★ etusivu
★ ponit
★ toiminta
★ muuta

Tilojen ja henkilökunnan esittely

Sointuvassa on kaksi tallirakennusta, jotka on molemmat ovat valmistuneet vuoden 2006 lopulla. Suurempi tallirakennus käsittää 40 peruskarsinaa, 4 varsomiskarsinaa ja pesukarsinat, joiden lisäksi tallissa on toimisto ja oleskelutilat, varustehuone ja rehuvarasto. Karsinat ovat hevoselle mitoitettuja, joten pienillä poneillamme on ainakin runsaasti tilaa. Pienemmässä tallirakennuksessa on 12 karsinaa, pesupaikka ja varsomiskarsina. Pikkutalli on tällä hetkellä tyhjillään.

Asuinrakennuksia löytyy useita. Tallia vastapäätä on omistajan asunto, yksikerroksinen valkoinen tiilitalo. Tallityöntekijöillä on omat mökkinsä lähellä rantaa. Vierasmökkejäkin löytyy, muutamia 2-4 hengen mökkejä sekä suuri leirimökki, johon mahtuu 15 ihmistä.

           
Yhteensä Sointuvassa on 8 tarhaa, joista 4 on aivan tallin läheisyydessä, ja toiset neljä hieman kauempana. Laitumia löytyy kaksi, ja ne ovat ainoastaan kesäisin käytössä, kun hevoset viettävät yönsäkin siellä. Laitumilta löytyy myös pieni katos sateen varalle.

Maa-alueemme rajalla on kirkasvetinen ranta, jossa on mukavaa viettää aikaa, uittaa hevosia ja pulahtaa itsekin veteen. Rannalla on pieni tarha johon voi jättää ponin oman uinnin ajaksi. Myös pieni nuotiopaikka löytyy, johon voi virittää tulen ja vaikkapa grillata.

Sointuvassa pääsee harjoittelemaan monen lajin parissa: esteiden, koulun, maasto-/maastoesteiden ja valjakkoajon. Sointuvassa on suuri maneesi sade-/pakkaspäivien varalle, mutta pääasiassa käytämme harjoituksissa kahta hiekkakenttäämme. Maneesimme remontoitiin kesällä 2010, ja sen koko lähes kaksinkertaistui. Sekä maneesissa että kenttien laidoilla on katsomot. Maneesin sisäänkäynnin läheisyydestä löytyy myös pieni kioski, josta saa kisapäivinä ostaa pientä purtavaa.

Maastomme ovat hyvin laajat, ja reittivaihtoehtoja on useita. Pääreittejä on 6 kappaletta, ja ne on kaikki merkattu yksivärisillä nauhoilla, joten eksymään ei kovin helposti pysty. Kahdella reitillä on maastoesteitä, ja ne reitit on merkattu kaksivärisillä nauhoilla. Maastot kiertelevät metsissämme ja niityillämme, sekä suurin osa poluista vie jossain vaiheessa rantaan asti.

       
Viimeinen kuva © Bob Langrish

Henkilökunta

Minna on yksi Sointuvan hevostenhoitajista, oikein mukava ja aikaansaava 30-vuotias nainen. Minna on aamuvirkku, joten hän yleensä hoitaa aamuruokinnan - muiden vasta heräillessä. Minnalla on samantapainen huumorintaju kuin Jonnalla, ja naiset naureskelevatkin jutuilleen välillä ihan hervottomasti. Minnalla on ruskeat, pitkät hiukset, jotka ovat yleensä leteillä. Minna rakastaa erikoisia vaatteita, ja hänet nähdäänkin välillä tallilla mitä oudoimmissa asukokonaisuuksissa.

Kim on Minnan aviomies, ja he asustavat yhdessä työntekijöille varatuista asunnoista. Kim on tallin kengittäjä, mutta vapaa-aikanaan hän auttaa kaikissa mahdollisissa tilan töissä ja käy silloin tällöin myös hoitamassa hevosia ja ratsastamassa. Kim on komea, 34-vuotias mies, hänellä on vaaleat, lyhyet hiukset ja vihreät silmät.

Muita vakituisia työntekijöitä ei toistaiseksi ole palkkalistoillamme, mutta meillä käy tallitytöt Anna, Neea sekä Kristiina auttelemassa seuraavan aikataulun mukaan:

Anna: ma-ke iltapäivät
Kristiina: to-pe iltapäivät
Neea: la-su aamupäivät
Anna ja Kristiina ovat jo täysi-ikäisiä, työssäkäyviä ihmisiä, ja he tulevat tallille töidensä jälkeen. Neea on vielä lukiossa, joten hän käy auttelemassa viikonloppuisin. Neea käy tallilla myös viikolla koulun jälkeen, joten hän on varsin tuttu näky täälläpäin.
Ulkoasu © Jonna