutsu, 4/27
21.09.2013 KERJ, CIC3, kutsu, 1/29
25.09.2013 KERJ, CIC3, kutsu, 3/30
11.10.2013 KERJ, CIC2, kutsu, 4/50
13.10.2013 KERJ, CIC2, kutsu, 4/50
15.10.2013 KERJ, CIC3, kutsu, 6/41
30.10.2013 KERJ Cup, CIC3, kutsu, 5/69
04.11.2013 KERJ, CIC3, kutsu, 2/41
30.11.2013 KERJ Cup, CIC3, kutsu, 5/101

10.12.2013 KERJ, CIC3, kutsu, 7/56
11.12.2013 KERJ, CIC3, kutsu, 5/56
12.12.2013 KERJ, CIC3, kutsu, 3/56
27.12.2013 KERJ, CIC2, kutsu, 6/39
27.12.2013 KERJ, CIC3, kutsu, 2/32
29.12.2013 KERJ, CIC2, kutsu, 7/53
30.12.2013 KERJ Cup, CIC3, kutsu, 4/64
30.12.2013 KERJ, CIC2, kutsu, 5/39
30.12.2013 KERJ, CIC3, kutsu, 5/32
01.01.2014 KERJ, CIC2, kutsu, 6/53

01.01.2014 KERJ, CIC3, kutsu, 3/27
02.01.2014 KERJ, CIC2, kutsu, 1/53
04.01.2014 KERJ, CIC2, kutsu, 3/53
05.01.2014 KERJ, CIC2, kutsu, 4/76
06.01.2014 KERJ, CIC3, kutsu, 3/27
07.01.2014 KERJ, CIC2, kutsu, 4/73
07.01.2014 KERJ, CIC3, kutsu, 1/27
08.01.2014 KERJ, CIC2, kutsu, 6/73
14.01.2014 KERJ, CIC2, kutsu, 3/73

Maastoesteratsastus (07 sijoitusta, joista 02 voittoja)
24.10.2010 MEJ, 100 cm, kutsu, 3/80
25.10.2010 MEJ, 110 cm, kutsu, 1/80
15.06.2013 MEJ Cup, 130 cm, kutsu, 1/8
15.07.2013 MEJ cup, 110-120 cm, kutsu, 2/8
17.09.1013 MEJ, 120 cm, kutsu, 3/32
15.10.2013 MEJ Cup, 130 cm, kutsu, 2/7
30.10.2013 MEJ, 120 cm, kutsu, 4/36
Kouluratsastus (24 sijoitusta, joista 03 voittoja)
04.07.2013 KRJ, vaativa B, kutsu, 3/30
05.07.2013 KRJ, vaativa B, kutsu, 3/40
05.07.2013 KRJ, vaativa B, kutsu, 3/30
06.07.2013 KRJ, vaativa B, kutsu, 2/30
06.07.2013 KRJ, vaativa B, kutsu, 6/40
07.07.2013 KRJ, vaativa B, kutsu, 7/50
08.07.2013 KRJ, vaativa B, kutsu, 2/40
10.07.2013 KRJ, vaativa B, kutsu, 2/30
11.07.2013 KRJ, vaativa B, kutsu, 1/30
14.07.2013 KRJ, vaativa B, kutsu, 4/30

15.07.2013 KRJ, vaativa B, kutsu, 7/50
18.07.2013 KRJ, vaativa B, kutsu, 6/50
20.07.2013 KRJ, vaativa B, kutsu, 4/60
21.07.2013 KRJ, vaativa B, kutsu, 2/50
22.07.2013 KRJ, vaativa B, kutsu, 4/60
23.07.2013 KRJ, vaativa B, kutsu, 7/60
23.07.2013 KRJ, vaativa B, kutsu, 5/60
27.07.2013 KRJ, vaativa B, kutsu, 5/50
21.08.2013 KRJ, vaativa B, kutsu, 7/50
22.08.2013 KRJ, vaativa B, kutsu, 6/50

10.08.2014 KRJ, vaativa B, 6 sins, 3/40
24.08.2015 KRJ, vaativa B, Runoratsut, 5/40
03.09.2015 KRJ, vaativa B, Runoratsut, 1/40
06.09.2015 KRJ, vaativa B, Runoratsut, 1/40

