Adanné Sportponies

Tallin ja työntekijöiden esittely

Adannén sijainti pienellä saarirykelmällä Karibianmerellä ei ehkä ole se tyypillisin paikka perustaa virtuaalitalli, mutta lämmin ilmasto, upeat maisemat ja rauhallinen ympäristö houkuttelivat siinä määrin, että päätimme jättää sateisen Hollannin taaksemme ja aloittaa puhtaalta pöydältä uudessa paikassa.

Oma saaremme kuuluu neljän saaren rykelmään. Oma saaremme on nimeltään Saona, ja se on kooltaan toisiksi pienin. Pienimmälle saarelle, Avesille, sekä suurimmalle saarelle Tortugalle täytyy mennä lautalla, mutta Cubaguaan pääsee myös siltaa pitkin. Saaret sijaitsevat hyvin lähellä toisiaan, joten lauttamatka kestää vain muutamia minuutteja. Tortugalta löytyy lentokenttä ja pieni satama, joten kulkuyhteydet ovat eristyksessä elämisestä huolimatta kunnossa.

Tallirakennuksia meillä on kaksi. Suurempaan, 25 karsinan talliin majoittuvat tammat ja varsat. 15 karsinan pikkutallissa majailevat puolestaan oriimme. Saonaa ei todellakaan ole koolla pilattu, joten pieniä tarhoja löytyy vain neljä kappaletta. Kesälaitumelle ne viedään Cubaguaan, jossa ne viettävät pari kuukautta. Lämmintähän Karibialla on ympäri vuoden, mutta kesä-heinäkuussa saavat lomailla niin hevoset kuin työntekijätkin.

Saonalla on suurikokoinen hiekkakenttä, joka on ahkerassa käytössä. Maneesiin halutessaan täytyy hypätä lautalle ja matkustaa Cubaguaan, joka on toisiksi suurin saarista. Maneesia käytetään melko harvoin, sillä sadepäiviä ei osu kovin usein kohdalle. Maastopoluille ei ole Saonaan jäänyt paljoa tilaa, joten pidemmälle maastolenkille halutessaan kannattaa suunnata asumattomalle pikkusaarelle Avesiin, tai hieman suurempaan Cubaguaan. Cubagualla on myös maastoesteratamme. Kenttäkilpailujen järjestämisessä on omat haasteensa suorituspaikkojen sijaitessa eri saarilla, mutta kisajärjestelyjä pyritään koko ajan muokkaamaan parempaan suuntaan.

Tallin lisäksi, sivubisneksenä ylläpidämme pientä luksushotellia, siihen kuuluvaa ruokakauppaa, sekä vuokraamme aurinkovarjoja ja polkuveneitä ja tarjoamme ratsastustunteja. Saonalla on vakituisia asukkaita vain hieman yli viisikymmentä, mutta sesonkiaikaan turistit kasvattavat väkilukuamme hetkellisesti melko huomattavan määrän.

Työntekijämme tulevat eri puolilta maailmaa, tosin suurimman osan työsopimus on vain määräaikainen, sillä työntekijämme ovat yleensä joko viettämässä välivuotta tai kesälomaa auringonpaisteessa, ja tienaavat samalla. Vakituisia työntekijöitä ei itseni ja mieheni lisäksi ole kuin ranskalainen eläinlääkärimme Julie, joka heti muuttosuunnitelmista kuultuaan kysyi, josko hänet haluttaisiin ottaa matkaan mukaan. 27-vuotias nainen sai paikan lentokoneesta samantien, ja hän olikin korvaamaton apu yli puoli vuotta kestäneessä muutto-, korjaus- ja paperitöissä. Julien mukana lähti myös hänen aviomihehensä Jean-Pierre, joka toimiii nykyään tallillamme kengittäjänä.

Väliaikaisia työntekijöitämme ovat 23-vuotias ranskalainen Caroline, vasta 18-vuotias hollantilainen Erika, 21-vuotias Cubagualla asuva Juan sekä uusimpana tulokkaana 20-vuotias suomalainen Vilma, joka saapui joukkoomme vuoden 2014 alusta. Työntekijöille on aina tarvetta, joten jos olet kiinnostunut liittymään tiimiimme, ota rohkeasti yhteyttä!