★ etusivulle
★ ponilistaukseen

Sointuvan Rebel     virtuaalihevonen

virallinen nimi Sointuvan Rebel 'Repa' omistaja Jonna VRL-00350
syntymäaika 14.11.2010 kotitalli Sointuva SOIN4311
rotu, sukupuoli shetlanninponi, ori tuoja / kasvattaja Jonna, Sointuva
säkäkorkeus 100 cm painotuslaji valjakkoajo
vh-tunnus VH15-017-0384 koulutustaso helppo B / 40 cm / vaativa

Luonnekuvaus

Rebel tai tutuille vain Repa on isänsä kaltainen jekuttelija, johon saa varmasti hermonsa menemään jos ei osaa suhtautua hyvällä huumorilla ponin toimiin. Repa on kuitenkin sellainen, että se viihtyy hyvin ihmisten seurassa ja suostuu myös yleensä hyvin yhteistyöhön. Repa on sekä ratsu- että ajokoulutettu, mutta valjakkoajo on sen vahvin laji. Siinä se esiintyy selkeästi edukseen, eikä sähellä puolia ajasta omiaan. Repa viihtyy hyvin myös kilpailuissa, sillä se on erittäin huomionkipeä ja nauttii kyllä saamastaan huomiosta ja hellyydestä.

Sukutaulu

i Rebellious Revolt
she, 98 cm
valjakkopainotus
ii Narrow Sparw
she, 101 cm
valjakkopainotus
evm
iii Blast Finity
iie Weathercrock
ie Frivolous Marigold
she, 99 cm
valjakkopainotus
evm
iei OverPowering
iee Chagrin Dii
e Vanity Twist
she, 102 cm
valjakkopainotus
VVJ-I
ei Daredevil
she, 104 cm
valjakkopainotus
evm
eii Quick Shot
eie Inca Gold
ee Vanity Iris
she, 102 cm
valjakkopainotus
evm
eei Foxtail
eee Jezzabelle

NÄYTÄ / PIILOTA SUKUSELVITYS
Rebelin isä Rebellious Revolt oli komea, mutta pienikokoinen ori. Se oli valjakkopainotteinen ja kilpaili vaativissa luokissa sekä itsekseen, että parin kanssa. Luonteeltaan Repe on välillä melko oikukas, mutta kykenee myös tekemään yhteistyötä hienosti. Repe kilpaili melko vähän, mutta sijoittui silti useita kertoja. Jälkeläisiä Repe sai kolme. Ori kuoli vanhuuteen helmikuussa 2013, ollessaan jo 31-vuotias.

Isänisä Narrow Sparw on menestyksekäs valjakkoponi, joka nykyisin on eläkkeellä ja asustelee pienellä siitostallilla. Kisaurallaan Sparw loisti vaikeissa luokissa ja pärjäsi myös pariluokissa. Kilpauran lopetti kuljetusonnettomuus, josta Sparw ihmeen kaupalla selvisi. Luonteeltaan Sparw on energinen, joskus liiankin, sekä myös hyvin lempeä ja ihmisrakas.

Isänisänisä Blast Finity on musta 103 cm korkea ori, joka on menestynyt näyttelyissä hyvin. Sen lisäksi Blastilla on kilpailtu melko paljon: pääasiassa valjakkoajoa vaativissa luokissa, mutta ori on myös ratsukoulutettu ja muutamat koulukisat on orilla takana. Menestystä ratsupuolelta tosin on hyvin niukasti.

Isänisänemä Weathercrock on täysin valjakkopainotteinen, ja se on kasvatettu menestyksekkäällä valjakkotallilla Englannissa. Tamma ei aivan täyttänyt odotuksia, joten se myytiin. Uusi omistaja kuitenkin jatkoi treenaamista tamman kanssa, ja uuden omistajan kanssa myös kisaaminen sujui mallikkaasti. Weathercrock menehtyi 21-vuotiaana.

Isänemä Frivolous Marigold aka Mari on kunnostautunut näyttelykehissä jo pienestä pitäen, mutta myös kilpailuja löytyy mukava määrä kalenterista. Ihan Sparwin tasolle Mari ei ole koskaan yltänyt, mutta vaativissa luokissa se on kilpaillut eniten. Mari on myös eläkkeellä nykyään, se lopetti aktiivikisauksen vuonna 2008, jonka jälkeen se siirtyi täysipainotteisesti siitostammaksi.

