★ etusivu
★ ponit
★ toiminta
★ muuta

Svan Dramaduckling     virtuaalihevonen

     
© ransu.kuvat.fi

virallinen nimi Svan Dramaduckling 'Donna' omistaja Jonna VRL-00350
syntymäaika 25.04.2015, 3v 25.07.2015 kotitalli Sointuva SOIN4311
rotu, sukupuoli suomalainen puoliverinen, tamma tuoja / kasvattaja Sointuva
säkäkorkeus 164 cm painotuslaji kenttäratsastus (CIC3)
vh-tunnus VH15-031-0000 koulutustaso Vaativa B / re: 130 cm / me: 120 cm

ei vielä meriittejä

Luonnekuvaus

Tulossa

Sukutaulu

i Rockerduck D.
fwb, 165 cm
kenttäpainotus
ii Don Archibald
fwb, 166 cm
kenttäpainotus
evm
iii Triton III
iie Adie's Alcazam
ie Cashmeren Pearl
fwb, 165 cm
kenttäpainotus
evm
iei William Whodini
iee Goldabra
e Drama Princess
fwb, 167 cm
kenttäpainotus
ei Unforgettable
fwb, 171 cm
kenttäpainotus
evm
eii Deshawn LWK
eie Delightful
ee Dancing Queen
fwb, 166 cm
kenttäpainotus
evm
eei Daniel C
eee Unique

NÄYTÄ / PIILOTA SUKUSELVITYS
Isänisä Don Archibald on Suomessa, Tampereella syntynyt ja kasvanut ori. Ari aloitti kilpauransa vain esteratsastuksen puolella, mutta parin vuoden estekenttien kiertelyn jälkeen sen kanssa siirryttiin kilpailemaan pääasiassa kenttäratsastusta. Menestystä ja ykkössijoja kertyi huimat määrät myös kenttäratsastuksen puolelta, jossa ori hyppäsi parhaimmillaan 130 sentin rataesteitä, kouluratsastuksessa vaativat luokat sujuivat helposti ja maastoesteetkin ylittyivät reippaasti 130 sentistä. Pitkän kilpauransa jälkeen Ari myytiin Kuopioon pienemmälle tilalle jalostuskäyttöön, ja Roopesta tulikin ensimmäinen Arin kuudesta jälkeläisestä. Luonteeltaan ori on riehakas ja energinen, hyvin kilpailuhenkinen ja välillä myös maailman itsepäisin otus.

Isänisänisä Triton III aloitti kilpailemisen yleispainotteisena, kilpaillen eri lajeissa, niin koulua, esteitä kuin maastoesteitäkin, ja piakkoin huomattiin orin potentiaali kenttäratsastukseen sen loistavan kestävyytensä vuoksi. Ori voitti heti ensimmäisen kilpailunsaan ja siitä eteenpäin se kiersi ainoastaan kenttäratsastuskilpailuita. Tritonin hieman hankala luonne karkoitti monet ratsastajat, mutta sen äärettömän suuri potentiaali ja loistotulokset saivat uusia ratsastajia aina ilmestymään. Lopulta sille löytyi 'se oikea' ratsastaja ja hoitaja - ja loppu on historiaa. Ori kilpaili isoilla areenoilla ulkomailla monta vuotta, ennen kuin palasi takaisin kotiin Suomeen. Ori pääsi jalostuskäyttöön jo kilpaillessaan Euroopassa ja muutamia jälkeläisiä elää nykyään myös Suomessa.

Isänisänemä Adie's Alcazam on aito savolainen, koko elämänsä Kuopiossa viettänyt tammaneiti. Luonteeltaan se on kuten savolaiset yleensä, vähän suurpiirteinen ja jos kysytään millaisia kolttosia tamma tekee, vastaus kuuluu yksinkertaisesti: 'kaikenlaisia'. Varsinainen kiusantekijä Sam ei lukuisista kepposista huolimatta olekaan, vaan se kaipaa vain viihdykettä elämäänsä. Hieman laiskanpuoleinen tamma treeneissä saa kuin ihmeen kaupalla kisoissa uuden vaihteen silmään ja on pärjännyt odotuksiin nähden todella loistavasti. Kenttäratsastuksessa tamma kilpailee pääasiassa luokassa CIC1, mutta potentiaalia löytyy myös hieman korkeampiin luokkiin.

