★ etusivu
★ ponit
★ toiminta
★ muuta

Linda SVA     virtuaalihevonen


© Bob Langrish

virallinen nimi Linda SVA 'Linda' omistaja Jonna VRL-00350
syntymäaika, ikä 22.04.2010, 17 vuotta* kotitalli Sointuva SOIN4311
rotu, sukupuoli shetlanninponi, tamma tuoja / kasvattaja Sointuva
säkäkorkeus 100 cm painotuslaji valjakkoajo
vh-tunnus VH11-017-0099 koulutustaso Helppo C / vaikea

VVJ-I / toukokuu 2016 (6 + 40 + 21,5 + 17 + 15 + 2 = 101,5p)
SHLA-II / kesäkuu 2016 (18 + 9 + 30 + 20 + 12 + 8 = 97p)

Luonnekuvaus

Linda on luonteeltaan tasaisen rauhallinen ja miellyttämisenhaluinen poni noin pääpiirteittään. Ailahtelevaisuutta kuitenkin löytyy ja joinakin päivinä tamma on rauhallisen sijaan itsepäinen ja yliriehakas, jopa hankala käsiteltävä kaiken energiansa kanssa. Linda rakastaa kaikkea ja kaikkia - ja sen uteliaisuus uusia asioita kohtaan on hellyttävää. Uudet tallillakävijät Sointuvassa saavatkin takuulla juuri Lindasta ensimmäisen poniystävänsä.

Hoidettaessa Lindaa ei hirveästi kiinnosta hoitajan puuhat, se keskittyy nauttimaan harjaamisesta ja pysyy yleensä kiltisti paikallaan ilman ylimääräistä käskyttämistä. Kavioita putsatessa saattaa hieman vitkastella jalkojen noston kanssa, mutta napakka käsky saa jalat kyllä nousemaan. Linda kulkee nätisti myös taluttaessa eikä jää vitkastelemaan (paitsi jos lähistöllä on jotain ylettömän kiinnostavaa) tai kiirehdi edelle (paitsi jos edessä näkyy jotain hurjan mielenkiintoista). Lindan painotus valjakkoajoon oli ilmiselvä päätös, sillä suku painottuu siihen niin vahvasti. Pienemmät ratsastajamme saattavat silloin tällöin käväistä koulukisoissakin pyörähtelemässä saadakseen kokemusta, ja Lindan tasaisuus ja sen luottamus ihmisiin takaavat ratsastajille hyvät mahdollisuudet saada kisakokemusta. Valjakkoajossa Linda toimii loistavasti ja tottelee pienintäkin käskyä - kokemattomien ratsastajien kanssa tamma on kuitenkin riittävän itsenäinen tehdäkseen oikean ratkaisun hieman epäselvemmilläkin ohjeilla.

Linda nauttii myös maastossa riehumisesta, niin ratsastajan kanssa kuin ilmankin. Maastoillessa tamman yliriehakas puoli pääsee esiin ja silloin on parempi pitää lujasti kiinni jos meinaa pysyä mukana. Koska Lindalla ratsastaa vain junnuratsastajamme, ei sitä päästetä maastoon turvallisuussyistä yksin, ja onhan kaverin kanssa kivempaa temmeltääkin!

Linda ei koskaan ole ollut niitä parrasvaloissa paistattelevia huomionhakuisia poneja, vaan se viihtyy mainiosti myös taka-alalla, eikä se koskaan uhmaa korkeammassa asemassa olevia. Kisoissa tamma kuitenkin pääsee hieman parrasvaloihin ja kyllähän sekin paikka neidille sopii. Lindalla on paljon potentiaalia, ja se onkin jo osoittanut taitonsa kilpakentillä hienoin tuloksin.

