★ etusivu
★ ponit
★ toiminta
★ muuta

Gianna SVA     virtuaalihevonen


©

virallinen nimi Gianna SVA 'Anna' omistaja Jonna VRL-00350
syntymäaika, ikä 25.06.2014, 3 vuotta* kotitalli Sointuva SOIN4311
rotu, sukupuoli shetlanninponi, tamma tuoja / kasvattaja Sointuva
säkäkorkeus 97 cm painotuslaji valjakkoajo ja kouluratsastus
vh-tunnus VH14-017-0431 koulutustaso Helppo C / vaativa valjakkoajo

ei vielä meriittejä

Luonnekuvaus

Gianna on tyypillinen, pieni ja pippurinen ponitamma. Se on huomionkipeä ja jossain tilanteissa myös ärsyttävän jääräpäinen. Se on kuitenkin vaan niin ihana sydäntensulattaja, että vihainen ei voi olla pitkään.

Sukutaulu

i Wyat Gimli
she, 96 cm
valjakkopainotus
ii Ellie's Percival
she, 94 cm
koulu- ja valjakkopainotus
YLA2, KRJ-I, VVJ-II, SHLA-I
iii Hewiterwin Peregrin
iie Ellie Beat
YLA2, SHLA-III
ie Huvin Eulalia
she, 97 cm
valjakkopainotus
KTK-III, VVJ-I
iei VIR MVA Ch Cynton Desperado
iee Xenan Bree
e VIR MVA Ch Adanna FK
she, 98 cm
yleispainotus
KTK-II, YLA2, KRJ-I, ERJ-III, VVJ-III, SHLA-I
ei Riddles In The Dark Dei
she, 101 cm
valjakkopainotus
VVJ-II
eii VIR MVA Ch Riot Empire
KTK-II
eie VIR MVA Ch Ward's Simbelmynë
YLA2
ee VIR MVA Ch Caelan VIL
she, 196 cm
koulu- ja estepainotus
KTK-II, YLA2, KRJ-I, SHLA-I
eei VIR MVA Ch Charlélie
KTK-II
eee VIR MVA ChChardanae
KTK-III, YLA2, ERJ-II, KRJ-II

NÄYTÄ / PIILOTA SUKUSELVITYS
Lindan isä Veikeän Knut on järjettömän suloinen poniori, joka sulattaa ulkomuodollaan kenen tahansa sydämen. Knutin hankala luonne kuitenkin karkottaa suurimman osan ihmisistä pois läheltä, sillä ori on usein varsinainen kiusankappale. Hoidettaessa ongelmia ilmenee eniten, mutta valjakkoajossa poni on aivan erilainen - keskittynyt ja reipas. Knut on siis valjakkopainotteinen, ja onkin kilpaillut vaikeissa luokissa ihan hienoin tuloksin. Myös muita lajeja on kokeiltu kilpailla, mutta ainakin toistaiseksi tulokset ovat olleet melko vaisuja.

Isänisä Bomber Jet on poikansa Knutin tavoin varsinainen rämäpää, joka osaa ärsyttää hoitajaa kaikin mahdollisin tavoin. Jetin ympärillä ei pörrää pikkutyttöjä jonottamassa harjausvuoroa, vaan Jettiä hoitaa yleensä ne kokeneimmat tallilaiset, joilla on jo hyvä käsitys Jetin temppuvarastosta. Ratsastaessa on hieman helpompaa, kunhan Jetin saa keskittymään oikeisiin asioihin. Jetti on ennen ollut esteillä vahvoilla, mutta nykyään se on kuitenkin valjakkoponi henkeen ja vereen. Kisamenestystä on tullut valjakkoajossa ihan kohtalaisesti.

Isänisänisä Jellybean on 106 cm korkea herasilmäinen mustankirjava ori. Se on valjakkopainotteinen ja kisannutkin aktiivisesti päälajissaan vaikeissa luokissa. Orilla on upea rakenne, jonka se on periyttänyt myös suurimmalle osalle kymmenistä jälkeläisistään. Jellybeanin suvusta löytyy myös ravipainotteisia poneja sekä ratsupainotteisia poneja.