Isänemä Cashmeren Pearl on Roopen isän tavoin syntynyt Tampereella ja päätynyt sieltä yhtä aikaa Kuopioon. Helmi aloitti kenttäratsastuskisojen kiertämisen jo nuorena ja sen lempeä, tottelevaisen ja miellyttämishaluinen luonne opettivatkin monta uutta nuorta kenttäratsastajalupausta pesunkestäviksi kisaajiksi. Kenttäratsastuksessa tamman vahvin osa-alue oli kouluratsastus, mutta esteet eivät jääneet kuin ihan hiukan jälkeen. Helmi kilpaili enimmäkseen CIC2-luokissa, mutta joitakin kertoja myös hieman korkeammissa luokissa. Menestystä tuli hienosti useiden vuosien ajan, ennen kun tamma siirtyi kisailemaan pelkästään kouluratsastusta vielä hetkeksi ennen eläkkeellejääntiään.

Isänemänisä William Whodini lähti kilpakentille vasta jonkin verran keskivertoikää myöhemmin, nuoruudessaan se lähinnä vietti aikaansa maastossa juosten ja hyppien siellä alle metrin korkuisia maastoesteitä. Pitkät maastolenkit kehittivät oriin kestävyyden huippuunsa, ja loistavasta kestävyydestä oli huimasti etua orin aloittaessa kilpauransa useita vuosia ikätovereitaan myöhemmin. Vili kilpaili melko maltillisella tahdilla, ja se tekikin pitkän uran, välttäen ylirasitusta ja sen kisaurasta tulikin keskivertoa pidempi. Ori on hieman vallaton luonteeltaan, eikä se kaikkein helpoin tapaus pitää kasassa, mutta osaavat ja monipuoliset ratsastajat saivat sen onnistumaan. Orin jäätyä eläkkeelle sen suosikki ajanvietteeksi tuli pitkät, rauhalliset maastolenkit, joita se rakasti jo nuoruudessaan.

Isänemänemä Goldabra aka Goldi oli menestyksekäs kenttäratsu yli vuosikymmenen ajan. Se aloitti kilpailemisen kenttäratsastuksessa viisivuotiaana ja jäi eläkkeelle ollessaan 16-vuotias. Goldi aloitti helposta luokasta, mutta nousi taso tasolta, kunnes 9-vuotiaana se kilpaili CIC4-tasolla. Luonteeltaan Goldi on hyvin rakastettava ja seurankipea tamma, joka ei olisi hetkeäkään yksin. Tarhassa se viihtyy parhaiten isossa laumassa. Jälkeläisiä Goldilla on vain kolme, ja ne kaikki ovat syntyneet vasta Goldin kilpauran jälkeen.

--

Emänisä Unforgettable on nimensä veroinen - sitä ei kertakaikkiaan voi unohtaa. Ufo on 171 cm korkea komea suomenpuoliveriori. Se on kipakka luonteeltaan, mutta kaikesta huolimatta kaikki tuntuvat aina ihastumaan siihen. Orilla on upeat askellajit ja se menestyikin urallaan pääpainotuksensa kenttäratsastuksen lisäksi myös kouluratsastuksessa. Ufo asustelee edelleen Suomessa pienellä kilpatallilla, mutta on jo pikkuhiljaa siirtymässä täyseläkkeelle. Jälkeläisiä Ufolta löytyy neljä kappaletta toistaiseksi.