Isänemänisä OverPowering on suurikokoinen shetlanninponiori, jolta löytyy reilusti omaa tahtoa. Kisakentillä ori syttyi vasta myöhemmällä iällä ruunauksen jälkeen, jolloin menestystä tuli runsaasti vaativista luokista. OP asui suurimman osan elämästään Irlannissa, jonne se myytiin kaksivuotiaana.

Isänemänemä Chagrin Dii on lähisuvun ainoa ratsupainotteinen poni, eikä sillä koskaan kisattu valjakkoajossa. Kouluratsastuksen parissa tammalla puolestaan kilpailtiin aktiivisesti ja menestystäkin tamma keräsi. Deen ulkomuodossakaan ei ole moittimista, sillä näyttelyistä on tullut jos jonkinlaista arvonimeä.

Rebelin emä Vanity Twist on kaunis vaalea tamma, joka on kilpailut aktiivisesti valjakkoajossa ja menestynyt siinä mainiosti. Lisäksi tammalla on kouluratsastustaustaa, jonka takia myös siinä lajissa on tullut menestystä. Vanja on Iso-Britanniasta alunperin tuotu ja se oli asunut myös muualla Suomessa ennen muuttoaan Sointuvaan, jossa tamma viettää nykyään hyvin ansaittuja eläkepäiviään. Varsoja Vanjalla on kuusi kappaletta.

Emänisä Daredevil on pippurinen poniori, joka on hyvin kärkäs ilmoittamaan kantansa asioista. Dare on kuitenkin parhaimmillaan valjakkoponina, jolloin sen kanssa on jopa mukavaa, joka on mukavaa vaihtelua muuten vastarannankiiskimäiseen olemukseen. Ulkomuodossa ei vikoja oikeastaan ole, Dare on oikein komea ja ylväs poni. Säkäkorkeutta Darella on 104 senttiä. Dare on jo lopettanut kisaamisen ja siirtynyt täysipäiväisesti jalostuskäyttöön.

Emänisänisä Quick Shot on myöskin kunnostautunut valjakkoajossa, ja se onkin kisannut vaikeissa luokissa pitkän aikaa ja menestynytkin loistavasti. Se nykyään kuitenkin on viettänyt eläkepäiviä useamman vuoden ajan keskittyen jalostukseen. Shotti on säkäkorkeudeltaan vain 98 senttiä, mutta pieni koko ei sen menoa haittaa.

Emänisänemä Inca Gold on ylisuloinen, energinen, suurikokoinen shetlanninponi, joka on luonteeltaan hyvin lempeä ja kiltti. Se on hyvä yleisponi, mutta pääpainotus on aina ollut valjakkoajo. Gold on kilpaillut useiden vuosien ajan hyvällä menestyksellä, ja kisailee edelleen silloin tällöin helpoissa luokissa uusien kisaajien opetusponina. Säkää tällä rouvalla tosiaan on 105 senttiä, joten mistään ihan pienestä ja heiveröisestä ponista ei ole kyse.

Emänemä Vanity Iris, eli tutummin ja lyhyemmin vain Iris, on kaunis tamma, jolta Vanja on lähes täydellisesti perinyt ulkonäkönsä. Säkäkorkeutta tammalla on 102 cm. Iris on kilpaillut niin näyttelyissä kuin valjakkoajossakin ja menestystä on tullut kummastakin. Myös ratsukoulutuksen perusteet on tälle tammalle opetettu. Luonteeltaan Iris on tyypillinen shetlanninponi, pippurinen ja omapäinen, mutta omalla tavallaan todella puoleensavetävä ja hellyttävä. Iriksen nykyinen asuinpaikka on suurehko siittola Englannissa.

Emänemänisä Foxtail on valjakkopainotteinen, 103 cm korkea ori, joka on palkittu näyttelyissä monin arvonimin. Luonteeltaan Foxi on ylväs ja omapäinen, ja on ehdottomasti se lauman kingi. Foxi on kilpaillut valjakkoajossa pitkään, mutta myös siltä löytyy ravitausta nuoruusvuosiltaan. Menestys on ollut kohtalaista molemmissa lajeissa.

Emänemänemä Jezzabelle on kaunis ponitamma, jonka luonne on tasainen ja rauhallinen, mutta siitä löytyy myös energiaa ja pirteyttä. Se on nappivalinta ratsastuskoululle, ja sellaiselle se myös kasvattajaltaan päätyi. Se kiersi usean vuoden ajan este- ja koulutunneille, kunnes sen omistaja koki ahaa-ilmiön ja halusi ruveta kasvattamaan valjakkoponeja. Niimpä Jez koulutettiin uudelleen, ja omistaja huomasikin, että Jez oli hyvin lahjakas valjakkoajossa.

Ulkoasu © Jonna