Esteratsastus (39 sijoitusta, joista 05 voittoja)
27.02.2009 ERJ, 100 cm, kutsu, 7/70
12.03.2009 ERJ, 120 cm, kutsu, 5/40
21.03.2009 ERJ, 100 cm, kutsu, 1/40
26.03.2009 ERJ, 110 cm, kutsu, 1/14
05.04.2009 ERJ, 100 cm, kutsu, 6/100
18.04.2009 ERJ, 100 cm, kutsu, 5/50
19.04.2009 ERJ, 100 cm, kutsu, 3/50
22.04.2009 ERJ, 110 cm, kutsu, 3/50
22.04.2009 ERJ, 110 cm, kutsu, 4/34
13.07.2009 ERJ, 100 cm, kutsu, 1/100

14.07.2009 ERJ, 120 cm, kutsu, 4/30
20.07.2009 ERJ, 100-110 cm, kutsu, 6/80
25.06.2013 ERJ, 130 cm, kutsu, 2/40
05.07.2013 ERJ, 120 cm, kutsu, 3/29
19.07.2013 ERJ, 130 cm, kutsu, 5/30
19.07.2013 ERJ, 120 cm, kutsu, 5/40
20.07.2013 ERJ, 130 cm, kutsu, 5/30
25.07.2013 ERJ, 130 cm, kutsu, 5/29
26.07.2013 ERJ, 130 cm, kutsu, 2/30
27.07.2013 ERJ, 130 cm, kutsu, 3/30

28.07.2013 ERJ, 130 cm, kutsu, 6/40
29.07.2013 ERJ, 130 cm, kutsu, 4/30
31.07.2013 ERJ, 130 cm, kutsu, 4/40
31.07.2013 ERJ Cup, 120 cm, kutsu, 9/127
12.08.2013 ERJ, 120 cm, kutsu, 3/33
12.08.2013 ERJ, 120 cm, kutsu, 1/33
31.08.2013 ERJ, 130 cm, kutsu, 4/27
08.09.2013 ERJ, 120 cm, kutsu, 5/40
17.09.2013 ERJ, 120 cm, kutsu, 3/40
17.09.2013 ERJ, 120 cm, kutsu, 4/40

21.09.2013 ERJ, 120 cm, kutsu, 3/40
22.09.2013 ERJ, 120 cm, kutsu, 5/40
11.10.2013 ERJ, 120 cm, kutsu, 1/40
31.07.2015 ERJ Cup, 130 cm, Kilpailukeskus Ginger, 8/135
18.08.2015 ERJ, 130 cm, Kilpailukeskus Stewart, 4/61
19.08.2015 ERJ, 120 cm, Kilpailukeskus Stewart, 6/57
24.08.2015 ERJ, 120 cm, Kilpailukeskus Stewart, 7/57
26.08.2015 ERJ, 120 cm, Karkuretken Suomenhevoset, 2/17
14.09.2015 ERJ, 120 cm, Naukaisu, 6/40

Päiväkirja

17.06.2013 - ESTEVALMENNUS
Valmentajana Riitsu, VRL-10749

Aloitimme estevalmennuksen tänään Jonna sekä Roopen kanssa ensin alkuverryttelyllä, johon kuului tavallisesti käytäämistä, ravaamista sekä laukkaamista. Näiden lisäksi rakensin uralla viiden 60cm korkean esteen sarjan. Ratsukon yhteistyö näytti sujuvan todella hyvin kaikissa askellajeissa, joten pyysin heitä tulemaan sarjan muutaman kerran rauhallisella vauhdilla. Vauhti oli kyllä kaikkea muuta kuin rauhallista, mutta ratsukko suoritti sarjan todella mainiosti. Rakensin maneesiin radan, jossa oli 7 estettä ja kaikilla esteillä oli korkeutta 100cm. Rata oli aika haastava, ainakin omasta mielestäni, vaikka ratsukko suorittikin sen ilman ongelmia kolme kertaa. Jokaisella hyppy kerralla vauhtia oli sopivasti eikä orin hyppytyylissäkään ollut moittimista. Kehuin ratsukkoa ja annoin heille luvan kävellä sekä ravat hieman ennen korkeuden muutamista. Nostin nyt esteet 130cm korkeiksi ja pyysin Jonnaa nostamaan orilla laukan ja tulla rata mahdollisimman nopeasti. Ratsukko teki työtä käskettyä ja aloitti radan tulemisen. Ei kestänyt kauaa, kun ratsukkoa olikin tehnyt puhtaan suorituksen. Pyysin heitä tulemaan radan vielä kerran, jonka jälkeen ratsukko aloittikin loppuverkat.