Isänisänemä Womble Wilma on harmaankimo pikkuinen shetlanninponitamma, joka on toiminut menestyksekkäästi pikkulasten opetusratsuna. Siitä huolimatta se on tehnyt myös hienon uran valjakkoajossa ja kilpaillut ympäri maailmaa. Wilma on jo eläköitynyt ja saanut useita varsoja.

Isänemä Vanity Twist, eli Vanja ei myöskään ole täydellinen unelmaponi, tuskin kukaan on, mutta tämän neidin kanssa pääsee kyllä reilusti helpommalla kuin kahden edellisen kanssa. Vanjalla on kokemusta monista eri lajeista, esteitä se hyppää shetlanninponiksi yllättävän hyvin, eikä kouluratsastuskaan kovin pahalta näytä. Kuitenkin myös Vanjan leipälaji on valjakkoajo, ja sijoituksissa ollaankin päästy kymmenen paremmalle puolelle.

Isänemänisä Daredevil on pippurinen poniori, joka on hyvin kärkäs ilmoittamaan kantansa asioista. Dare on kuitenkin parhaimmillaan valjakkoponina, jolloin sen kanssa on jopa mukavaa, joka on mukavaa vaihtelua muuten vastarannankiiskimäiseen olemukseen. Ulkomuodossa ei vikoja oikeastaan ole, Dare on oikein komea ja ylväs poni. Säkäkorkeutta Darella on 104 senttiä. Dare on jo lopettanut kisaamisen ja siirtynyt täysipäiväisesti jalostuskäyttöön.

Isänemänemä Vanity Iris, eli tutummin ja lyhyemmin vain Iris, on kaunis tamma, joka on myös periyttänyt varsoilleen hienon ulkomuodon. Säkäkorkeutta tammalla on 102 cm. Iris on kilpaillut niin näyttelyissä kuin valjakkoajossakin ja menestystä on tullut kummastakin. Myös ratsukoulutuksen perusteet on tälle tammalle opetettu. Luonteeltaan Iris on tyypillinen shetlanninponi, pippurinen ja omapäinen, mutta omalla tavallaan todella puoleensavetävä ja hellyttävä. Iriksen nykyinen asuinpaikka on suurehko siittola Englannissa.

Lindan emä Kunz Salida SVA on luonteeltaan varsin huomionkipeä, ja söpöllä ulkomuodolllaan ja anovalla katseellaan se osaa kääntää kenet tahansa puolelleen. Se on hyvin utelias ja aina työntämässä turpaansa joka paikkaan. Sallista löytyy myös hieman diivamaisia puolia, ja kaikkimullehetinyt-asennettakin löytyy. Sallilla on taitoa kouluratsastukseen, mutta esteitä ei olla edes kokeiltu sen kanssa, vaikka energiaa siihen ehkä riittäisikin, Salli tuntuu olevan ikiliikkuja, eikä se väsy koskaan. Kuten myös muulla suvulla, myös Sallilla pääpainotuksena on valjakkoajo. Salli on ehdottomasti lahjakas lajissaan, sillä myös vaikeat radat sujuvat.

Emänisä Bumble B on isoegoinen shetlanninponi, joka on kuitenkin kooltaan vain 93 senttiä. Sen on kasvattanut tunnettu ruotsalainen kasvattaja, Elin Blomsten. Bulle on samanlainen huomionhakija ja temppuilija kuin Sallikin, ei ole epäilystä mistä Salli on luonteensa perinyt. Bulle on älykäs poni ja sitä on helppo käsitellä. Ori on todellinen valjakkotaituri, joka kilpailee noviiseista luokista vaikeisiin asti ja on pärjännyt hienosti, voittojakin löytyy vaikeista luokista. Bulle on väriltään rautias ja rakenteensa puolesta se voisi hyvinkin pärjätä näyttelyissä.

Emänisänisä Bumse on rautias, roteva poni. Se ei ole kovin näyttävä, mutta sillä on todella hienot liikeet, jotka löytyvät myös suurimmalta osalta sen jälkeläisistä - samoin taidot loistavana valjakkoponina. Parhaimmillaan ori kilpaili vaikeissa luokissa, mutta kierteli helpompiakin aina välillä. Luonteeltaan Bumse on varsinainen kuumakalle, energinen ja haastava.

