★ etusivu
★ ponit
★ toiminta
★ muuta

Monopol     virtuaalihevonen

     
© Jenny K.

virallinen nimi Monopol 'Moona' omistaja Jonna VRL-00350
syntymäaika, ikä 10.07.2008, 22 vuotta* kotitalli Sointuva SOIN4311
rotu, sukupuoli suomalainen puoliverinen, tamma tuoja / kasvattaja veya
säkäkorkeus 163 cm painotuslaji kenttäratsastus (CIC1 - CCI/CIC1)
vh-tunnus VH05-031-6055 koulutustaso Vaativa B / re: 110 cm / me: 100 cm

ei vielä meriittejä

Luonnekuvaus

Moona on hyvin rauhallinen ja varma tamma, josta ei ensinäkemällä uskoisi sen olevan taitava ja kapasiteetikas kouluratsu. Tamma on kuuliainen, ihmisrakas ja lempeä, jolta odotettiin paljon sen koulutuksen alkuvaiheessa. Se ei kuitenkaan osoittanut kovin kummoista lahjakkuutta, joten sen myymistä alettiin harkita. Vanhemmat kuitenkin olivat sen verran tunnettuja, että tamma päätettiin pitää huutokaupan sijasta - ja se kannatti. Vähän alle 4-vuotiaana tamma rupesi väläyttelemään kykyjään, ja oli todellinen onnenpotku, että sain sen itselleni.

Hoidettaessa Moona ottaa rennosti ja pysyttelee paikallaan hienosti, kiinnisitominen ei sen kanssa ole lähes koskaan tarpeellista. Se on harjatessa uneliaan ja laiskan oloinen, mutta tarkastelee silti valppaasti kaikkea hoitajan tekemisiä. Moona on huomionkipeä ja rapsutuksia kerjätessään osaa näyttää vastustamattoman suloiselta. Moona antaa harjata itsensä kauttaaltaan ilman ongelmia, nostaa kaviotkin yleensä ensimmäisellä kehoituksella. Pestessä tamma saattaa hieman vastustella ja pärskiä alkuun, mutta pian se kuitenkin loiskuttelee mielellään. Muiden hevosten kanssa Moona tulee hyvin toimeen. Se ei ole päällepäsmäri, vaan hyväksyy oman asemansa lauman keskivaiheilla. Tarhassa neiti viihtyy, mutta toisaalta se tulee sieltä mielellään ja helposti poiskin.

Moonalla voi ratsastaa hyvin eritasoiset ratsastajat, tietenkään ihan pieniä aloittelijoita ei kannata näin suuren hevosen selkään päästää, mutta kokematonkin ratsastaja pärjää tämän tamman kanssa. Moona ei todellakaan ole tyypillinen, kipakka puoliveritamma, jolta voi odottaa mitä tahansa, vaan se on tasainen ja helpohko ratsu. Moonan askellajit ovat mukavat ja ulospäin ne näyttävät todella eleganteilta.

Moona on kouluratsastuksessa todellinen taituri, joka tekee jokaisen liikkeen omalla, hyvällä tyylillään. Tammalla on toki niitä huonompiakin päiviä, kuten varmaan jokaisella. Silloin on kokemattomalla hieman hankalampaa pitää tamma aisoissa ja saada liikkeisiin sama tyylikkyys kuin hyvinä päivinä, mutta taitavalla ratsastajalla ei suuria ongelmia tule lähes koskaan olemaan. Kilpakentillä tamma on se sama Moona kuin kotona harjoituksissa, stressaamaton ja keskittynyt tamma.

Esteiden maailmaan Moona tutustutettiin vasta myöhemmällä iällä, kun tammasta päätettiin kouluttaa kenttäratsu. Esteillä Moona on hieman epävarma lähestymisissä, mutta ponnistusvoimaa kyllä riittää. Lisäksi se on erittäin ketterä ja sulavaliikkeinen, mikä edesauttaa esteiden välissä puikkelehtimista ja lyhyempien reittien hyödyntämistä.

Maastossa Moona liikkuu varmasti ja melko pelottomasti. Se pelkää kovia pamahduksia ja yhtäkkisiä nopeitä liikkeitä, kuten lintuparven lehahtamista lentoon, jolloin se saattaa lähteä ryöstämään tai väistää sivulle. Pienet tuulenpuuskat kuitenkaan eivät tätä tammaa hetkauta. Maastoesteetkin otettiin treeniohjelmaan vasta jälkikäteen, joten opettelemista on ollut paljon. Tamman miellyttämisenhalu ja halu oppia uutta ovat kuitenkin myötävaikuttaneet tamman nopeaan oppimiseen ja nykyään Moona on aivan kuin mikä tahansa kenttäratsu.