Sukutaulu

i Veikeän Knut
she, 100 cm
valjakkopainotus
SHLA-II
ii Bomber Jet
she, 107 cm
valjakkopainotus
VVJ-III
iii Jellybean
iie Womble Wilma
ie Vanity Twist
she, 102 cm
valjakkopainotus
VVJ-I
iei Daredevil
iee Vanity Iris
e Kunz Salida SVA
she, 100 cm
valjakkopainotus
VVJ-II, SHLA-II
ei Bumble B
she, 93 cm
valjakkopainotus
eii Bumse
eie Denya B
ee Kunz Gattung
she, 103 cm
valjakkopainotus
YLA3, VVJ-I, SHLA-I
eei Schlag DER
eee Zentrum

NÄYTÄ / PIILOTA SUKUSELVITYS
Lindan isä Veikeän Knut on järjettömän suloinen poniori, joka sulattaa ulkomuodollaan kenen tahansa sydämen. Knutin hankala luonne kuitenkin karkottaa suurimman osan ihmisistä pois läheltä, sillä ori on usein varsinainen kiusankappale. Hoidettaessa ongelmia ilmenee eniten, mutta valjakkoajossa poni on aivan erilainen - keskittynyt ja reipas. Knut on siis valjakkopainotteinen, ja onkin kilpaillut vaikeissa luokissa ihan hienoin tuloksin. Myös muita lajeja on kokeiltu kilpailla, mutta ainakin toistaiseksi tulokset ovat olleet melko vaisuja.

Isänisä Bomber Jet on poikansa Knutin tavoin varsinainen rämäpää, joka osaa ärsyttää hoitajaa kaikin mahdollisin tavoin. Jetin ympärillä ei pörrää pikkutyttöjä jonottamassa harjausvuoroa, vaan Jettiä hoitaa yleensä ne kokeneimmat tallilaiset, joilla on jo hyvä käsitys Jetin temppuvarastosta. Ratsastaessa on hieman helpompaa, kunhan Jetin saa keskittymään oikeisiin asioihin. Jetti on ennen ollut esteillä vahvoilla, mutta nykyään se on kuitenkin valjakkoponi henkeen ja vereen. Kisamenestystä on tullut valjakkoajossa ihan kohtalaisesti.

Isänisänisä Jellybean on 106 cm korkea herasilmäinen mustankirjava ori. Se on valjakkopainotteinen ja kisannutkin aktiivisesti päälajissaan vaikeissa luokissa. Orilla on upea rakenne, jonka se on periyttänyt myös suurimmalle osalle kymmenistä jälkeläisistään. Jellybeanin suvusta löytyy myös ravipainotteisia poneja sekä ratsupainotteisia poneja.

Isänisänemä Womble Wilma on harmaankimo pikkuinen shetlanninponitamma, joka on toiminut menestyksekkäästi pikkulasten opetusratsuna. Siitä huolimatta se on tehnyt myös hienon uran valjakkoajossa ja kilpaillut ympäri maailmaa. Wilma on jo eläköitynyt ja saanut useita varsoja.

Isänemä Vanity Twist, eli Vanja ei myöskään ole täydellinen unelmaponi, tuskin kukaan on, mutta tämän neidin kanssa pääsee kyllä reilusti helpommalla kuin kahden edellisen kanssa. Vanjalla on kokemusta monista eri lajeista, esteitä se hyppää shetlanninponiksi yllättävän hyvin, eikä kouluratsastuskaan kovin pahalta näytä. Kuitenkin myös Vanjan leipälaji on valjakkoajo, ja sijoituksissa ollaankin päästy kymmenen paremmalle puolelle.

Isänemänisä Daredevil on pippurinen poniori, joka on hyvin kärkäs ilmoittamaan kantansa asioista. Dare on kuitenkin parhaimmillaan valjakkoponina, jolloin sen kanssa on jopa mukavaa, joka on mukavaa vaihtelua muuten vastarannankiiskimäiseen olemukseen. Ulkomuodossa ei vikoja oikeastaan ole, Dare on oikein komea ja ylväs poni. Säkäkorkeutta Darella on 104 senttiä. Dare on jo lopettanut kisaamisen ja siirtynyt täysipäiväisesti jalostuskäyttöön.