22.10.2010
Kirjoittanut Jonna

Roope on toinen kahdesta tehovalmennuksessa viimeiset 8 viikkoa olleesta hevosesta. Roopen kohdalla tehot laitettiin kouluratsastukseen, ja koulutustaso onkin noussut helposta A:sta vaativaan B:hen. Kovin suuri ei siis ole tasonnousu ollut, mutta ihan riittävä tällä hetkellä. Esteillä Roopen ennätys on tällä hetkellä 125 cm, mutta hyppäämme sillä 120 sentin ratoja. Roope on Moonan kanssa nyt siis ollut valmennettavana, sen takia, että näistä molemmista yritetään tehdä tähtiä kenttäratsastuspuolella. Roopella kisaus on jo alkanut, ja se jopa sijoittui 19.10 kenttäkisojen CCI/CIC*-luokassa neljänneksi 40:stä osallistujasta. Tämä vuosi käydään loppuun hieman löysemmällä tahdilla, mutta ensi vuoden puolella alkaa näillä molemmilla aktiivikisaus kenttäratsastuksessa.

03.03.2009
Kirjoittanut Jonna

Roope on kaikessa hiljaisuudessa aloittanut kilpailemisen, ja ensimmäinen sijoituskin on nyt käyty hakemassa. 27.2 kisoissa Roope tuli hienosti seitsemänneksi. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin ja lähteä metsästämään sijoituksia lisää.

Roopen kanssa treenattiin tänään esteitä aamupäivästä. Hieno ilma mahdollisti kentällä hyppäämisen. Olin käynyt aikaisemmin tekemässä kuuden esteen radan kentälle, korkeuksiltaan 80-110 cm. Lämmittelimme alkuun kouluratsastusliikkeillä kentän päädyssä ja hyppäsimme lämmittelyhyppyinä 80-senttiset esteet. Sen jälkeen hyppäsimme radan muutaman kerran ja hyppäsimme radan myös toiseen suuntaan. Roope hyppäsi hyvin tänään, kieltoja ei tullut, eikä se pudottanutkaan kuin kahdesti.

22.01.2009
Kirjoittanut Jonna

Roope muutti tänään Zeffiin yhdessä Moonan kanssa. Roope on vielä melko nuori, joten koulutusta jatketaan vielä hetken aikaa, ennen kun päästään kisakentille.

Ikääntyminen*

1 vuotta - 07.10.2008
2 vuotta - 24.11.2008
3 vuotta - 11.01.2009
4 vuotta - 28.02.2009
5 vuotta - 17.04.2009
6 vuotta - 04.06.2009
7 vuotta - 22.07.2009
8 vuotta - 08.09.2009
9 vuotta - 08.12.2009
10 vuotta - 08.03.2010
11 vuotta - 08.06.2010
12 vuotta - 08.09.2010
13 vuotta - 08.12.2010
14 vuotta - 08.03.2011
15 vuotta - 08.06.2011
16 vuotta - 08.09.2011
17 vuotta - 08.12.2011
18 vuotta - 08.03.2012
19 vuotta - 08.06.2012
20 vuotta - 08.09.2012
21 vuotta - 08.12.2012
22 vuotta - 08.03.2013
23 vuotta - 08.06.2013
24 vuotta - 08.09.2013
25 vuotta - 08.12.2013
26 vuotta - 08.03.2014
27 vuotta - 08.06.2014
28 vuotta - 08.09.2014
29 vuotta - 08.12.2014
30 vuotta - 08.03.2015

Ulkoasu © Jonna