Sukutaulu

i Wescott Sand
fwb, 167 cm
kenttäpainotus
evm
ii Rabicus
fwb, 171 cm
kenttäpainotus
iii Courway I
iie Atlantike
ie Wyndolin Sand
fwb, 166 cm
yleispainotus
iei Corvangton
iee Wreinsong
e Bleu Melodrama
fwb, 161 cm
kenttäpainotus
evm
ei Fernspark I
fwb, 164 cm
kenttäpainotus
eii Prince Devon
eie Crowning Belle
ee Bisecut II
fwb, 161 cm
kenttäpainotus
eei Marcio Marconi
eee Halo Theodora

NÄYTÄ / PIILOTA SUKUSELVITYS
Moonan isä Wescott Sand on 167 cm korkea ori ja rodultaan Suomalainen puoliverinen. Wes on kenttäpainotteinen ja kilpaillut CCI/CIC1 ja CCI/CIC2 luokissa 5-vuotiaasta asti ja pärjäten erittäin hyvin. Ori on kilpaillut myös kouluratsastuksessa erikseen ja myös menestynyt kohtalaisesti. Luonteeltaan Wes on oriksi erikoisen rauhallinen ja hellä ori, joka on kuin jättikokoinen nallekarhu. Wes on asustellut koko elämänsä keskikokoisella ratsutilalla Hämeenlinnassa ja viettää siellä nyt eläkepäiviään.

Isänisä Rabicus on Suomalainen puoliverinen, joka myytiin Ruotsiin sen ollessa vain kaksivuotias. Rabi on ruunikko ori ja säkäkorkeutta sillä on huimat 171 cm. Rabi on kilpaillut kenttäratsastuksessa vuosikaudet ja sen nimi onkin tunnettu ympäri uutta kotimaataan. Ponnistusvoimaa orilta löytyy 130 cm:iin asti ja kouluradat sujuu kuin leikki vielä vaativassa A:ssa.

Isänisänisä Courway I on 169cm korkea fwb-ori, joka painottui alunperin kouluratsastukseen, mutta se siirrettiin kilpailemaan kenttäratsastuksessa pari vuotta myöhemmin, kun sen tallilla vieraileva valmentaja huomasi orin hyppylahjat Corin hypätessä tarhan aidan yli. Cor on hieman kiivasluonteinen ja hieman säikky. Ori löydettiin parivuotiaana hylättynä, mutta onnekseen se sai rakastavan kodin Mikkelistä ja on toipunut varsaiän traumoistaan paremmin kuin hyvin.

Isänisänemä Atlantike on kaunis ja sulavalinjainen fwb-tamma, jonka säkäkorkeus on 162 cm. Tamma on luonteeltaan kunnianhimoinen ja kiivas, mutta myös hyvin rakastava. Atlantike on kenttäpainotteinen ja se kerkesikin kilpailla vaikeissa luokissa lähes vuosikymmenen, ennen kuin se kuoli traagisessa auto-onnettomuudessa matkalla kilpailuista kotiin. Rabicus jäi sen ainoaksi varsaksi.

Isänemä Wyndolin Sand on yksi tunnetuimmista hevosista Moonan sukupuussa. Tamma on niittänyt menestystä niin kenttä-, este- kuin kouluratsastuksessakin ja se on palkittu useilla arvonimillä myös näyttelyissä. Winny on luonteeltaan erittäin kuuliainen ja lempeä, eikä siitä uskoisi, että se ponnistaa 140 cm:n korkeuteen ja hämmästyttään koulukentällä sulavuudellaan. Winnylla on neljä jälkeläistä, joista Wes on toinen.

Isänemänisä Corvangton on komea ja korkea fwb-ori, joka ei ole ihan niin paljoa kilpaillut kuin monet muut hevoset Moonan suvussa. Se on kunnostautunut eniten näyttelyissä ja siitosorina, ja hieno rakenne onkin periytynyt useille sen jälkeläisille. Vang kilpaili satunnaisesti esteillä 100 cm:n luokissa ja kouluratsastuksessa vaativassa B:ssä kenttäluokkien lisäksi.