Emänisänisä Deshawn LWK 'Des' on loistavasti kenttäratsastuksessa menestynyt fwb-ori. Kenttäkilpailuissa se meni parhaimmillaan CCI/CIC3-luokkia. Säkäkorkeutta siltä löytyy 169 cm ja väriltään se on tumma ruunikko. Luonteeltaan Des on kuuliainen, mutta itsenäinen ja viihtyy paljon omissa oloissaan. Des asustelee Kuopiossa ja se on nykyään eläkeläinen ja sillä on 6 jälkeläistä.

Emänisänemä Delightful oli yksi ikäluokkansa lupaavimmista kenttäpainotteisista varsoista, ja se aloittikin kilpailemisen melko nuorena hyvin tuloksin. Deli myös pääsi kiertelemään kisoja ulkomailla reippaasti - sielläkin hienosti suoriutuen. Luonteeltaan tamma on hieman itsepäinen, mutta tarvittaessa myös äärimmäinen yhteistyökykyinen. Deli myytiin Englantiin kilpailemaan sen ollessa 11-vuotias. Sitä ennen se kerkesi saada kaksi jälkeläistä, Aman ja sen velipuolen Prinssin.

Emänemä Dancing Queen on kenttäpainotteinen, suloinen ruunikko tamma, jolta löytyy säkäkorkeutta 167 cm. Tamma on erittäin vaativa ja oman arvonsa tunteva eikä anna kenenkään noin vaan pomotella. Sen luottamus täytyy voittaa - eikä se ole mikään helppo tehtävä. Kenttäkilpailuissa hyvin menestynyt Dee ponnistaa korkealle, jopa 120 cm:iin asti, mutta koulratsastuksessa se tuntuu suorastaan leijailevan radan läpi ja taitotasokin riittää Intermediate I-luokkaan. Varsoja tamma on saanut kolme, mutta kunhan se siirtyy eläkkeelle kilpailuista, niitä tulee varmasti muutama lisää.

Emänemänisä Daniel C aka Dan kilpaillut lähinnä yleispainotteisena, koulua ja esteitä erikseen, toisin kuin muu suku. Kenttäkilpailuissa ori on esiintynyt lähinnä helpossa luokassa, koska herra on melkoisen säikky maastoillessa. Ori on luonteeltaan järkevä ja luottavainen, eikä sillä ole mitään mainittavia ongelmia säikkyyden lisäksi. Dan asui elämänsä ensimmäiset kahdeksan vuotta Lappeenrannassa, jonka jälkeen se myytiin Tanskaan esteratsuksi.

Emänemänemä Unique on varmasti sellainen hevonen, johon ei kahta kertaa törmää. Tamma on mitä hurmaavin tapaus, ja varsinainen sydäntenvalloittaja. Se on herkkä ja kipakka tamma, joka osaa kiertää ihmiset ja useimmat hevoset pikkusormensa - tai siis kavionsa - ympärille ja se saa aina prinsessakohtelua, oli tilanne mikä tahansa. Sen meriitit kenttäratsastuksessa kuitenkin antavat sen anteeksi, sillä tammalla on mm. sijoituksia maailmanmestaruuskilpailuista.

Jälkeläiset

00.00.0000 fwb-o/t. Svan xxxxx (i. nimi)
 

Kilpailukalenteri

Kenttäratsastus (00 sijoitusta, joista 00 voittoja)
Esteratsastus (00 sijoitusta, joista 00 voittoja)
Kouluratsastus (00 sijoitusta, joista 00 voittoja)

Päiväkirja

» 00.00.2015
Kirjoittanut Jonna

Ikääntyminen*

1 vuotta - 25.05.2015
2 vuotta - 25.06.2015
3 vuotta - 25.07.2015
4 vuotta - 25.10.2015
5 vuotta - 25.01.2016
6 vuotta - 25.04.2016
7 vuotta - 25.07.2016
8 vuotta - 25.10.2016
9 vuotta - 25.01.2017
10 vuotta - 25.04.2017


Ulkoasu © Jonna