Emänisänemä Denya B on se suvun kaunotar, sillä tämä poni on ollut eniten edukseen näyttelykehissä. Denya on rautias väriltään, säkäkorkeutta löytyy 95 cm. Luonteeltaan tamma on erittäin hyväluonteinen ja tasainen. Denya on kisannut valjakkoajoa melko paljon, ei tosin läheskään niin hyvin kuin esimerkiksi Bumse. Denya joutui vakavaan onnettomuuteen nuorena, ja valitettavasti menehtyi siihen. Denya oli siihen mennessä ehtinyt varsoa kahdesti.

Emänemä Kunz Gattung on saksalaisjuurinen shetlanninponitamma, joka tuotiin Suomeen nelivuotiaana. Se on luonteeltaan helposti muutoksiin sopeutuva, lempeä ja kiltti. Unnan luonteen takia se sopisi hyvin ratsastuskoululle, vaikka tästäkin ponista löytyy hieman diivan elkeitä. Luonnettaan se on periyttänyt tehokkaasti myös jälkipolville. Unna on valjakkopainotteinen, ja kilpailee vaativissa luokissa, sekä yksilö-, että pariluokissa. Unna on sijoittunut valjakkoajossa yli 25 kertaa, ja myös siinä kakkoslajissa, kouluratsastuksessa on kahmittu sijoituksia yli kymmenen. Unna on palkittu YLA3-palkinnolla 2011 ja VVJ-III-palkinnolla 2013.

Emänemänisä Schlag DER on moniosaaja, se hallitsee päälajinsa valjakkoajon lisäksi myös kouluratsatsuksen sekä esteratsastuksen, ja se on vieraillut nuoruudessaan myös raviradalla pari kertaa, tosin menestystä ei siitä lajista tullut. Valjakkoajo on kuitenkin sen ehdoton ykkönen, ja se on loistanut valjakkoajossa jo pitkään. "Aki" on mielenkiintoisen värinen, tuollainen kirjava, kuten myös monet jälkeläisensä, ja luonteeltaan herrasmies. Aki on asustellut Saksassa hienolla kilpatallilla syntymästään asti.

Emänemänisä Zentrum on pääasiassa valjakkoajoon painottunut poni, mutta iän myötä sitä on myös ratsukoulutettu ja sen mukavan luonteen ansiosta se on päässty ratsastuskouluun opetushevoseksi. Zeni on asunut saksalaisella ratsastuskoululla nelivuotiaasta, kun sen nykyiset omistajat vierailivat eräällä siitostallilla etsimässä itselleen uutta tammaa pääasiassa ratsastuskoulukäyttöön. He tiesivät joutuvansa kouluttamaan Zeniä lisää, mutta ihastuivat siihen niin paljon, että päättivät ostaa sen itselleen.

Jälkeläiset

10.02.2016 she-o/t. Genesis SVA (i. Arizona SVA)  

Kilpailukalenteri

Valjakkoajo (42 sijoitusta, joista 12 voittoja)
19.05.2015 VVJ, noviisi yhdistetty pareille, Fiktio, 4/24
26.05.2015 VVJ, noviisi yhdistetty yksiköille, Tuiskula, 3/30
29.05.2015 VVJ, noviisi yhdistetty yksiköille, Tuiskula, 3/30
05.06.2015 VVJ, noviisi yhdistetty yksiköille, Elfengård, 4/40
23.06.2015 VVJ, noviisi yhdistetty yksiköille, Konkkaronkka, 6/40
25.06.2015 VVJ, noviisi yhdistetty yksiköille, Konkkaronkka, 2/40
29.06.2015 VVJ, noviisi yhdistetty yksiköille, Muiston Suomenhevoset, 1/30
15.07.2015 VVJ, noviisi yhdistetty pareille, Fiktio, 1/13
17.07.2015 VVJ, noviisi yhdistetty pareille, Fiktio, 2/13
21.07.2015 VVJ, noviisi yhdistetty pareille, Fiktio, 3/13