Isänemänemä Vanity Iris, eli tutummin ja lyhyemmin vain Iris, on kaunis tamma, joka on myös periyttänyt varsoilleen hienon ulkomuodon. Säkäkorkeutta tammalla on 102 cm. Iris on kilpaillut niin näyttelyissä kuin valjakkoajossakin ja menestystä on tullut kummastakin. Myös ratsukoulutuksen perusteet on tälle tammalle opetettu. Luonteeltaan Iris on tyypillinen shetlanninponi, pippurinen ja omapäinen, mutta omalla tavallaan todella puoleensavetävä ja hellyttävä. Iriksen nykyinen asuinpaikka on suurehko siittola Englannissa.

Lindan emä Kunz Salida SVA on luonteeltaan varsin huomionkipeä, ja söpöllä ulkomuodolllaan ja anovalla katseellaan se osaa kääntää kenet tahansa puolelleen. Se on hyvin utelias ja aina työntämässä turpaansa joka paikkaan. Sallista löytyy myös hieman diivamaisia puolia, ja kaikkimullehetinyt-asennettakin löytyy. Sallilla on taitoa kouluratsastukseen, mutta esteitä ei olla edes kokeiltu sen kanssa, vaikka energiaa siihen ehkä riittäisikin, Salli tuntuu olevan ikiliikkuja, eikä se väsy koskaan. Kuten myös muulla suvulla, myös Sallilla pääpainotuksena on valjakkoajo. Salli on ehdottomasti lahjakas lajissaan, sillä myös vaikeat radat sujuvat.

Emänisä Bumble B on isoegoinen shetlanninponi, joka on kuitenkin kooltaan vain 93 senttiä. Sen on kasvattanut tunnettu ruotsalainen kasvattaja, Elin Blomsten. Bulle on samanlainen huomionhakija ja temppuilija kuin Sallikin, ei ole epäilystä mistä Salli on luonteensa perinyt. Bulle on älykäs poni ja sitä on helppo käsitellä. Ori on todellinen valjakkotaituri, joka kilpailee noviiseista luokista vaikeisiin asti ja on pärjännyt hienosti, voittojakin löytyy vaikeista luokista. Bulle on väriltään rautias ja rakenteensa puolesta se voisi hyvinkin pärjätä näyttelyissä.

Emänisänisä Bumse on rautias, roteva poni. Se ei ole kovin näyttävä, mutta sillä on todella hienot liikeet, jotka löytyvät myös suurimmalta osalta sen jälkeläisistä - samoin taidot loistavana valjakkoponina. Parhaimmillaan ori kilpaili vaikeissa luokissa, mutta kierteli helpompiakin aina välillä. Luonteeltaan Bumse on varsinainen kuumakalle, energinen ja haastava.

Emänisänemä Denya B on se suvun kaunotar, sillä tämä poni on ollut eniten edukseen näyttelykehissä. Denya on rautias väriltään, säkäkorkeutta löytyy 95 cm. Luonteeltaan tamma on erittäin hyväluonteinen ja tasainen. Denya on kisannut valjakkoajoa melko paljon, ei tosin läheskään niin hyvin kuin esimerkiksi Bumse. Denya joutui vakavaan onnettomuuteen nuorena, ja valitettavasti menehtyi siihen. Denya oli siihen mennessä ehtinyt varsoa kahdesti.

Emänemä Kunz Gattung on saksalaisjuurinen shetlanninponitamma, joka tuotiin Suomeen nelivuotiaana. Se on luonteeltaan helposti muutoksiin sopeutuva, lempeä ja kiltti. Unnan luonteen takia se sopisi hyvin ratsastuskoululle, vaikka tästäkin ponista löytyy hieman diivan elkeitä. Luonnettaan se on periyttänyt tehokkaasti myös jälkipolville. Unna on valjakkopainotteinen, ja kilpailee vaativissa luokissa, sekä yksilö-, että pariluokissa. Unna on sijoittunut valjakkoajossa yli 25 kertaa, ja myös siinä kakkoslajissa, kouluratsastuksessa on kahmittu sijoituksia yli kymmenen. Unna on palkittu YLA3-palkinnolla 2011 ja VVJ-III-palkinnolla 2013.