Isänemänemä Wreinsong on paljon kilpaillut ja hyvin menestynyt kenttäpainotteinen fwb-tamma, ja se on periyttänyt huimat hyppylahjansa myös suurelle osalle jälkeläisistään. Koko ikänsä Vantaan lähistöllä asunut Wreinda on 165 cm korkea tamma ja luonteeltaan se on reipas ja energinen.

Moonan emä Bleu Melodrama on suloinen fwb-tamma, jonka säkökorkeus on 161 cm. Huiman suurikokoinen tamma ei ole, mutta ponnistusvoimaa löytyy vaikka muille jakaa. Melody on kilpaillut pääasiassa kenttäratsastuksessa, mutta myös esteitä ja koulua erikseen. Meriittejäkin tammalta löytyy - se on kantakirjattu ja saavuttanut 2-palkintoja este- ja kouluratsastuslaatuarvosteluissa. Luonteeltaan Melody on sähäkkä ja innokas, mutta sisimmässään todella ihana ja hellyydenkipeä. Melody asustelee pienessä yksityistallissa Keski-Suomessa ja hänet omistaa suomenruotsalainen kenttäratsastaja. Varsoja Melodylla on Moonan lisäksi kolme.

Emänisä Fernspark I on hieman tuntemattomampi tapaus, sillä orilla ei ole merkittäviä meriittejä. Sen sijaan se on toiminut nuorten kenttäratsastajien ensimmäisenä kisahevosena Oulun seudulla jo useita vuosia. Feri on mukavan tasainen luonteeltaan ja erittäin rauhallinen. Se on nuoruudessaan myös ollut ratsastuskoulussa muutaman vuoden opetushevosena. Feri hyppää esteitä 110 cm:n korkeudelta ja taitaa koulukiemurat vielä vaativassa B:ssä.

Emänisänisä Prince Devon on kiivas ja hieman aggressiivinenkin ori. Se on erittäin lahjakas, mutta on vaatinut paljon aikaa saada se näyttämään kykynsä. Devon on ehdottomasti yhden naisen mies ja tämä nainen on Laura Mäkelä Orivedeltä. Yhdessä parivaljakko on saanut aikaan loistavia tuloksia kenttäratsastuksen ja maastoesteiden saralla.

Emänisänemä Crowning Belle on suloinen, lähes musta fwb-tamma. Belle kilpaili aktiivisesti esteillä ja koulussa erikseen, ennen kuin se noin 10-vuotiaana siirtyi kenttäkisoihin ja menestyikin kohtuullisesti. Mitään huippuhevosta siitä ei koskaan tullut, mutta se on erittäin mukava ratsastaa ja selässä on mukava istua pehmeiden askellajien vuoksi. Luonteeltaan tamma on tasaisen varma ja rauhallinen.

Emänemä Bisecut II, kultainen ja rakastettava fwb-tamma oli lahjakas kenttäratsun alku. Se hyppäsi 130cm:n luokkia ja koulukin sujui loistavasti. Se kerkesi varsomaan kahdesti ja kilpailemaan jonkun verran menestyksekkäästi, ennen kuin se jouduttiin lopettamaan 14-vuotiaana vakavan sairauden vuoksi. Bisoun molemmat varsat ovat kuitenkin perineet tamman hyvät ominaisuudet ja varsinkin Bleu Melodraman siskopuoli on kuin kopio emästään.

Emänemänisä Marcio Marconi kilpaili kenttäratsastuksessa pitkän uran ja menestystäkin tuli lähes kaikissa kisoissa. Luonteeltaan Marc on määrätietoinen ja vähän pomottava, mutta se on ollut vain eduksi sille kilpauralla. Marc sai elämänsä aikana 7 jälkeläistä, joista jo 4 on jatkanut isänsä jalanjäljissä kenttäratsastuksen parissa.

Emänemänemä Halo Theodora on mitä ihanin ja suloisin fwb-tamma, joka on hyväntahtoinen ja ihmisrakas. Dora kilpaili monta vuotta kenttäratsastuksessa ja ehti siinä samassa myös hypätä maastoestekisoissa ja käydä näyttelyissä. Dora menestyi helpommissa luokissa hyvin, mutta sen potentiaali ei omistajalle riittänyt, vaan Dora myytiin ratsastuskouluun 13-vuotiaana.