26.07.2015 VVJ, noviisi yhdistetty yksiköille, Konkkaronkka, 1/40
30.07.2015 VVJ, noviisi yhdistetty yksiköille, Konkkaronkka, 1/40
31.07.2015 VVJ Cup, noviisi yhdistetty yksiköille, Breandan, 1/107
02.08.2015 VVJ, noviisi yhdistetty yksiköille, Wyat Shetlands, 4/40
02.08.2015 VVJ, noviisi yhdistetty yksiköille, Holmberg, 4/30
03.08.2015 VVJ, noviisi yhdistetty yksiköille, Holmberg, 1/30
03.08.2015 VVJ, noviisi yhdistetty yksiköille, Konkkaronkka, 4/40
04.08.2015 VVJ, noviisi yhdistetty yksiköille, Konkkaronkka, 2/40
06.08.2015 VVJ, noviisi yhdistetty yksiköille, Wyat Shetlands, 1/40
08.08.2015 VVJ, noviisi yhdistetty yksiköille, Fiktio, 2/30

08.08.2015 VVJ, noviisi yhdistetty yksiköille, Wyat Shetlands, 4/40
08.08.2015 VVJ, noviisi yhdistetty yksiköille, Konkkaronkka, 4/32
09.08.2015 VVJ, noviisi yhdistetty yksiköille, Konkkaronkka, 4/32
09.08.2015 VVJ, noviisi yhdistetty yksiköille, Holmberg, 2/30
10.08.2015 VVJ, noviisi yhdistetty yksiköille, Villa Talvia, 3/30
14.08.2015 VVJ, noviisi yhdistetty yksiköille, Villa Talvia, 3/30
14.08.2015 VVJ, noviisi yhdistetty yksiköille, Wyat Shetlands, 5/40
14.08.2015 VVJ, noviisi yhdistetty yksiköille, Konkkaronkka, 4/32
19.08.2015 VVJ, noviisi yhdistetty yksiköille, Konkkaronkka, 3/34
22.08.2015 VVJ, noviisi yhdistetty pareille, Wyat Shetlands, 2/18

22.08.2015 VVJ, noviisi yhdistetty yksiköille, Holmberg, 5/30
23.08.2015 VVJ, noviisi yhdistetty pareille, Wyat Shetlands, 4/18
24.08.2015 VVJ, noviisi tarkkuuskoe pareille, Naukaisu, 1/17
25.08.2015 VVJ, noviisi yhdistetty yksiköille, Wyat Shetlands, 4/40
28.08.2015 VVJ, noviisi yhdistetty pareille, Wyat Shetlands, 3/18
30.08.2015 VVJ, noviisi yhdistetty pareille, Wyat Shetlands, 2/18
01.09.2015 VVJ, noviisi yhdistetty yksiköille, Wyat Shetlands, 1/40
02.09.2015 VVJ, noviisi yhdistetty pareille, Tuikun Talli, 3/9
05.09.2015 VVJ, noviisi yhdistetty yksiköille, Wyat Shetlands, 1/40
08.09.2015 VVJ, noviisi tarkkuuskoe yksiköille, Prime Sporthorses, 1/30

09.09.2015 VVJ, noviisi tarkkuuskoe yksiköille, Prime Sporthorses, 5/30
10.09.2015 VVJ, noviisi tarkkuuskoe yksiköille, Prime Sporthorses, 1/30
Kouluratsastus (08 sijoitusta, joista 00 voittoja)
03.06.2015 KRJ, helppo C, Runoratsut, 2/30
05.06.2015 KRJ, helppo C, Runoratsut, 4/30
21.06.2015 KRJ, helppo C, Wyat Shetlands, 4/40
02.08.2015 KRJ, helppo C, Holmberg, 2/40
10.08.2015 KRJ, helppo C, Holmberg, 2/40
19.08.2015 KRJ, helppo C, Holmberg, 6/40
24.08.2015 KRJ, helppo C, Kilpailukeskus Stewart, 4/52
31.08.2015 KRJ Cup, helppo C, Aittohaara, 12/213

Päiväkirja

» 00.00.2014
Kirjoittanut Jonna

Ikääntyminen*

1 vuotta - 25.07.2014
2 vuotta - 25.08.2014
3 vuotta - 25.09.2014
4 vuotta - 25.12.2014
5 vuotta - 25.03.2015
6 vuotta - 25.06.2015
7 vuotta - 25.09.2015
8 vuotta - 25.12.2015
9 vuotta - 25.03.2016
10 vuotta - 25.06.2016


Ulkoasu © Jonna