Emänemänisä Schlag DER on moniosaaja, se hallitsee päälajinsa valjakkoajon lisäksi myös kouluratsatsuksen sekä esteratsastuksen, ja se on vieraillut nuoruudessaan myös raviradalla pari kertaa, tosin menestystä ei siitä lajista tullut. Valjakkoajo on kuitenkin sen ehdoton ykkönen, ja se on loistanut valjakkoajossa jo pitkään. "Aki" on mielenkiintoisen värinen, tuollainen kirjava, kuten myös monet jälkeläisensä, ja luonteeltaan herrasmies. Aki on asustellut Saksassa hienolla kilpatallilla syntymästään asti.

Emänemänisä Zentrum on pääasiassa valjakkoajoon painottunut poni, mutta iän myötä sitä on myös ratsukoulutettu ja sen mukavan luonteen ansiosta se on päässty ratsastuskouluun opetushevoseksi. Zeni on asunut saksalaisella ratsastuskoululla nelivuotiaasta, kun sen nykyiset omistajat vierailivat eräällä siitostallilla etsimässä itselleen uutta tammaa pääasiassa ratsastuskoulukäyttöön. He tiesivät joutuvansa kouluttamaan Zeniä lisää, mutta ihastuivat siihen niin paljon, että päättivät ostaa sen itselleen.

Jälkeläiset

22.08.2013 she-o. Arizona SVA (i. Phoenix v. Moons)
04.04.2014 she-t. Sointuvan Hattaraharja (i. Amiston v. Jäpä)
25.06.2015 she-t. Kunz Linnea SVA (i. Wyat Gimli)

Kilpailukalenteri

Valjakkoajo (66 sijoitusta, joista 17 voittoja)
20.11.2010 VVJ, vaikea yhdistetty pareille, kutsu, 3/16
22.11.2010 VVJ, vaikea yhdistetty pareille, kutsu, 3/16
21.03.2012 VVJ, vaikea yhdistetty yksiköille, kutsu, 3/21
15.06.2013 VVJ, vaikea yhdistetty yksiköille, kutsu, 1/26
16.06.2013 VVJ, vaikea yhdistetty yksiköille, kutsu, 4/26
17.06.2013 VVJ, vaikea yhdistetty yksiköille, kutsu, 3/26
20.06.2013 VVJ, vaikea yhdistetty yksiköille, kutsu, 2/26
22.06.2013 VVJ, vaikea yhdistetty yksiköille, kutsu, 3/20
23.06.2013 VVJ, vaikea yhdistetty yksiköille, kutsu, 1/20
26.06.2013 VVJ, vaikea yhdistetty yksiköille, kutsu, 4/20

27.06.2013 VVJ, vaikea yhdistetty pareille, kutsu, 3/16
28.06.2013 VVJ, vaikea yhdistetty yksiköille, kutsu, 3/20
01.07.2013 VVJ, vaikea yhdistetty pareille, kutsu, 3/13
04.07.2013 VVJ, vaikea yhdistetty pareille, kutsu, 3/17
05.07.2013 VVJ, vaikea yhdistetty yksiköille, kutsu, 1/17
06.07.2013 VVJ, vaikea yhdistetty yksiköille, kutsu, 4/28
09.07.2013 VVJ, vaikea yhdistetty yksiköille, kutsu, 5/28
12.07.2013 VVJ, vaikea yhdistetty pareille, kutsu, 2/15
13.07.2013 VVJ, vaikea yhdistetty pareille, kutsu, 1/15
14.07.2013 VVJ, vaikea yhdistetty yksiköille, kutsu, 5/33

15.07.2013 VVJ, vaikea yhdistetty pareille, kutsu, 1/15
16.07.2013 VVJ, vaikea yhdistetty yksiköille, kutsu, 4/18
21.07.2013 VVJ, vaikea yhdistetty yksiköille, kutsu, 2/18
27.07.2013 VVJ, vaikea yhdistetty yksiköille, kutsu, 4/32
27.07.2013 VVJ, vaikea yhdistetty yksiköille, kutsu, 3/12
04.08.2013 VVJ, vaikea yhdistetty yksiköille, kutsu, 4/30
04.08.2013 VVJ, vaikea yhdistetty yksiköille, kutsu, 1/27
05.08.2013 VVJ, vaikea yhdistetty yksiköille, kutsu, 4/24
08.08.2013 VVJ, vaikea yhdistetty yksiköille, kutsu, 2/30
09.08.2013 VVJ, vaikea yhdistetty yksiköille, kutsu, 2/30