Jälkeläiset

09.05.2012 fwb-t. Svan Madonna (i. Duce)
23.08.2013 fwb-o. Adanné Checkmate (i. Bridegroom Heavenly II)
14.02.2015 fwb-o. Svan Levaad (i. Rockerduck D.)

Kilpailukalenteri

Kenttäratsastus (37 sijoitusta, joista 05 voittoja)
25.03.2012 KERJ, CCI/CIC1, kutsu, 3/40
11.06.2013 KERJ, CIC1, kutsu, 6/38
23.06.2013 KERJ, CIC1, kutsu, 5/50
23.06.2013 KERJ, CIC1, kutsu, 2/30
26.06.2013 KERJ, CIC1, kutsu, 6/50
30.06.2013 KERJ Cup, CIC1, kutsu, 5/61
03.07.2013 KERJ, CIC1, kutsu, 3/30
07.07.2013 KERJ, CIC1, kutsu, 2/37
18.07.2013 KERJ, CIC1, kutsu, 1/30
19.07.2013 KERJ, CIC1, kutsu, 5/42

20.07.2013 KERJ, CIC1, kutsu, 3/42
22.07.2013 KERJ, CIC1, kutsu, 3/42
17.08.2013 KERJ, CIC1, kutsu, 1/29
20.08.2013 KERJ, CIC1, kutsu, 3/29
05.09.2013 KERJ, CIC1, kutsu, 1/30
06.09.2013 KERJ, CIC1, kutsu, 1/33
08.09.2013 KERJ, CIC1, kutsu, 3/50
09.09.2013 KERJ, CIC1, kutsu, 2/50
11.09.2013 KERJ, CIC1, kutsu, 4/40
30.09.2013 KERJ Cup, CIC1, kutsu, 5/48

09.10.2013 KERJ, CIC1, kutsu, 5/44
14.10.2013 KERJ, CIC1, kutsu, 5/44
13.10.2013 KERJ, CIC1, kutsu, 5/48
21.10.2013 KERJ, CIC1, kutsu, 6/48
10.12.2013 KERJ, CIC1, kutsu, 4/70
28.12.2013 KERJ, CIC1, kutsu, 8/74
29.12.2013 KERJ, CIC1, kutsu, 4/74
29.12.2013 KERJ, CIC1, kutsu, 4/60
30.12.2013 KERJ, CIC1, kutsu, 3/74
03.01.2014 KERJ, CIC1, kutsu, 2/39

05.01.2014 KERJ, CIC1, kutsu, 4/53
07.01.2014 KERJ, CIC1, kutsu, 2/47
08.01.2014 KERJ, CIC1, kutsu, 1/40
09.01.2014 KERJ, CIC1, kutsu, 6/49
13.01.2014 KERJ, CIC1, kutsu, 5/53
14.01.2014 KERJ, CIC1, kutsu, 5/47
30.07.2015 KERJ Cup, CIC1, KK Bailador, 6/37

Maastoesteratsastus (01 sijoitusta, joista 00 voittoja)
15.06.2013 MEJ Cup, 100-110 cm, kutsu, 2/22

Kouluratsastus (34 sijoitusta, joista 04 voittoja)
13.02.2009 KRJ, Vaativa B, kutsu, 4/50
23.02.2009 KRJ, Vaativa B, kutsu, 1/85
17.03.2009 KRJ, Vaativa B, kutsu, 6/40
02.07.2013 KRJ, Vaativa B, kutsu, 5/30
07.07.2013 KRJ, Vaativa B, kutsu, 5/50
08.07.2013 KRJ, Vaativa B, kutsu, 5/30
08.07.2013 KRJ, Vaativa B, kutsu, 3/50
08.07.2013 KRJ, Vaativa B, kutsu, 5/40
09.07.2013 KRJ, Vaativa B, kutsu, 7/50
10.07.2013 KRJ, Vaativa B, kutsu, 1/30

15.07.2013 KRJ, Vaativa B, kutsu, 2/30
16.07.2013 KRJ, Vaativa B, kutsu, 5/30
17.07.2013 KRJ, Vaativa B, kutsu, 2/60
18.07.2013 KRJ, Vaativa B, kutsu, 7/50
19.07.2013 KRJ, Vaativa B, kutsu, 3/30
27.07.2013 KRJ, Vaativa B, kutsu, 3/50
29.07.2013 KRJ, Vaativa B, kutsu, 2/40
31.07.2013 KRJ Cup, Vaativa B, kutsu, 11/326
31.07.2013 KRJ, Vaativa B, kutsu, 4/40
21.08.2013 KRJ, Vaativa B, kutsu, 6/50