11.08.2013 VVJ, vaikea yhdistetty yksiköille, kutsu, 4/27
12.08.2013 VVJ, vaikea yhdistetty yksiköille, kutsu, 4/30
14.08.2013 VVJ, vaikea yhdistetty pareille, kutsu, 3/9
15.08.2013 VVJ, vaikea yhdistetty pareille, kutsu, 2/9
20.08.2013 VVJ, vaikea yhdistetty yksiköille, kutsu, 3/30
21.08.2013 VVJ, vaikea yhdistetty yksiköille, kutsu, 2/30
22.08.2013 VVJ, vaikea yhdistetty yksiköille, kutsu, 3/30
30.08.2013 VVJ Cup, vaikea yhdistetty yksiköille, kutsu, 4/72
01.09.2013 VVJ, vaikea yhdistetty yksiköille, kutsu, 2/28
01.09.2013 VVJ, vaikea yhdistetty pareille, kutsu, 3/13

04.09.2013 VVJ, vaikea yhdistetty yksiköille, kutsu, 5/28
05.09.2013 VVJ, vaikea yhdistetty yksiköille, kutsu, 3/27
07.09.2013 VVJ, vaikea yhdistetty pareille, kutsu, 2/6
08.09.2013 VVJ, vaikea yhdistetty yksiköille, kutsu, 4/27
08.09.2013 VVJ, vaikea kestävyyskoe yksiköille, kutsu, 1/16
10.09.2013 VVJ, vaikea yhdistetty yksiköille, kutsu, 1/28
12.09.2013 VVJ, vaikea yhdistetty pareille, kutsu, 1/6
14.09.2013 VVJ, vaikea yhdistetty yksiköille, kutsu, 1/23
15.09.2013 VVJ, vaikea yhdistetty pareille, kutsu, 1/6
16.09.2013 VVJ, vaikea yhdistetty yksiköille, kutsu, 3/25

17.09.2013 VVJ, vaikea yhdistetty yksiköille, kutsu, 4/25
17.09.2013 VVJ, vaikea yhdistetty yksiköille, kutsu, 3/23
19.09.2013 VVJ, vaikea yhdistetty yksiköille, kutsu, 3/25
26.09.2013 VVJ, vaikea yhdistetty yksiköille, kutsu, 2/24
01.10.2013 VVJ, vaikea yhdistetty yksiköille, kutsu, 1/32
02.10.2013 VVJ, vaikea yhdistetty pareille, kutsu, 1/6
02.10.2013 VVJ, vaikea yhdistetty yksiköille, kutsu, 5/32
03.10.2013 VVJ, vaikea yhdistetty pareille, kutsu, 1/6
03.10.2013 VVJ, vaikea yhdistetty pareille, kutsu, 1/7
04.10.2013 VVJ, vaikea yhdistetty pareille, kutsu, 2/6

04.10.2013 VVJ, vaikea yhdistetty pareille, kutsu, 1/7
14.10.2013 VVJ, vaikea yhdistetty pareille, kutsu, 1/16
15.10.2013 VVJ, vaikea yhdistetty pareille, kutsu, 4/16
16.10.2013 VVJ, vaikea yhdistetty pareille, kutsu, 2/16
17.10.2013 VVJ, vaikea yhdistetty pareille, kutsu, 3/16
31.07.2015 VVJ Cup, vaikea yhdistetty pareille, Breandan, 2/18
Kouluratsastus (39 sijoitusta, joista 06 voittoja)
05.07.2013 KRJ, Helppo C, kutsu, 5/40
05.07.2013 KRJ, Helppo C, kutsu, 4/50
06.07.2013 KRJ, Helppo C, kutsu, 6/40
07.07.2013 KRJ, Helppo C, kutsu, 4/40
07.07.2013 KRJ, Helppo C, kutsu, 6/40
08.07.2013 KRJ, Helppo C, kutsu, 2/40
12.07.2013 KRJ, Helppo C, kutsu, 4/40
12.07.2013 KRJ, Helppo C, kutsu, 4/40
13.07.2013 KRJ, Helppo C, kutsu, 1/40
30.07.2013 KRJ, Helppo C, kutsu, 4/40

31.07.2013 KRJ, Helppo C, kutsu, 1/40
04.08.2013 KRJ, Helppo C, kutsu, 4/40
18.08.2013 KRJ, Helppo C, kutsu, 6/40
20.08.2013 KRJ, Helppo C, kutsu, 2/50
22.08.2013 KRJ, Helppo C, kutsu, 3/50
24.08.2013 KRJ, Helppo C, kutsu, 3/18
25.08.2013 KRJ, Helppo C, kutsu, 5/25
26.08.2013 KRJ, Helppo C, kutsu, 2/50
12.09.2013 KRJ, Helppo C, kutsu, 6/40
04.10.2013 KRJ, Helppo C, kutsu, 1/49

17.08.2014 KRJ, helppo C, Bridegroom, 8/100
15.06.2015 KRJ, helppo C, Wyat Shetlands, 5/40
24.06.2015 KRJ, helppo C, Wyat Shetlands, 6/40
17.07.2015 KRJ, helppo C, Fiktio, 1/40
23.07.2015 KRJ, helppo C, Wyat Shetlands, 1/40
24.07.2015 KRJ, helppo C, Fiktio, 3/40
26.07.2015 KRJ, helppo C, Wyat Shetlands, 4/40
28.07.2015 KRJ, helppo C, Wyat Shetlands, 6/40
01.08.2015 KRJ, helppo C, Fiktio, 3/40
01.08.2015 KRJ, helppo C, Runoratsut, 5/50

02.08.2015 KRJ, helppo C, Wyat Shetlands, 3/40
06.08.2015 KRJ, helppo C, Runoratsut, 6/50
07.08.2015 KRJ, helppo C, Holmberg, 6/40
07.08.2015 KRJ, helppo C, Wyat Shetlands, 3/26
14.08.2015 KRJ, helppo C, Wyat Shetlands, 3/26
16.08.2015 KRJ, helppo C, Kilpailukeskus Stewart, 7/52
17.08.2015 KRJ, helppo C, Kilpailukeskus Stewart, 1/52
20.08.2015 KRJ, helppo C, Holmberg, 4/40
06.11.2015 KRJ, helppo C, Holmberg, 5/30

Päiväkirja

» 04.08.2015
Valjakkovalmennus, valmentajana Pierre

Linda SVA:lle ja tämän ohjastajalle olin suunnitellut tamman koulutustasoon melko yksinkertaisen mutta kuitenkin tarkkuutta ja keskittymistä kaipaavan koulukoeharjoituksen. Aluksi valjakko verrytteli temponvaihteluilla, volteilla ja suunnanmuutoksilla, joiden aikana tamma liikkui kuuliaisesti ja hyvässä muodossa. Aloitimme valmennuksen puolivolteilla, joka suoritettaisiin käynnissä ja ravissa. Lisähaastetta tuomaan määräsin ohjastajan tekemään harjoituksen ohjat yhdessä kädessä pitäen, millä testattaisiin ponin herkkyyttä. Käynnissä puolivoltin kaari oli symmetrinen ja tamma liikkui reippaasti kaula kaarella. Ravissa kuvion muoto ei pysynyt niin hyvin kasassa, mutta muuta moitittavaa valjakon työskentelystä ei löytynyt. Toiseen kierrokseen liike luonnistui paremmin myös ravissa. Seuraavaksi harjoittelimme koottua ja lisättyä ravia keskihalkaisijalla, jonka keskipisteessä tuli tehdä pysähdys. Tamma pyrki hienosti eteenpäin, ja etenkin lisätty ravi sujui hyvin ponin liikkuessa lennokkaasti. Myös pysähdys tapahtui nopeasti ilman viivettä, eikä liikkeellelähdönkään kanssa ollut vaikeuksia. Koottu ravi oli Lindalle puolestaan hieman hankalampi tehtävä, ja tamma tiputtikin pari kertaa käynnille, vaikka ohjastaja ajoi tätä hyvin eteenpäin pitäen kuitenkin ohjastuntumalla askeleen riittävän lyhyenä. Otimme harjoituksen vielä kerran uudelleen tällä kertaa harjoitusravissa, minkä jälkeen valjakko sai aloittaa itsenäiset loppuverryttelyt.