24.08.2013 KRJ, Vaativa B, kutsu, 7/50
26.08.2013 KRJ, Vaativa B, kutsu, 2/50
02.10.2013 KRJ, Vaativa B, kutsu, 2/50
06.10.2013 KRJ, Vaativa B, kutsu, 7/50
10.08.2014 KRJ, vaativa B, 6 sins, 1/40
16.08.2014 KRJ, vaativa B, Bridegroom, 4/100
16.08.2015 KRJ, vaativa B, Kilpailukeskus Stewart, 2/70
23.08.2015 KRJ, vaativa B, Runoratsut, 5/40
24.08.2015 KRJ, vaativa B, Kilpailukeskus Stewart, 6/70
30.08.2015 KRJ, vaativa B, Runoratsut, 2/40

01.09.2015 KRJ, vaativa B, Runoratsut, 5/40
01.09.2015 KRJ, vaativa B, Kadotetut Suomenhevoset, 1/30
04.09.2015 KRJ, vaativa B, Runoratsut, 6/40
05.09.2015 KRJ, vaativa B, Runoratsut, 4/40

Esteratsastus (24 sijoitusta, joista 06 voittoja)
27.06.2013 ERJ, 110 cm, kutsu, 1/40
28.06.2013 ERJ, 110 cm, kutsu, 4/40
02.07.2013 ERJ, 110 cm, kutsu, 4/50
05.07.2013 ERJ, 110 cm, kutsu, 2/23
13.07.2013 ERJ, 100 cm, kutsu, 5/30
15.07.2013 ERJ, 110 cm, kutsu, 6/60
18.07.2013 ERJ, 110 cm, kutsu, 5/30
20.07.2013 ERJ, 110 cm, kutsu, 5/30
24.07.2013 ERJ, 110 cm, kutsu, 4/30
25.07.2013 ERJ, 110 cm, kutsu, 5/30

25.07.2013 ERJ, 110 cm, kutsu, 4/30
27.07.2013 ERJ, 110 cm, kutsu, 1/50
04.08.2013 ERJ, 110 cm, kutsu, 1/50
18.09.2013 ERJ, 110 cm, kutsu, 1/40
21.09.2013 ERJ, 100 cm, kutsu, 5/40
19.10.2013 ERJ, 110 cm, kutsu, 4/40
16.10.2013 ERJ, 110 cm, kutsu, 1/40
17.10.2013 ERJ, 110 cm, kutsu, 5/40
18.10.2013 ERJ, 110 cm, kutsu, 1/40
09.08.2015 ERJ, 110 cm, Kadotetut Suomenhevoset, 4/30

10.08.2015 ERJ, 110 cm, Kadotetut Suomenhevoset, 2/30
13.08.2015 ERJ, 110 cm, Kadotetut Suomenhevoset, 3/30
19.08.2015 ERJ, 110 cm, Kilpailukeskus Stewart, 2/78
21.08.2015 ERJ, 110 cm, Kilpailukeskus Stewart, 7/78

Päiväkirja

» 17.06.2013 - kouluvalmennus
Valmentajana Riitsu, VRL-10749

Minulle jo entuudestaan tuttu Jonna tuli tällä kertaa valmennukseeni puoliveri tamma Moonan kanssa. Tervehdin ratsukkoa, jonka jälkeen aloitimme valmennuksen suoraan. Pyysin ratsukkoa tekemään ensin kunnon alkukäynnit, joiden aikana täytyi taivutella ja tehdä paljon voltteja. Reippaiden alkukäyntien jälkeen pyysin ratsukkoa tekemään 8 askelta piaffea. Ratsukko suoriutui tehtävästi hienosti, joten seuraavaksi pyysin heitä tekemään uralla siksak-sulkutaivutuksia. Ensimmäisellä yrityksellä tehtävä ei oikein onnistunut, joten pyysin heitä tekemään sulkutaivutukset uudestaan. Tällä kertaa ratsukko onnistui tehtävästä, koska Jonna antoi Moonalle paljon selvemmät avut. Siirryimme nyt laukkaamiseen. Pyysin ratsukkoa nostamaan laukan peruutuksesta ja laukata kokorata leikkaa tehtävälle, jossa täytyi tehdä 6 laukan vaihtoa peräkkäin. Ensimmäisellä yrityksellä muutama askel tuli laukanvaihtojen väliin, vaikka vaihdot täytyivät tehdä peräkkäin. Seuraavalla kerralla ratsukko onnistui paljon paremmin, joten käskin ratsukon aloittaa loppuverryttelyt.