» 31.07.2015
Omistajan päiväkirjamerkintä

Linda kisasi tänään valjakkoajo-cupissa Breandanissa ja sijoittui vaikeassa pariluokassa hienosti toiseksi! Parina oli Kunz Salida SVA ja tammat suorittivat jokaisen osakokeen todella kauniisti ja toimivat erittäin hyvin yhteen. Osallistujia luokassa oli vain 18, mutta taso oli kyllä erittäin korkea ja olemme todella ylpeitä kakkossijasta. Kilpailuissa oli jälleen hieno ja laaja edustus Sointuvasta, ja saimmekin matkaamme myös yhden voittajan, sillä Gianna voitti luokkansa! Muiden osalta tulokset olivat vaihtelevia - niukasta sijoittuneiden ulkopuolelle jäämisestä viimeisten joukkoon räpiköimisestä.

Lindalla taitaa nyt olla valjakkokisat lopullisesti kisattuna. Kouluratsastuksen puolella jatketaan varmasti vielä jonkun aikaa, ennen kuin lopullinen eläköityminen tapahtuu. Intoa ikinuorella neidillämme varmaankin riittäisi vielä vuosikaudet, mutta varmasti jossain vaiheessa vanhuuden vaivat tulevat tielle. Nautitaan kuitenkin kisaamisesta niin kauan kun paikat säilyy ehjänä ja into tallella!

» 25.06.2015
Omistajan päiväkirjamerkintä

It’s a girl! Eli toisin sanoen, Lindan upea tammavarsa synty tänään. Ei siis mennyt montaakaan päivää, kun alkoikin jo tapahtua. Tänään puolenpäivän aikaan lopulta varsa syntyi, ja nimesimme varsan Kunz Linneaksi. Linnea on Lindalle jo kolmas ja todennäköisesti myös viimeinen varsa, joten ei ollut epäilystäkään siitä, etteikö tämä neiti jäisi meille kotiin kasvamaan ja kilpailemaan tulevaisuudessa. Synnytys sujui hyvin, mutta kesti suhteellisen kauan. Onneksi mitään hätää ei missään vaiheessa kummallakaan ollut.

Linda ei ole kilpaillut enää valjakkoajossa kuin satunnaisesti cup-kilpailuissa. Sen sijaan olemme siirtyneet takaisin kouluratsastuspuolelle uusien haasteiden pariin, sillä tallimme uudet junioriratsastajat kaipasivat kokenutta ponia jolla mennä kilpailemaan. Kukapa olisikaan parempi vaihtoehto tähän kuin meidän Linda? Hyviä tuloksia on jo saavutettu ja uskomme, että niitä tulee vielä lisää, vaikka meidän neiti rupeaakin olemaan jo hieman iäkkäämpi tapaus.

» 23.06.2015
Omistajan päiväkirjamerkintä

Linda rupeaa pikkuhiljaa muistuttamaan ulkomuodoltaan ilmapalloa. Viimeisillään kantavana oleva tammamme on pärjännyt hyvin ja odotammekin innolla, milloin varsa lopulta syntyy. Lindaa katsoessa tuntuu, että hetki voi koittaa ihan silmänräpäyksessä. Lindan varsan isä on oma Miia-Marialta ostamani Wyat Gimli, joka on jo tähän mennessä osoittanut olevansa mainio valjakko- ja kouluponi, joka on menestynyt kisakentillä erittäin tyydyttävästi. Uskommekin, että myös varsa tulee perimään molemmilta vanhemmiltaan loistavat geenit kisauraa varten.