» 14.08.2011
Kirjoittanut Jonna

Moona pääsi lopultakin muuttamaan elokuun alussa uuteen kotiinsa muutaman muun hevosen kanssa. Neiti on nyt totutellut elämäänsä uudessa paikassa parin viikon ajan ja se on sopeutunut hyvin. Tavallaanhan Suomesta lähtöisin oleva tamma on palannut 'juurillensa' sillä se muutti Aruballe ollessaan nuori, ja Ranska sekä Hollanti olivat vain välipysäkkejä. Moona on sopeutunut selvästi nopeiten ilmastoon ja ympäristöön, joten sen kanssa ollaan myöskin ensimmäisenä päästy treenaamaan.

Menimme tänään koulua maneesissa, sillä sadekuuro yllätti meidät juuri ennen treenien alkua. Siispä päätin käydä testailemassa ensimmäistä kertaa maneesia, ja saimme jopa hieman yleisöä. Julie tuli seuraamaan harjoituksiamme tarkistaakseen, että heinäkuun lopulla saatu pieni jalkavamma olisi lopullisesti selätetty, ja Juan ei pystynyt pysymään poissa edes vaikka herralla sattuikin olemaan vapaapäivä. Harjoitukset sujuivat loistavasti ja Juliekin pystyi ilokseen kertomaan että jalka näytti olevan täysin kunnossa. Tämän tiedon jälkeen pystymme jälleen jatkamaan hyppytreenejä, jotka sujuivat mainiosti kesän alussa.

» 09.01.2011
Kirjoittanut Jonna

Moonan suunnitelmat kenttäkilpailujen suhteen menivätkin sitten aivan toisin kuin suunniteltiin. Divergrentin lopettamispäätös tulee siirtämään kilpailemisen aloittamista reippaasti. Moona on Roopen kanssa ainoat hevoset jotka jäävät minulle vielä Divergrentinkin jälkeen. Asuinpaikka tulee muuttumaan toiselle puolelle maapalloa, eikä muutto käy hetkessä. Jatkammekin siis Moonan kanssa treenaamista, ja jätämme kilpailemisen vielä pois. Kilpailemaan olisi kuitenkin vielä tarkoitus päästä, kunhan muuttohässäkkä saadaan pois alta.

» 22.10.2010
Kirjoittanut Jonna

Moona on viettänyt nyt viimeiset kaksi kuukautta tehoestevalmennuksessa, ja kovasti ollaan edistytty. Moonan ennätys on hilautunut pikkuhiljaa 100 cm:n paremmalle, puolelle mikä on ihan loistava tulos meille, sillä lähtökohdat ovat vähän huonot estevalmentautumiselle. Moonan koulutustaso pyritään kuitenkin nostamaan 110-120 senttiin. Myös kouluratsastuksen tehoviikot lähtivät käyntiin, ja Moonan nykyinen kouluratsastustaso onkin Int II. Mikä tämän tehotreenin tarkoitus sitten on? Sain vähän aikaa sitten päähänpiston kenttäratsuista, joten nyt sitten tehovalmennukseen joutuu yksi jos toinenkin hevonen. Moona on vain päässyt ensimmäisten joukossa valmennukseen. Moona aloittaa kenttäkilpailut viimeistään ensi vuoden alussa, ellei mitään yllätyksiä tule tielle.

» 03.03.2009
Kirjoittanut Jonna

Tänään aamupäivästä touhusin toisen hevosemme, Roopen kanssa, mutta iltapäivällä olikin sitten Moonan vuoro. Moona oli viettänyt alkupäivän tarhassa, joten ihan alkuun hain tamman sieltä pois. Laitoin sen käytävälle kiinni ja rupesin sitten harjailemaan sitä kiireettä. Kuten tavallista, tamma oli kiltisti ja seisoi lähes hievahtamatta paikallaan. Harjauksen ja kavioiden putsauksen jälkeen satuloin Moonan.