Vaikka Lindalla onkin sujunut hyvin, on maha kasvanut niin suureksi, että sen olon täytyy olla vähintäänkin tukala. Seuraamme tamman vointia jatkuvasti ja olemme valmiina kun varsa lopulta päättää saapua maailmaan. Hieman rupeaa meillä henkilökunnallakin jo innostus kasvamaan ja kärsimättöminä odottelemme milloin alkaa tapahtua.

» 31.08.2013
Omistajan päiväkirjamerkintä

Linda on osoittautunut mitä parhaimmaksi kisakaveriksi viime kuukausien aikana, sillä sijoituksia on ropissut tasaiseen tahtiin, eikä loppua tunnu näkyvän. Eilen Konkkaronkassa järjestettiin kuukausittainen cup-kilpailu valjakkoajossa. Sointuvasta oli jälleen lähtenyt matkaan iso lastillinen porukkaa mukaan, sillä kilpailemassa olisi 15 ponia, joten myös henkilökuntaa oli mukana runsaasti, että kaikki ponit saatiin kisaamaan oikeaan aikaan. Aamusta ensimmäinen iloinen yllätys oli Sointuvan Inan sijoittuminen kuudenneksi noviisissa yhdistetyssä, mutta vaativa luokka ei tuonut yhtään sijoituksia meille. Paljon jäi siis vaikean yksilöluokan varaan. Vaikeassa luokassa kilpaili yhteensä 72 valjakkoa, joista viisi edusti Sointuvaa. Kovin hienosti ei monilla mennyt, liekö jännityksellä ja pitkällä päivällä ollut jotain osuutta asiaan sitten. Linda ei kuitenkaan pettänyt tälläkään kertaa, sillä tamma taisteli itsensä erittäin upeasti neljännelle sijalle. Vaikka palkintopallisijoitus jäi tällä kertaa saavuttamatta, on ihan mahtavaa, että pärjäsimme näinkin hienosti cup-kisoissa. Kaksi sijoittunutta ponia ei ole millään muotoa häpeä vaan erittäin ylpeitä olimme kaikista poneistamme.

Lindalla ei pitkää taukoa ehdi kilpailemiseen tulla cupin jälkeen, sillä heti huomenna jatkamme kilpailemista samassa paikassa - tosin tällä kertaa ihan normaaleissa kisoissa ilman cupin tuomaa lisäjännitystä ja vielä tutussa paikassa. Tavoitteena onkin parantaa sijoitusta ja napata sijoitus myös kolmen parhaan joukosta. Tänään Linda on kuitenkin viettänyt vapaapäivää tilapäismajoituksessa. Emme lähteneet huomenna kisaavien ponien kanssa ajelemaan kotiin vaan saimme onneksi järjestettyä meille ja poneillemme paikan, jossa viipyä pari päivää.

Ikääntyminen*

1 vuotta - 22.06.2010
2 vuotta - 22.08.2010
3 vuotta - 22.10.2010
4 vuotta - 22.02.2011
5 vuotta - 22.06.2011
6 vuotta - 22.10.2011
7 vuotta - 22.02.2012
8 vuotta - 22.06.2012
9 vuotta - 22.10.2012
10 vuotta - 22.02.2013
11 vuotta - 13.06.2013
12 vuotta - 13.10.2013
13 vuotta - 13.02.2014
14 vuotta - 13.04.2014
15 vuotta - 13.10.2014
16 vuotta - 13.02.2015
17 vuotta - 13.04.2015
18 vuotta - 13.10.2015
19 vuotta - 13.02.2016
20 vuotta - 13.06.2016
21 vuotta - 11.08.2016
22 vuotta - 11.10.2016
23 vuotta - 11.12.2016
24 vuotta - 11.02.2017
25 vuotta - 11.04.2017
26 vuotta - 11.06.2017
27 vuotta - 11.08.2017
28 vuotta - 11.10.2017
29 vuotta - 11.12.2017
30 vuotta - 11.02.2018

Ulkoasu © Jonna