Olin ajatellut mennä maneesiin koulua treenaamaan, mutta ulkona oli niin lämmin ja ihana sää, että päätin muuttaa suunnitelmaa ja lähteä sittenkin maastoon. Moona tuntui ilahtuvan maastolenkistä ja olikin pirteä ja eteenpäinpyrkivä koko lenkin ajan. Otimme melko rauhallisesti koko lenkin ajan, mutta puolessa välissä lenkkiä päästin Moonan vähän laukkailemaankin. Noin tunnin päästä olimme takaisin tallilla.

Vein Moonan varusteet pois ja harjasin Moonan huolella. Annoin sille myös ruuat ennen kun lähdin putsaamaan varusteita.

» 23.02.2009
Kirjoittanut Jonna

Moonan kanssa tullaan päivä päivältä paremmin toimeen, ja kisoissa on alettiin kierrellä jo hieman suunniteltua aikasemmin. 13.2 tamma otti ensimmäisen sijoituksensa. Moonalla kilpaillaan aika sekalaisissa luokissa tällä hetkellä. Alimmillaan mennään Vaativassa B:ssä, ja korkein luokka mitä tähän mennessä on käyty taitaa olla Intermediate I. Pikkuhiljaa yritetään saada koulutustasoa ylemmäksi, ja ainakin Intermediate II-luokkiin on tamma osoittanut selviävänsä. GP-luokkiin toki pyritään, mutta sen aika ei ole vielä 4-vuotiaana.

Koulutreenit oli tänään vuorossa, ja kaatosateen takia jouduimme maneesiin menemään. Moona oli hyvällä tuulella, vaikka pimeähkö ja normaalia kylmempi ilma saikin siitä hieman normaalia vaisumman. Moona totteli todella herkästi, mutta se ei selvästikään ollut ihan täysillä mukana. Pieni epätarkkuus olisi luultavasti katselijoilta jäänyt huomaamatta, mutta satulasta käsin tajusin, että tänään ei ollut sen paras päivä.

Huomisen Moona saa pitää vapaana, tarhassa juosten ja sen jälkeen jatkamme taas treenausta.

» 27.01.2009
Kirjoittanut Jonna

Tänään aloitin tallissa aamulla ruokien jaolla, ja sen jälkeen sitten hoidin Moonan kunnolla. Tamma on tottunut minuun alle viikossa jo melko hyvin, olen viettänytkin kyllä sen kanssa reilusti aikaa. Eilinen meni kouluratsastuksen merkeissä kentällä, ihan hyvällä menestyksellä.

Tänään vuorossa oli maastolenkki. Oli tyyni sää ja muutenkin kaunis ilma, joten oli loistava sää maastoon lähtöä varten. Kiersimme ainoan täysin metsässä olevan polkumme, ja aikaa meni hieman alle 45 minuuttia. Menimme aika rauhallista tahtia, emmekä laukanneet kuin muutaman pienen pätkän. Moona kulki kuitenkin hienosti eikä säikähtänyt mitään kertaakaan. Lenkin jälkeen harjasin Moonan ja päästin sen laitumelle pariksi tunniksi.

Moona sai tänään itselleen rekisterinumeron, ja uskomme tamman olevan valmis kisakentille jo helmikuun loppuun mennessä.

» 22.01.2009
Kirjoittanut Jonna

Moona muutti tänään Zeffiin ja kotiutumisen ja pienen treenijakson jälkeen lähdetään kisakenttiä kokeilemaan.

Ikääntyminen*

1 vuotta - 27.08.2008
2 vuotta - 14.10.2008
3 vuotta - 01.12.2008
4 vuotta - 01.03.2009
5 vuotta - 01.06.2009
6 vuotta - 01.09.2009
7 vuotta - 01.12.2009
8 vuotta - 01.03.2010
9 vuotta - 01.06.2010
10 vuotta - 01.09.2010
11 vuotta - 01.12.2010
12 vuotta - 01.03.2011
13 vuotta - 01.06.2011
14 vuotta - 01.09.2011
15 vuotta - 01.12.2011
16 vuotta - 01.03.2012
17 vuotta - 01.06.2012
18 vuotta - 01.09.2012
19 vuotta - 01.12.2012
20 vuotta - 01.03.2013
21 vuotta - 01.06.2013
22 vuotta - 01.09.2013
23 vuotta - 01.12.2013
24 vuotta - 01.03.2014
25 vuotta - 01.06.2014
26 vuotta - 01.09.2014
27 vuotta - 01.12.2014
28 vuotta - 01.03.2015
29 vuotta - 01.06.2015
30 vuotta - 01.09.2015

Ulkoasu © Jonna